Kodin muutot

Kodin muutot toteutuvat onnistuneemmin ottamalla huomioon oikeanlaiset muuttolaatikot, pakkaustekniikat ja muut hyväksi havaitut vinkit. Jotta onnistuisit kerralla, olemme koonneet sinua varten listan tärkeimmistä asioista, joilla pohjustat onnistuneen kodin muuton.

Muuttoapu ja kantajien määrä

Muuttoapu tekee kodin muutot helpommin ja nopeammin. Jos kantajia ei ole omasta takaa, saat tilattua muuttoapua muuttofirmoista. Lisää muuttopalveluiden hinnoista voit lukea täältä. Hyvä nyrkkisääntö muuttomiesten määrään on:

  • 1-2 h + k: n. 3 muuttomiestä
  • 3-4 h + k: n. 5 muuttomiestä
  • 5 h + k: n. 6 muuttomiestä

Varaa muuttoautolle tilaa

Muuttoautolle on syytä varata tilaa mahdollisimman läheltä ovea, jotta kodin muutto sujuu ripeästi. Esteetön kulku auttaa muuttotavaroiden siirtoa huomattavasti ja tekee kodin muutosta helpompaa sekä nopeampaa. Kodin muuton hintaa arvioitaessa muuttofirmat usein tiedustelevat kuinka lähelle muuttoauton saa kohdetta.

Muita yleisiä ohjeita

  • Työkalupakki kannattaa pitää kodin muutossa aina lähettyvillä
  • Valaisimia tarvitaan uudessa asunnossa heti, joten huomioi se pakatessa
  • Vaatteet ja tekstiilit voi pakata muovisäkkeihin, jolloin ne eivät likaannu kodin muuton aikana. Tee esim. muovisäkkiin reikä ja pujota henkari reiän läpi.
  • Pakkaa ensimmäisen vuorokauden tavarat matkalaukkuun. Tämä auttaa sinua asettumaan uuteen asuntoon kun voit purkaa laatikot rauhassa.

Muista, että kodin muutot eivät välttämättä ole stressaavaa aikaa. Oikein valmistautumalla omasta kodin muutosta voi tehdä mielekkään kokemuksen, josta jää kaikille hyvä mieli. Tutustu muuttajan muistilistaan ja varmista, että olet ottanut tarvittavat asiat huomioon.


Kilpailuta kodin muutot. Onnistuu parissa minuutissa!