Kuljetuspalveluiden ostajan vastuu

Yksityishenkilöillä ei ole mitään lain asettamia selvitysvelvollisuuksia kuljetuspalvelua ostaessaan. Kuljetuspalveluita tarjoavilla yrityksillä on kuitenkin tiettyjen ehtojen täyttyessä oltava voimassaoleva viranomaisen myöntämä tavaraliikennelupa. Tältä sivulta löydät lisätietoa muuttoon luvista, selvitysvelvollisuuksista ja miten voit tarkistaa luvan voimassaolon.


Liikenneluvan tarkistaminen

Liikenteenharjoittajahaulla voit hakea tietoa joko yrityksen nimen tai y-tunnuksen perusteella. Jos yritys on yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimi), haku suoritetaan luvanhaltijan sukunimen ja etunimien perusteella.

Siirry liikenteenharjoittajahakuun

Oppaat ja ulkoiset tietolähteet

Tähän osioon on kerätty muuttoon liittyviä oppaita ja linkkejä ulkoisiin tietolähteisiin, joista voit hakea ja lukea lisätietoja aiheesta:


Liikenneluvan tarkistamisen hyöty

Stressaako muuton onnistuminen? Muuttofirmaa valitessa kannattaa tarkistaa onko yrityksellä voimassaoleva tavaraliikennelupa. Luvan saadakseen on muuttofirman oltava hyvämaineinen, vakavarainen ja ammatillisesti pätevä. Luvat myöntää Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Hyvämaineisuudella tarkoitetaan sitä, että esimerkiksi liikenteestä vastaavan henkilön rikostausta voi estää liikenneluvan saamisen. Vakavaraisuus todetaan tarkistamalla, että tavaraliikenneluvan haltijalla on riittävästi varoja toiminnan pyörittämiseen. Ammattillinen pätevyys edellyttää, että luvanhakijalla tai yrityksen liikenteestä vastaavalla henkilöllä on tavaraliikenteen yrittäjäkurssin loppukoe hyväksytysti suoritettuna.

Ostaessasi muuttopalvelun muuttofirmalta, jolla on voimassaoleva tavaraliikennelupa voit varmistua että heillä on lainmukaiset edellytykset palvelun toimittamiseen.

Kilpailuta muuttosi jo tänään. Onnistuu parissa minuutissa!