Muuttaminen on mukavaa

Arveluttaako muuttaminen ja kaikki siihen liittyvät käytännön järjestelyt. Mitä pitäisi tehdä ja milloin? Muuttaminen voi olla stressaavaa, mutta oikein suunniteltuna ja järjesteltynä muuttaminen voi myös olla oikein mukavaa.

Muuttomaailmasta löydät kaiken mitä kannattaa ottaa huomioon kun muuttaminen on ajankohtaista. Palvelusta löytyy vinkkien, oppaiden ja muistilistojen lisäksi myös yli 400 muuttopalvelua tarjoavaa muuttofirmaa. Kilpailuttamalla kotimuutot ja yritysmuutot saat tarjouksia suoraan muuttofirmoilta ja näet samalla heidän arvostelut.

Aloita muuttaminen pyytämällä tarjouksia muutosta


Muuttaminen onnistuu näillä vinkeillä

Jotta onnistuisit muutossasi ja muuttaminen olisi stressin sijasta mukavaa, olemme koonneet sinua varten helppolukuiset oppaat ja muistilistat. Tutustu artikkeleihin ja onnistu muutossasi.

Muuttolaatikot

Muovilaatikot vuokralle vai ostaako pahvilaatikot kaupasta? Tutustu tekemäämme vertailuun ja hanki itsellesi sopivimmat.
Tutustu muuttolaatikoihin »

Muuttajan muistilista

Muuttaminen on aikaa vievä prosessi ja siinä on paljon muistettavaa. Kokosimme sinua varten selkeän muistilistan.
Tutustu muistilistaan »

Varastotilaa

Muuton yhteydessä voi hyvinkin olla tarvetta ylimääräisellä varastotilalle. Listasimme kotimaiset pienvarastot.
Löydä lähin pienvarasto »

Muuttokokemuksia

Miten muuttaminen sujui muilla palvelumme käyttäjillä? Tutustu heidän palautteisiin, mietteisiin ja kokemuksiin.
Tutustu palautteisiin »

Oppaat ja vinkit

Muutto-oppaissa käsitellään kaikkea mitä muuttaminen pitää sisällään ja vähän ehkä sen vierestäkin.
Tutustu muutto-oppaisiin »

Muuttosiivous

Miten vanha ja uusi asunto pitäisi siivota muuton yhteydessä? Katso tee-se-itse -vinkit tai palkkaa ammattilainen.
Muuttosiivous tutuksi »

Muuttoavustus

Muuttoon on mahdollista saada muuttoavustusta. Kenelle se on tarkoitettu, miten sitä voi saada ja mitä se pitää sisällään?
Muuttoavustus lyhyesti »

Muuttoilmoitus

Muuttaessa pitää tehdä muuttoilmoitus maistraattiin. Listasimme mihin muualle uusi osoite on hyvä muistaa ilmoittaa.
Muuttoilmoitus tutuksi »


Muuttaminen luotettavalla muuttofirmalla

Pyydettäessä tarjouksia Muuttomaailman kautta muuttofirmoilta, saat samalla myös muuttofirmojen arvostelut nähtäväksi. Näiden perusteella sopivan muuttofirman valitseminen on helppoa ja muuttaminen mukavampaa. Palvelun käyttö on täysin ilmaista ja riskitöntä.


Hiljattain kilpailutetut muutot

Muuttotarinoista on poistettu kaikki muuton yksilöivät tiedot, kuten tarkat postiosoitteet, nimet ja muuton ajankohta. Muuttotarinoiden tarkoitus on näyttää esimerkkiä muiden palvelun käyttäjien kilpailuttamista muuttotilanteista.

Muutto Vesanto - Joensuu, 65 m² kerrostalo kolmio
Olemme muuttamassa Vesannosta Joensuuhun, mutta tarkka muuttopäivä ja osoite Joensuussa eivät ole vielä tiedossamme (pitäisi selvitä pian). Haluamme selvittää muuton kustannuksia ja löytää yrityksen tekemään muuttomme mahdollisimman pian. Molemmissa päissä meiltä löytyy kantajat omasta takaa, vähintään viisi henkilöä. Isoimmat muutettavat huonekalut ovat sohva ja parisänky. Emme tarvitse pakkausmateriaaleja. Ainakin Vesannossa muuttoauton saa ajettua ovien eteen. Vesanto keskusta, kerrostalo. Rantakylä-Latola, kerrostalo.
Asiakas sai ensimmäisen tarjouksen 23 minuutissa Kilpailuta oma muuttosi tästä
Muutto Rantasalmi - Kuopio, 140 m² omakotitalo
Kantajia ei ole omasta takaa, joten kuljettajan lisäksi arvioisin tarvittavan ainakin 2 miestä (jos ovat tarpeeksi riuskoja), sillä kerrostalon hissi on todella pieni ja kerroksiin joutuu kantamaan (ei kierreportaita). Muovisia tukevia muuttolaatikoita tarvitsisin, sillä kirjoja ja astioita on kohtuullisen paljon. Pakkaamiseen tai purkamiseen ei tarvitse apua, jos muuttolaatikot tulevat ainakin 4 päivää ennen muuttoa ja saavat olla ehkä 2-3 päivää muuton jälkeen. Painavin huonekalu on vuodemekanismilla varustettu todella painava sohva. Muuta kalustoa mm: parivuode, jonka saa purettua rungon osalta, kuuden hengen ruokapöytä, pari nojatuolia, pienehkö pakastinkaappi (jää kerrostalon autotalliin),90 cm leveä moottoroitu sänky, kirjahylly, pienehkö kirjakaappi, kirjoituspöytä, tv-taso ja jotain pienempiä huonekaluja. Molemmissa päissä muuttoauton saa ajettua ovien eteen. Omakotitalossa osa tavaroista (esim. pakastin) tulee mahdollisesti varaston puolelta, josta tosin on helpompi kantaa kuin asunnosta (asunnosta pari porrasaskelmaa, varastosta ei portaita). Muuttopäivät vaihtoehtoisia, mutta muutto mieluimmin alkuviikosta. Rantasalmi keskusta, omakotitalo. Kuopio keskusta, kerrostalo.
Asiakas sai 3 tarjousta Kilpailuta oma muuttosi tästä
Muutto Ulvila - Vantaa, 55 m² kerrostalo kaksio
Omasta takaa vain yksi. Ottakaa iskuporakone yms. pienkoneita mukaan. Kantoapua tarvitaan siis. Isoina huonekaluina 2h sänky (pohjalaudat irrotettava), 3h sohva, laiskanlinna, TV-tuoli, kirjoitus- ja ruokapöytä (6h) tuoleineen, kirjahylly (3 osaa á 1m, huoneenkorkeus). Asunnon lisäksi pienvarasto ja polkupyörä. Laatikkotarve määrittyy muuttofirman esikäynnillä (silmämääräinen katsastus ennen muuttopäivää). Pahvilaatikoita on omasta takaa. Tarkka muuttopäivä on vielä epäselvä, mainittu päivä on vain arvio. Ulvila keskusta, kerrostalo. Mikkola, kerrostalo.
Asiakas sai ensimmäisen tarjouksen 56 minuutissa Kilpailuta oma muuttosi tästä
Muutto Juuka - Rovaniemi, 50 m² kaksio
Asuimme aiemmin n. 50 neliön asunnossa. Tavaramme ovat nyt säilössä varastohallissa, Juuassa, josta ne pitäisi muuttaa Rovaniemelle. Ottaisimme mieluusti myös muuttomiehet kantamaan tavarat. Saamme kuun alussa asunnon avaimet, joten aikaisintaan silloin pääsemme asuntoon. Juuka keskusta, rivitalo. Pöykkölä, rivitalo.
Asiakas sai 3 tarjousta Kilpailuta oma muuttosi tästä

Kilpailuta muutto ja muuttaminen onkin mukavaa!