Muutto yksin uuteen kaupunkiin

Muuttaminen on lähes poikkeuksetta suuri ja jännittävä elämänmuutos. Jos muutat yksin – ja vielä täysin vieraaseen kaupunkiin, se vaatii luultavasti paljon enemmän suunnittelua ja ulkopuolista apua, kuin jos muutat perheen kanssa tai jo ennestään tuttuun paikkaan.

Muutto Itä-Suomeen

Muutto Itä-Suomeen tehdään Muuttomaailman avulla helposti ja vaivattomasti mistä päin Suomea tahansa.

Säästä aikaa muutossa: TOP 3-vinkit ajan säästämiseksi

Muutossa aikataulut venyvät ja vaihtuvat joskus muuttajista riippumattomista syistä. Tiettyihin asioihin muuton aikataulutuksessa pystyt kuitenkin vaikuttamaan helposti: lue tästä jutusta kolme tärkeintä vinkkiä, joilla säästät aikaa muutossa.

Muutto Varsinais-Suomeen

Muutto Varsinais-Suomeen eli maamme lounaisosaan onnistuu mistä päin tahansa Muuttomaailman kilpailutuspalvelun avulla.

Muutto Lappiin haaveissa? Muuttomaailman vinkit muuttajalle

Lappiin muuttaminen toteutuu kuten mikä tahansa muukin muutto! Mitä Lappiin muutosta haaveilevan kannattaa tietää? Lue parhaat vinkit muuttajalle. Artikkelin lopusta löydät linkin, josta pääset lukemaan jutun todellisesta Lappiin rakastumisesta.

Helppo muutto: lue Muuttomaailman 3 vinkkiä

Muuttamisen pitää olla helppoa! Tässä jutussa kerromme kolme parasta vinkkiä siihen, miten teet muuttamisesta mahdollisimman helpon: kartoita muuttoavun tarve, personoi muutto ja unohda liian tiukka muuttoaikataulu.

Kuinka kauan muuttaminen kestää?

Kaikki muutot ovat erilaisia kestoltaan: Muuttaminen voi kestää muutamasta päivästä useampaan kuukauteen. Muuton aikatauluihin vaikuttavat mm. asuntojen etäisyydet ja muutettavan tavaran määrä. Lue tästä jutusta vinkkimme muuton aikataulun hahmottamiseksi.

Vanhus muuttaa – auta näin

Iäkäs läheisesi tarvitsee erilaista muuttoapua, kuin nuorempi muuttaja. Lue tästä Muuttomaailman jutusta miten voit auttaa vanhusta muuttamaan mahdollisimman mukavasti.

Selviytymispakkaus muuttoon

Mitä tarvitaan ensimmäisinä päivinä uudessa kodissa? Lue tästä minkälaisella selviytymispakkauksella pääset hyvään alkuun heti muuttopäivänä ja sen jälkeen.

Mitä muuttaminen maksaa? – Tutustu Muuttomaailman muuttolaskuriin

Muuttamisen palveluiden ulkoistamista harkitessa tulee usein mieleen muuton tai muuttopalvelun lopullinen hinta – Mitä muuton ulkoistaminen maksaa? Halusimme helpottaa muuttosi kilpailutusta ja nyt voit saada hinta-arvion oman muuton kustannuksista minuuteissa Muuttomaailman muuttolaskurilla.

Kuukausi muuttoon – mitä sinun kannattaa tehdä nyt?

Tämä kirjoitus sai inspiraation Muuttomaailman suositusta Muuttajan muistilistasta. Tulostettava, ladattava ja omaan sähköpostiin tilattava, jokaiselle muuttajalle sopiva apu kertoo mm. mitä muuttajan tulee huomoida.

Neljä vinkkiä muuton rahoitukseen

Muuttaminen voi mittakaavasta riippuen onnistua joko pikkubudjetilla tai vaatia merkittävän rahallisen panostuksen. Muuton rahoitusta on syytä miettiä ajoissa etenkin suurempien urakoiden yhteydessä, sillä ennakointi auttaa säästämään niin rahaa kuin hermoja.

Muutto uuteen kotiin – mitä jos jäät ikävöimään vanhaa kotia?

Muuttaminen voi olla innostavaa, uudistavaa ja hauskaa, mutta paljon muutakin. Rakkaasta kodista luopuminen voi olla vaikeaa! Joskus olosuhteet sanelevat muuton tarpeen: Ehkä asuinneliöitä on liikaa lasten muutettua pois tai uusi työpaikka löytyi monen sadan kilometrin päästä.

Muuttopäivän vinkit

Mitä muuttopäivänä tapahtuu ja miten siihen voi valmistautua? Nappaa parhaat vinkit onnistuneeseen muuttopäivään!