Muuttajan muistilista

Muutto edessä? Muuttajan muistilista tekee muutosta onnistuneemman ja vähentää muuttopäivän stressiä. Nappaa vinkit talteen ja löydä muuttosi sopiva muuttoapu kilpailuttamalla muuttopalvelu ilmaiseksi.

Muuttopäivän muistilista

Aloita pakkaaminen ajoissa ja huolehdi, että muuttopäivälle on varattu tarpeeksi kantajia ja asianmukainen kuljetus. Jos tarvitset ulkopuolista muuttoapua, muista tilata se ennakkoon. Viikonloput ovat ruuhkaisimpia aikoja, joten niihin varsinkin kannattaa varautua hyvissä ajoin.

Varmista tarvittavat resurssit

Varmista että muuttoa varten on valmiina tarvittavat muuttolaatikot, pakkaustarvikkeet ja muuttoauto.

Muuttoapureille energiaa

Jos turvaudut tuttuihisi muuttoapuna, huolehdi että heille on välipalaa ja juotavaa tarjolla muuttopäivän ajaksi.

Kaiken pitää olla valmiina

Huolehdi että kaikki tavarat ovat valmiiksi pakattu hyvin ja valmiina kannettavaksi. Lue lisää tavaroiden pakkaamisesta

Esteettömyys muuttoautolle

Varmista, että muuttoauto pääsee mahdollisimman lähelle ovea.

Vähennä stressiä

Jos haluat vähentää muuton stressiä ja päästä helpommalla, hanki ulkopuolinen muuttoapu joka voi auttaa niin kuljetuksessa, tavaroiden kantamisessa kuin myös niiden pakkaamisessa. Kilpailutus kannattaa koska hinnat voivat vaihdella suuresti.

Muuttosiivous

Huolehdi muuttosiivouksesta. Halutessaan tämän voi myös hoitaa palkkaamalla ulkopuolista apua.

Tarkista uusi asunto

Uusi asunto kannattaa tarkistaa huolella heti muutettuasi. Jos havaitset puutteita tai ongelmakohtia on niistä hyvä ilmoittaa välittömästi. Muista myös tarkistaa kellari ja varastotilat.

Osoitteenmuutos

Muista tehdä muuttoilmoitus postiin ja maistraattiin viimeistään viikon kuluessa muutosta. Aikaisintaan sen voi tehdä kuukautta ennen muuttopäivää. Järjestelmä välittää osoitetietosi automaattisesti Kelaan, viranomaisille, verohallintoon ja puolustusvoimille. Lisäksi muista ilmoittaa uusi osoitteesi mm. seuraaville:

  • Pankkiin
  • Työnantajalle
  • Kirjastoon
  • Tilaamiesi lehtien osoiterekistereihin.

Muuttostressiä helpottamaan tee oma henkilökohtainen muuttajan muistilista, johon kirjaat minne kaikkialle muualle sinun on ilmoitettava yhteystietosi. Sinun vastuulla on, että laskut ohjautuvat uuteen osoitteeseesi ja ne maksetaan ajoissa. Ystäville ja sukulaisille voit ilmoittaa muutosta maksuttomasti Postin osoitteenmuutoskorteilla.

Päivitä sopimukset

Internetyhteyden siirtäminen kannattaa tehdä viimeistään kuukausi ennen muuttoa koska sen toimitus voi kestää pitkiäkin aikoja. Sähkösopimuksen siirtäminen tai vanhan irtisanominen ja uuden solmiminen on hyvä tehdä sähköyhtiön kanssa jo ennen muuttoa.

Ilmoita vakuutusyhtiöllesi muutosta ja päivitä samalla kotivakuutus asianmukaisesti. Vakuutusyhtiön kanssa kannattaa myös keskustella muuton ajan kattavasta vakuutuksesta. Muista myös irtisanoa vanha vuokrasopimus ajoissa, jotta vältyt ylimääräisiltä vuokrilta.

Muistilista on hyvä lähtökohta

Muutto voi olla stressaavaa aikaa, mutta hyvin valmistautuneen ja organisoituneen muuttajan muuttopäivä sujuu helposti. Yllä esitetty muuttajan muistilista on hyvä lähtökohta oman muuton suunnitteluun, mutta se ei ole kaikenkattava. Mieti sen lisäksi mitä muutto omalla kohdallasi vaatii ja varmista, että tärkeimmät asiat tulevat varmasti hoidettua. Hyvin suunniteltu muutto on jo puoliksi tehty!

Kilpailuta muuttopalvelu. Onnistuu parissa minuutissa!