Muuttamassa Lahteen? − Sopivan kokoisesta Lahdesta löydät monipuoliset palvelut ja erikoista iltapalaa

muutto

Onko edessäsi muutto Suomen yhdeksänneksi isoimpaan kaupunkiin? Kokosimme tähän juttuun vinkkejä Lahteen muuttavalle.

Lahti on Suomen johtava ympäristö- sekä talviurheilukaupunki

Lahtelaisena pääset yhdessä muiden 120 000 asukkaan kanssa nauttimaan ympäristöteoista automaattisesti joka päivä, sillä Lahdessa juodaan maailman parasta hanavettä ja jopa yli 99 % kotitalousjätteistä johdetaan suoraan hyötykäyttöön. Jo päiväkodeissa ja kouluissa panostetaan ympäristökasvatukseen.

Päijät-Hämeessä Vesijärven rannalla sijaitseva Lahti on ensisijaisesti tuttu suomalaisen talviurheilun kisakaupunkina: mäkihyppyä ja hiihtoa tarjoillaan Salpausselällä ja laskettelua Messilässä. Kaupungista löytyy ulkoilureittejä kaikkiaan yli 200 kilometriä. Rauhallisempaan talviurheiluun voit kokeilla esimerkiksi kaupungin kolmea avantouintipaikkaa.

Kesäisin Lahdessa pelataan jalkapalloa, uidaan luonnonvesissä tai vaikkapa retkeillään jollakin kaupungin 24:stä luonnonsuojelualueesta. Tori tunnetaan Lahdessa paikallismurteen mukaisesti nimellä ”Lahen tori”. Kuukausimarkkinat torilla järjestetään aina kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona, vuoden ympäri.

Ravintoloita ja kulttuuria

Ravintola- ja kahvilakulttuuri kukoistaa Lahden satamassa. Lahden kulinaristinen erikoisuus löytyy kuitenkin kebab-ravintoloista: lihamuki. Lihamuki on pahvimukiin sullottu annos kebablihaa kastikkeella höystettynä. Epäilijöille kerrottakoon, että lihamuki on herättänyt kiinnostusta myös kansainvälisesti, joten ainakin kokeilemisen arvoiseksi tämä ketogeeninen erikoisuus on luokiteltava. Ehkäpä se sopisi nautittavaksi heti muuttopäivän päätteeksi?

Kulttuurin nälkään voit nauttia Lahden Sibelius-talon konserttitarjonnasta tai kaupunginteatterin esityksistä. Lahden kaupunginorkesteri Sinfonia Lahti tarjoaa musiikkielämyksiä aina perhekonserteista kamarimusiikkiin. Muotoiluosaamisestaan tunnetusta Lahdesta löytyy myös visuaalisten taiteiden museo Malva. Visuaalisen elämyksen yläilmoissa tarjoilee Suurmäen näkötorni: Lahden paras maisema on taattu ja yllättää joka kerta. Torni on avoinna yleisölle kesäkuusta elokuuhun.


Lue täältä Lahteen muuttaneiden jättämiä arvosteluita!


Hyvät kulkuyhteydet

Lahteen muuttoa suunnittelevana varmasti osaatkin jo sijoittaa Lahden kartalle, mutta tiesitkö, että Lahden kaupunki tällaisenaan on melko tuore kokonaisuus? Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyivät vuonna 2016. Naapurikunniksi jäivät Asikkala, Heinola, Hollola, Iitti ja Orimattila. Alkujaan Lahti on perustettu jo vuonna 1905.

Lahden sijainti ja hyvät kulkuyhteydet niin moottoriteitä kuin kiskojakin pitkin varmistavat kulkemisen helppouden; esimerkiksi pääkaupunkiseudulle matkustat kätevästi alle tunnissa. Huonekaluostoksille Lahdesta ei kuitenkaan tarvinne lähteä muualle, sillä tästä muotoilun kaupungista ovat ylpeästi lähtöisin huonekaluliikkeet Asko, Isku ja Sotka. Tätä nykyä kaupungista löytyy myös tee-se-itse-henkisille sisustajille sopivan huonekaluliike Ikean noutopiste.

Muista kilpailuttaa muuttosi Lahteen

Mitä saat kun kilpailutat muuton:

  • Keskimäärin 6 tarjousta sähköpostiin
  • Ensimmäiset tarjoukset tunnissa
  • Yli 100 000 muuttoa kilpailuttaneen asiantuntijan palvelut
  • Suositukset tyytyväisiltä käyttäjiltä: 98 % käyttäjistä suosittelee Muuttomaailmaa
  • Mahdollisuuden maksa muuton kustannukset Muuttorahoituksella erissä, alk. 15 € / kk.

Jätä tarjouspyyntö ja saat tarjouksia sekä näet muuttofirmojen saamat arvostelut.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä