Anoppi tietää: tällainen joulusiivous riittää!

Joulu on monelle perhejuhla, jossa syödään hyvin, pukeudutaan siistimmin ja vietetään perheen kanssa kodikasta aikaa. Tämän onnellisen mielikuvan takana seisoo kuitenkin usein stereotyyppisesti perheenäiti, joka on säästänyt lahjoihin rahaa kuukausia, siivonnut kotia viikkoja ja puurtanut hellan ääressä tunteja vain tätä yhtä idyllistä jouluiltaa varten.

Kysyimme neljältä anopilta, mitä he odottavat joulua varten tehdyn siinä kodissa, jossa perhejoulua juhlitaan: miten tunnelma on oikea ja vieraatkin viihtyvät? Poimi tästä vinkit joulun täsmäsiivoukseen ja säästy turhalta vaivalta!

Riitta, 74: Siivoaminen ei ole tärkeä asia mielestäni. Tärkeämpää on olla yhdessä ja se, että on hauskaa ja nauretaan yhdessä. Ei mitään sen ihmeellisempää! Jokainen varmaan tietenkin pyyhkii pölyt ja imuroi ennen juhlaa, mutta ei missään nimessä kannata istua viikkoa komeroita siivoamassa sisältä ja ulkoa. Sen ajan voi viettää paremminkin!

Vuokko, 70: Jos perussiivous on kunnossa ja viikkosiivoukset tehdään normaalisti, ei jouluksi tarvita sen enempää kuin se tavallinen viikkosiivous. Joulun tuoksua voi tuoda kardemummalla ja kanelilla. Jos normaalistikaan ei tule siivottua, tulee silloin panostaa vähän enemmän: imuroida, pyyhkiä lattiat nihkeällä ja pyyhkiä pölyt. Ikkunoita ei varmaan talvella kannata pestä. Kylpyhuoneet ja keittiö ovat tärkeimmät siisteyden kannalta ja puhtaat käsipyyhkeet. Jos käyttää jouluista pöytäliinaa, sen tulee olla hyvin silitetty.


Mitä jos ulkoistaisit joulusiivouksen tänä vuonna ammattilaiselle?

Muuttomaailman sisarpalvelussa Urakkamaailmassa kilpailutat alueesi siivouspalvelut helposti ja nopeasti.


Merja, 56: Perussiistiä pitää olla eli pesuhuoneet, saunat ja vessat siivottuina. Minua ei kiinnosta kenenkään vaatekaapit tai vaatehuoneet, eli sellaiseen ei tarvitse panostaa.  Jokaisella on astiakaapitkin siten kuten ne ovat, ei tarvitse niitäkään minun takiani järjestellä. Jouluinen koristelu ja kynttilät tuovat tunnelmaa, piparit ja kinkku jouluista tuoksua. Ikkunoille riittää, jos ne on kesällä pesty − talvella peseminen on hankalaa. En odota jouluverhoja! Jos menisin yökylään, olettaisin että minulle on peti pedattu kauniisti.

Minna, 55: Joulutunnelmaan ei pääse, jos joulua vietetään kodissa, joka ei ole puhdas: villakoirat tulee olla siivottu ja lattiat pesty. En kuitenkaan alennu kaappien availuun eli minua varten ei kaappeja tarvitse siivota. Läheisten läsnäolo on kaikista tärkeintä!

Anopin hyväksymä joulusiivous on yhtä kuin perinteinen viikkosiivous:

  1. Pyyhi pölyt ja imuroi
  2. Pese lattiat
  3. Pese vessat ja kylpyhuoneet
  4. Vaihda käsipyyhkeet
  5. Luo tunnemaa tuoksuin ja kynttilöin

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä