Apua muuttosiivoukseen

Muuttosiivous

Miksi muuttosiivous on tärkeää ja kenen se kuuluu tehdä? Entä mitä kaikkea muuttosiivoukseen kuuluu?

Lue Muuttomaailman blogista kaikki, mitä muuttajan pitää tietää muuttosiivouksesta. Jutussamme vierailee myös sisarpalvelumme Urakkamaailma.fi. Urakkamaailman ilmaisen palvelun kautta kilpailutat muuttosiivousten lisäksi remontteja, pieniä korjauksia tai saneerauksia kotien muutto- tai myyntikuntoon saamiseksi.

Mitä muuttajan pitää tietää muuttosiivouksesta?

Muuttosiivouksella tarkoitetaan yleisesti vanhan asunnon siistimistä ennen kodista muuttoa. Hyviin tapoihin ja joskus vuokrasopimukseenkin kuuluu se, että uuden asukkaan on mukava muuttaa puhtaaseen ja siistittyyn kotiin.

Vuokralaisen on hoidettava asuntoa huolellisesti (laki asuinhuoneiston vuokrauksesta AHVL, 481/1995). Vuokrasopimuksessa voidaan määritellä loppusiivouksen kattavuudesta.

Muuttotavarat on joka tapauksessa helppo ja mukava kantaa puhtaisiin tiloihin!

Muuttosiivouksella voidaan tarkoittaa myös uuden kodin siivousta. Vaikka edellinen asukas olisikin siistinyt paikat, muuttaja saattaa haluta siistiä kodin vielä itsekin.

Haluatko hyviä siivousvinkkejä? Jos haluat toteuttaa kotisi muuttosiivouksen itse, lue tästä Urakkamaailman blogikirjoituksesta vinkkejä loppusiivoukseen: Ekologiset kodin siivousvinkit – ota nämä käyttöön ja koti sekä ympäristö kiittävät!

Muuttosiivous kannattaa tehdä vasta sitten, kun kaikki muuttotavarat on kannettu pois.

Muuttosiivoukset vanhaan ja uuteen kotiin voi toteuttaa itse, mutta ne on myös mahdollista tilata siivouksen ammattilaiselta. Mikäli valitsemasi muuttofirma ei tarjoa muuttosiivouspalvelua, Urakkamaailma.fi-osoitteesta löydät suuriin ja pieniin siivouksiin erikoistuneet palveluntarjoajat.

Mitä muuttosiivoukseen kuuluu?

Muuttosiivouksessa koti jätetään siistiin, puhtaaseen kuntoon ja noudatetaan mahdollisia vuokrasopimuksen ohjeita loppusiivouksesta. Alla yleispäteviä vinkkejä muuttosiivouksen suorittamiseen:

  • Muuttosiivous (asunnon loppusiivous) kannattaa suorittaa vasta sitten, kun koti on tyhjennetty.
  • Siivoa keittiö: poista tahrat pinnoilta, jääkaapista ja mikroaaltouunista, pese liesi ja uuni.
  • Siivoa oleskelutilat ja makuuhuoneet: pyyhi pinnat ja poista mahdolliset tahrat.
  • Siivoa kylpyhuone ja WC: pese kaakelit, WC-istuin ja siisti likakaivot.

Kaikki muut pinnat pyyhitään tai pestään niille sopivilla puhdistusvälineillä- ja aineilla. Lopuksi voit vielä tuulettaa asunnon.

Muista myös parvekkeen, terassin ja pihan siistiminen!

Muuttomaailma auttaa muuttosiivouksessa: Lue lisää tietoa muuttosiivouksesta tästä.

Mistä löydän hyvän muuttosiivoojan?

Muuttajalla on paljon muistettavaa ja hoidettavaa – vanhan ja uuden kodin muuttosiivoukset vievät aikaa. Siksi kiireisen muuttajan kannattaa kokeilla ilmaisia muuttosiivouksen kilpailutuspalveluita. Kilpailutus on helppo tapa ulkoistaa muuttosiivous siihen erikoistuneille ammattilaisille: säästät aikaa ja jälki on taatusti laadukasta!

Muistitko jo ladata Suomen parhaan muutto-oppaan 2023? Muuttajan muistilista on jokaisen muuttajan tukena.

Sekä Muuttomaailman, että sisarpalvelumme Urakkamaailman maksuttoman kilpailutuspalvelun kautta löydät muuttosiivouksen ammattilaiset.

Urakkamaailma yhdistää kodin muuttosiivouksen, remontin tai saneerauksen tarpeessa olevat oikeille ammattilaisille: Urakkamaailmalaisten tärkein tehtävä on yhdistää remonttia kaipaavat kodit, taloyhtiöt ja muut työmaat parhaisiin ja luotettavimpiin urakoitsijoihin ympäri Suomea.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Muuttomaailma ja Urakkamaailma kuuluvat samaan Alma Media – konserniin.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä