Banaanilaatikot ja muutto [kaikenkattava opas + kuvat]

Banaanilaatikot.  Se klassikoksi muodostunut tapa pakata tavarat ja muuttaa. Mistä banaanilaatikoita saa? Mitä niihin kannattaa pakata? Entä niiden hävittäminen?

Vai onko se klassinen tapa aina se paras tapa? Se riippuu muutosta, olosuhteista ja mieltymyksistä. Lopussa kerron vaihtoehtoja banaanilaatikoille.

Nyt käydään läpi kaikki mitä pitää tietää banaanilaatikoista. Pysy mukana!

Paljonko banaanilaatikot maksavat?

Banaanilaatikot eivät tosiaan maksa mitään. Saat kantaa ne ruokakaupasta ilmaiseksi pois, koska banaanilaatikot menisivät muuten pahvinkeräykseen.

Esimerkiksi opiskelijamuutot hoidetaan usein banaanilaatikoilla.

Miksi käyttää banaanilaatikoita?

Banaanilaatikot ovat kestäviä, edullisia ja sopivan kokoisia esimerkiksi kirjojen ja astioiden pakkaamiseen. Sopivan pieni tilavuus estää pakkaamasta laatikkoa vahingossa liian painavaksi.

Minkälaisia banaanilaatikoita on olemassa?

Banaanilaatikko koostuu kahdesta kappaleesta: pohja- ja kansikappale. Ne ovat ikään kuin kaksi pahvilaatikkoa ilman kansiosaa, jotka menevät sisäkkäin muodostaen banaaneille sopivan kuljetustilan.

Banaanilaatikot on tehty tukevasta pahvista, ja niissä on monenlaisia aukkoja, mukaan lukien kantoaukot. Kantokahvat ovat iso plussa muuttohommiin, mutta pohjassa oleva reikä voi olla hankala. Se asettaa joitain rajoitteita pakkaamiselle, ja tästä myöhemmin lisää.

Mistä banaanilaatikoita saa?

Banaanilaatikoita saa yleisesti ottaen kaupoista, jotka myyvät banaaneja. Laatikoiden hakeminen pitää ajoittaa siten, että banaanit on purettu niistä, mutta laatikoita ei ole vielä litistetty pahvinkeräykseen.

Huomioithan, että kaupoilla ei ole tilaa säilyttää banaanilaatikoita varan vuoksi. Kannattaa siis tiedustella etukäteen, onko heiltä mahdollisuus niitä saada.

Banaanilaatikoita voi löytyä myös ilmoittelupalstoilta ja sosiaalisesta mediasta. Usein kotitalouksien muuton jälkeen banaanilaatikoista halutaan eroon, ja yksi hyvä tapa on antaa ne seuraavalle muuttajalle.

Miten banaanilaatikoita käytetään?

Banaanilaatikoissa on isoja tuuletusaukkoja. Ne eivät ole tiiviitä, joten saatat tarvita pahvia, jolla tukea pienempikokoisia tavaroita. Ei olisi kiva, jos ne tippuvat aukoista ulos kesken muuton.

Banaanilaatikoihin ei kannata pakata herkästi likaantuvia esineitä. Laatikoiden aukoista pääsee sisään pölyä ja vettä, sekä itse banaanilaatikot saattavat olla hieman sotkuisia etelän maista matkattuaan.

Harkitse suojapaperin tai -muovin käyttämistä, jos pakkaat banaanilaatikkoon herkkiä tavaroita.

Mitä banaanilaatikoihin voi pakata?

Esimerkiksi kirjoja ja astioita. Aivan pienet esineet saattavat pudota laatikon aukoista ulos, mutta vähän suuremmat ja painavat tavarat ovat omiaan banaanilaatikoihin.

Kuten aiemmassa kappaleessa mainitsin, aivan herkimpiä tavaroita ei ehkä kannata pakata banaanilaatikoihin. Muutto voi olla sotkuista hommaa, jolloin banaanilaatikko ei itsessään tarjoa suojaa kovin hyvin.

Onko banaanilaatikoilla mitään huonoja puolia?

Banaanilaatikoissa on reikiä ja isompia aukkoja, jotka hieman hankaloittavat pakkaamista. Banaanilaatikoita ei saa sisäkkäin, eikä niitä voi taitella kokoon, joten ne vievät paljon tilaa tyhjänä. Tästä syystä niiden hävittäminen on aikaavievää, koska laatikoiden liimaukset pitää repiä irti, jotta ne saa litistettyä pahvin kierrätykseen.

Miten banaanilaatikot voi hävittää?

Kun et enää tarvitse banaanilaatikoita, litistä ne ja vie pahvinkeräykseen. Kerros- ja rivitalojen pihalla on kierrätyspiste, johon litistetyt banaanilaatikot voi viedä.

Voiko banaanilaatikot kierrättää?

Kyllä voi. Voit antaa ne ystävälle tai viedä pahvinkeräykseen.

Mitä vaihtoehtoja banaanilaatikoille on olemassa?

Etenkin lyhyemmän matkan muutoissa suosittu tapa muuttaa on vuokrata muovisia pestyjä muuttolaatikoita. Niihin voit huoletta pakata herkimmätkin tavarat.

Muovilaatikot ovat kestäviä, luotettavia, ja ne loksahtavat tukevasti päällekkäin, ilman että sisältö litistyy. Se on turvallinen tapa muuttaa herkimmätkin tavarat.

Kun muutat pitemmän matkan, tai vaikka ulkomaille, niin käytä pahvisia muuttolaatikoita. Ne ovat erittäin kestäviä, ja vievät vain vähän tilaa kokoontaiteltuna.

Lue lisää muovisista ja pahvisista muuttolaatikoista.

Olipa valintasi banaanilaatikko, muovinen tai pahvinen muuttolaatikko – toivotan turvallista muuttoa!

Tämän artikkelin on kirjoittanut Muuttomaailma.fi-tiimi. Kilpailuta mukavampi muutto ja muuttolaatikot saman katon alta.

→ Kilpailuta muutto, saat keskimäärin 6 tarjousta eri muuttofirmoilta.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä