Hallitsijasuvusta tillimakaroniin −Vaasassa elät meriluonnon ja kulttuurin keskellä

Vaasa on Pohjanmaan maakuntakeskus, joka sijaitsee länsirannikolla, Merenkurkun eli Pohjanlahden kapeimman kohdan paikkeilla. Vaasa on nimetty ruotsalaisen hallitsijasuku Vaasan mukaan vuonna 1611. Vaasassa on yhä vahva suomenruotsalainen kulttuuri ja ruotsia puhuukin 23 % Vaasan 68 000 asukkaasta. Vaasan naapurikuntia ovat Laihia, Maalahti, Mustasaari, Isokyrö ja Vöyri.

Vaasan historiallisia katuja tutkiessasi pääset paremmin tunnelmaan, kun laitat kuulokkeisiin syntyjään vaasalaisten tekemää musiikkia, kuten vaikkapa Juha Tapiota, Lauri Tähkää tai Annika Eklundia. Myös punk-yhtye Klamydia on juuriltaan vaasalainen.

Hyvä vierailukohde ensiaskeliin Vaasassa on vaikkapa Pukinkylässä sijaitseva Bock´s Corner Brewery: rustiikkinen alue panimoineen, kyläkauppoineen, lähituotteineen ja eläinpirtteineen. Vaihtoehtoisesti Käsityöntalo Loftet tarjoaa sekin rustiikkia ja murua rinnan alle.

Vaasa tunnetaan opiskelukaupunkina

Vaasa on monipuolinen opiskelukaupunki: Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulun lisäksi Vaasassa voi opiskella Åbo Akademin, Yrkehögskolan Novian, Svenska Handelshögskolanin ja Helsingin Yliopiston korkeakouluyksiköissä. Opiskelusta jutustelu on Vaasassa yhtä luonnollista kuin säätilojen voivottelu.


Lue myös: Saitko opiskelupaikan toiselta paikkakunnalta? Aloita muuttoon valmistautuminen heti!


Vaasaan muuttava pääsee tutustumaan uusiin paikallisherkkuihin

Vaasalainen ruokamaku on helposti aavistuksen hämmentävä: paikallinen erikoisuus on maustaa makaronia tillillä ja aromisuolalla −tillimakaronia tottakai!

Perinteisempää pitäjäruokaa ovat esimerkiksi merihenkiset silakkalaatikko ja suolasiika. Mikäli paikalliset herkut tuntuvat uunituoreesta vaasalaisesta muuttopäivän iltana vielä kylmääviltä, toimivat onneksi myös Vaasassa sujuvasti ruokalähettipalvelut ja ravintoloiden kotiinkuljetukset.

Perheystävällinen Vaasa

Perheille Vaasa tarjoaa mukavia keinoja irtaantua arjesta vaikkapa viikonloppuisin: merimatkailua ja tropiikkia! Vaasasta pääsee Ruotsiin alle neljässä tunnissa hyppäämällä Wasalinen risteilylle.

Lämpimiin tunnelmiin vie myös päivän piipahdus vesileikkien pariin kylpylä Tropiclandiassa. Jos et pelkää korkeita paikkoja, piipahda haastamaan itsesi kiipeilykeskus Wasa Up:iin.

Koe Vaasan alueen luonto ja kulttuuri

Vaasan Merenkurkun saaristo on ainutkertainen ja siksi myös UNESCO:n maailmanperintökohde. Maa nousee saaristossa yhä jääajan jäljiltä: alueen historiaan voi tutustua vierailukeskus Maailmanperintöportissa, joka löytyy Raippaluodon sillan juurelta.

Merenkurkun saaristosta löytyy myös vaellusreittejä ja näköalatorneja. Yleisesti ottaen Vaasan rannikko tarjoilee upeita merellisiä auringonlaskuja: kokeile rentoa Sisäsataman laituria tai Palosaaren Mansikkasaaren Pikisaarta (luit aivan oikein) tunnelman tavoittamiseksi.

Vaasassa on lukuisia museoita, puistoja ja luonnonilmiöitä ihasteltaviksi, mutta miksipä et tarttuisi kulttuurinnälässä ensin teatteriin. Ritz kulttuurinäyttämöllä näet klassikkoelokuvia, stand-uppia, teatteria ja keikkoja 50-luvun tunnelmissa.

Vaihtoehtoisesti ruotsinkielistä näyttämötaidetta löytyy esimerkiksi Alueteatteri Wasa Teaterissa. Jos kaipaat rajumpaa kulttuurillista otetta, piipahda jääkiekon SM-liigan ottelussa kannattamassa uutta kotijoukkuettasi Vaasan Sportia.

Kilpailuta oma muuttosi Vaasaan täällä.

✅ Saat keskimäärin 6 tarjousta sähköpostiin

✅ Yli 100 000 muuttoa kilpailutettu

✅ 98 % käyttäjistä suosittelee Muuttomaailman kilpailutuspalvelua

✅ Maksa Muuttorahoituksella erissä, alk. 15 € / kk.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä