Saitko opiskelupaikan toiselta paikkakunnalta? Aloita muuttoon valmistautuminen heti!

muuttofirma

Onnea opiskelupaikasta!

Opiskelupaikka toiselta paikkakunnalta on varmasti unelmien täyttymys, mutta myös jännittävä uusi elämänvaihe. Monelle opiskelujen aloitus on myös ensimmäinen muutto pois vanhempien luota. Kanssasi opinnot aloittaa kuitenkin tuhansia muita opiskelijoita ympäri Suomen, joten asuntorintamalla on vilkettä heti kesä-heinäkuusta alkaen, eikä aikaa ole tuhlattavaksi.

Aloita valmistautuminen muuttoon heti seuraavien vinkkien pohjalta.

Ota opiskelupaikka vastaan ja hae opintotukea

Varmista ensimmäiseksi, että opiskelupaikkasi on virallisesti vastaanotettu: sinut kirjataan sisään kouluun ja läsnä olevaksi alkavalle lukukaudelle. Sen jälkeen voit hakea opintoihisi mahdolliset myönnettävät tuet ja hyödyntää opiskelijaetuja. Lue tarkasti ilmoitus valituksi tulemisesta liitteineen.


Muutossa on aina paljon muistettavaa! Avuksi kannattaa ottaa Muuttomaailman laaja muuttajan muistilista, jonka avulla muuttaminen sujuu huomattavasti helpommin.


Tutustu uuteen kotipaikkaasi

Selvitä mitä palveluita ja sinulle tärkeitä ominaisuuksia uudella asuinpaikkakunnallasi on, ja miten siellä liikutaan. Selvitä koulun ja muiden sinulle tarpeellisten paikkojen, kuten vaikkapa kirjaston sijainti kartalla. Mikä asuinalue vaikuttaa hyvältä? Mitä alueen puskaradioissa puhutaan? Missä on paljon palveluita ja mistä on hyvät kulkuyhteydet?

Valitse mahdollinen tuleva asuinalueesi nimenomaan hyvien kulkuyhteyksien perusteella: moni muukin etsii nyt asuntoa. Paraatipaikkoja asumiseen on tarjolla yleensä vähän ja ne ovat varmasti myös hinnaltaan korkeampia kuin helppokulkuiset lähialueet. Pohdi myös asuisitko yksin vai esimerkiksi kimppakämpässä tai soluasunnossa?

Tästä löydät vinkkejä useisiin opiskelukaupunkeihin:

Helsinki

Tampere

Turku

Jyväskylä

Joensuu

Rovaniemi

Lahti

Hae asuntoa uudelta opiskelupaikkakunnaltasi heti

Haluatko vuokrata yksityiseltä vuokranantajalta? Hakisitko opiskelija-asuntosäätiön asuntoa? Valitsetpa miten tahansa, täytä asuntohakemukset huolellisesti ja oikein -ja mitä pikemmin sen parempi!

opiskelija-asunto

Vuokranantaja todennäköisesti tutkii mitä tietoja sinusta löytää verkosta, joten huolehdi, että julkiset some-profiilisi ovat ajantasaiset ja asialliset. Jos lupaat olla siisti tai vaikkapa nikkaroiva vuokralainen, muista lunastaa lupauksesi!

Mahdollisuuksien mukaan voit toki tutkia myös myytävien asuntojen valikoimaa.

Aloita pakkaaminen ajoissa

Uuteen kotiin saatat tarvita paljon sellaisia tavaroita, joita et ehkä vielä ole hankkinut. Seuraa alennuksia ja kirpputoreja. Nykyisestä kodistasi mukaan tulevien tavaroiden pakkaaminen kannattaa aloittaa ajoissa ja noudattaa pakkaamisessa sesonkiajattelua.

Lue ammattijärjestäjä Laura Holmströmin vinkit muuttopakkaamiseen!

Kilpailuta muutto

Muuttaminen on aikaavievää ja raskasta puuhaa, sekä lisäksi opiskeluiden aloittamiseen liittyy paljon kaikkea järjestettävää. Miksi et siis helpottaisi stressiä palkkaamalla muuttoapua? Muuttomaailmasta löydät ammattimuuttajat helposti ja nopeasti! Jätä tarjouspyyntö tästä.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä