Hämeenlinna hurmaa muuttajan maisemillaan ja elämisen helppoudella

Hämeenlinna on historiallinen kaupunki, jonne on hyvät kulkuyhteydet. Sekä Tampereelle että Helsinkiin pääsee alle tunnissa −ja kuitenkin asumisen kustannukset ovat tilastollisesti maltilliset. Rakkaalla kotikaupungilla on monta nimeä: Hämpton, Hämis tai Hämpsy.

Lapsi- ja kulttuuriystävällinen kaupunki

Hämeenlinnalla on lapsiystävällinen kunta -tunnus, ja kaupunki onkin tehnyt kulttuurilupauksen: jokainen hämeenlinnalainen lapsi saa vuodessa ainakin yhden kulttuurikokemuksen.

Kulttuuria historiallisesta Hämeenlinnasta löytyykin paljon: aivan perinteikkäästi kannattaa aloittaa tutustuminen keskiaikaisesta Hämeen linnasta, jonka mukaan kaupunki on nimetty. Hämeenlinna perustettiin Hämeen linnan juurelle vuonna 1639.


Kilpailuta oma muuttosi Hämeenlinnaan täällä.

✅ Saat keskimäärin 6 tarjousta sähköpostiin

✅ Yli 200 000 muuttoa kilpailutettu

✅ 98 % käyttäjistä suosittelee Muuttomaailman kilpailutuspalvelua

✅ Maksa Muuttorahoituksella erissä, alk. 15 € / kk.


Hämeenlinna on passelin kokoinen kaupunki: kaikkialle on sopiva matka. Liikeketjut ovat nykyisin keskittyneet kolmostien ylittävään liikekeskukseen, mutta vaikkapa päiväretkillä nähtävää riittää pitkään myös lähialueilla.

Hämeenlinnassa luonto tulee lähelle

Ulkoiluun ja nautiskeluun kannattaa panostaa Aulangolla, jota pidetään Hämeenlinnan helmenä: ulkoilureittejä, lasten teatteria, seikkailupuisto ja muun muassa suosittu kylpylä löytyvät tästä kansallismaisemasta.

Upeat maisemat ovat tarinoiden mukaan osaltaan innostaneet Hämeenlinnassa syntynyttä Jean Sibeliusta Finlandia-teoksen luomisessa. Ulkoilijaa palvelee Hämeenlinnassa myös Ahvenisto, josta löytyy esimerkiksi maauimala.

Upeat puitteet ovat myös Vanajaveden rannalla sijaitsevassa hotelli Vanajanlinnassa, jossa järjestetään paljon erilaisia juhlia ja kesäisin alueen golf-kenttä on yksi Suomen parhaista.

Vanajaveden rantoja pitkin kulkee kaupunkilaisten kesken suosittu rantareitti, miltei kuuden kilometrin pituinen kevyenliikenteenväylä, jossa voit rentouttaa sekä kehoa että mieltä. Hämeenlinnassa on kaikkiaan 339 järveä.

Kirpputoreja ja museoita

Hämeenlinna on kirppiskaupunki henkeen ja vereen: kirpputoreja löytyy lukuisia eri puolilta kaupunkia, ja lupaukset parhaista kirppislöydöistä leijuvat ilmassa! Muutenkin esteetikoille ja seikkailijoille löytyy lifestyle-tunnelmaa: yksi vierailun arvoinen kohde on Tiirinkosken Tehdas, jonka erityisessä miljöössä voit nähdä maatilan eläimiä, majoittua, shoppailla ja syödä hyvin −täältä saa erityisen hyviä vohveleita suolaiseen ja makeaan nälkään. Pyöräillen perille!

Hämeenlinnassa kannattaa myös tottua aika ajoin liikkuviin sotilasajoneuvoihin: Parolannummen Panssariprikaatissa koulutetaan perinteikkäästi Puolustusvoimien maavoimia. Aikoinaan Hämeenlinna tunnettiin myös vankilastaan: Hämeenlinnan vankila oli ensimmäinen sellivankila, joka nykyisin toimii jo museona. Naisvankila toimii nykyäänkin Hämeenlinnassa uusittuine tiloineen.

Jos muutossa sattui särkymään astioita, kannattaa suunnata Hämeenlinnan keskustasta 20 minuuttia pohjoiseen: Iittalan Lasimäelle. Iittala Village tunnetaan lasimuseostaan, outlet-myymälästään, suklaapuodistaan ja putiikeistaan. Täällä voit perehtyä lasinpuhaltamisen saloihin!


Muuttomaailma ja sen ilmaiset materiaalit ovat tukena kaikenlaisissa ja kaiken kokoisissa muutoissa. Lue aikaisemmat blogitekstimme ja tutustu Suomen kattavimpaan Muuttajan muistilistaan.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä