Herttainen Kirkkonummi ihastuttaa – Menovinkkejä uudelle asukkaalle

Kirkkonummella on hyvin erityylisiä asuinalueita, joten jokaiselle löytyy varmasti oma suosikkinsa.

Kirkkonummen keskustasta löydät suurimmat hypermarketit, kahvilat ja peruspalvelut. Kesäisin yhdelle hiekkakentälle saapuu sirkus ja toiselle tivoli. Junaliikenne ja moottoritie takaavat hyvät kulkuyhteydet.

Pikkunälkään Kirkkonummelta löytyy Masalasta myös perinteinen autogrilli eli snagari. Masala ja Sundsberg ovat Kirkkonummen itäisimpiä asuinalueita, jotka oikeastaan ovat jo melkein Espoota. Itäinen Kirkkonummi on modernien lapsiperheiden suosiossa. Edellisten vierestä rauhalliselta Luoman asuinalueelta löytyy mm. Hvitträskin museo, joka on puutarhoineen suosittu vierailukohde.

Kilpailuta oma muuttosi Kirkkonummelle täällä.

✅ Saat keskimäärin 6 tarjousta sähköpostiin

✅ Yli 100 000 muuttoa kilpailutettu

✅ 98 % käyttäjistä suosittelee Muuttomaailman kilpailutuspalvelua

✅ Maksa Muuttorahoituksella erissä, alk. 15 € / kk.

Pohjois-Kirkkonummen Veikkola on tiivis kyläyhteisö Turunväylän varrella.

Kirkkonummelle pääsee helposti, eikä pois kannata kiirehtiä

Kirkkonummi on lähellä suurkaupunkien sykettä: juna vie Helsinkiin nopeasti ja moottoritietä pitkin pääsee vartissa metron liityntäpysäköintiin. Lentokentälle on vain 40 kilometriä. Kirkkonummi on kaksikielinen kunta: 16 % kuntalaisista puhuu äidinkielenään ruotsia. Asukkaita kunnassa on 40 000. Kirkkonummen naapurikuntia ovat Espoo, Siuntio, Inkoo ja Vihti.

Kirkkonummen keskustan kirjasto Fyyri on vierailun arvoinen, vaikka et lukutoukaksi julistautuisikaan: 2020 avattu kirjasto on arkkitehtuuriltaan erityinen. Fyyri kätkee sisäänsä Kirkkonummen aiemman kirjaston, ja on elämyksenä erityisen korkeatasoinen ja visuaalinen. Kirkkonummen kirjasto on voittanut Arkkitehtuurin Finlandia palkinnon vuonna 2021.

Kaikkien Kirkkonummi on saanut Suomen UNICEF:n Lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen muutamankin kerran: lapsiperheiden suosima kunta huomioi toiminnassaan pienet asukkaat esimerkillisen hyvin. Kunnasta löytyykin esimerkiksi harrastusmahdollisuuksia paljon: musiikkia, kuvataidetta, liikuntaa ja käsitöitä.

Kirkkonummen luonto on elämys

Kirkkonummi rajautuu etelässä Porkkalanniemen rantoihin ja meri saaristoineen tekeekin Kirkkonummesta myös lähialueen asukkaille suositun ulkoilualueen.

Perheen pienimpiä Porkkalassa ihastuttaa herttainen kotieläinpiha Rehndahl ja suloinen kyläkauppa Långvik. Porkkalanniemen virkistysalueen mutkaiset ja metsäiset tiet houkuttelevat motoristeja ja pyöräilijöitä: niemen kärjestä löytyvä Café Porkkala on erityisesti jäätelön ystävien virkistäytymisen kesäkeidas.

Kun merituuli muuttuu pistäväksi, Kirkkonummen uimahalli tarjoilee parastaan: hyppytornin, vesiliukumäen ja suuren lämmitetyn terapia-altaan. Kirkkonummen uimahalliin tullaan kauempaankin juuri sen kylpylämaisen monipuolisuuden takia.

Luonnonystäviä vetää Kirkkonummella puoleensa myös Meikon luonnonsuojelualue, jossa voi ulkoilla viitoitetuilla reiteillä tai syöksyä erämaatyyppisen luonnon äärelle oman osaamisen mukaan. Mikset lähtisi ulkoilemaan eväät repussa ja pysähtyisi tulentekopaikalle tai keittokatokseen tunnelmoimaan? Tai ehkä lähdet Linlon saarelle pulkkailemaan kauniina talvipäivänä?


Muuttomaailma ja sen ilmaiset materiaalit ovat tukena kaikenlaisissa ja kaiken kokoisissa muutoissa. Lue aikaisemmat blogitekstimme ja tutustu Suomen kattavimpaan Muuttajan muistilistaan.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä