Kakkosasunto muutto ja tavaroiden hallinta kahden asunnon välillä

Lue miten Muuttomaailma voi auttaa omaisuuden ympärivuotisessa liikuttamisessa kahden asunnon välillä

Jos omaisuus on kahden kodin välillä, tietyt tavarat saattavat olla aina ”väärässä kodissa”.  Kaikkea ei kannata hankkia kahdenkertaisena, siksi tärkeät tavarat pitää olla aina oikeassa paikassa.

Mitä jos liikutettava tavaramäärä on suuri?

Entä jos kakkosasunto sijaitsee kaukana – onko muuttaminen jatkuvaa ja voiko siihen saada säännöllistä apua?

Lue miten Muuttomaailma voi auttaa kahdessa eri asunnossa aikaansa viettävää.

Ykkös- ja kakkosasunto – etäisyys ratkaisee liikuteltavan tavaran määrän

Suomalaiset ovat kesämökki- ja kakkosasuntokansaa: Tilastokeskuksen mukaan pelkästään kesämökeiksi luokiteltuja tiloja oli vuonna 2021 jopa 508 000 kpl.

Kuten kirjoitimme aikaisemmin, koronapandemia sai väkeä liikkumaan mökeilleen ja kakkosasunnoilleen pidemmäksikin aikaa. Jokakeväinen kesälomien suunnittelu on pian käsillä, mökkeilijän on hyvä alkaa pohtia tarvittavien tavaroiden listausta ja suunnitella niiden kuljetusta.

Huonekalujen ja muun omaisuuden siirtelyn ja mahdollisen muuttoavun tarpeen ratkaisee usein se, kuinka kaukana ykkös- ja kakkosasunto ovat toisistaan. Jos etäisyys on pitkä, ei ole oikein varaa unohtaa ottaa tärkeimpiä tavaroita mukaan, varsinkin jos kakkosasunnolla vietetään viikkoja tai jopa pidempi aika. Jos etäisyys kotien välillä on pieni, voi ykkösasunnolla piipahtaa hakemassa unohtuneita tavaroita vaikka useamminkin.

Hyvä puoli kakkosasuntojen ja kesämökkien tavaramäärien hallinnassa ja muuttamisessa on se, että liikuteltavaa on paljon vähemmän kuin tavallisessa muutossa – väliaikainen muutto on tässä mielessä projektina hieman helpompi toteuttaa.

Muuttomaailman kautta on kilpailutettu jo yli 100 000 muuttoa ja jopa 98 % palveluamme käyttäneistä suosittelee meitä.

Kilpailuta ykkös- ja kakkosasunnon tavaroiden liikuttelun avuksi muuttopalvelu, joka auttaa aina tarpeen tullen

Muuttomaailma on jokaiselle muuttajalle skaalautuva kilpailutuspalvelu. Siksi voit kilpailuttaa kauttamme minkälaisia muuttoja tahansa. Myös muuton oheistoiminnot kuten pakkausjärjestelyt ja muuttosiivous on kilpailutettavissa kauttamme.

Tässä esimerkkejä tilanteista, joissa Muuttomaailma voi auttaa kahden asunnon välissä kulkevaa:

  • Muutatko kesäksi maalle tai ulkomaille – olisiko mukavaa saada muuttoapua aina kuin tarvitset, eikä sulloa kaikkea tarpeellista omaisuutta omaan autoon?
  • Onko työsi reissutyötä kahden paikkakunnan välillä – työntekovälineet, kotitoimisto tai muu muutettava kulkeutuvat vaivattomasti muuttamisen ammattilaisten mukana.
  • Tarvitseeko sinun liikutella isompia huonekaluja tai esimerkiksi esteettömyyteen liittyviä elementtejä ykkös- ja kakkoskodin välillä?
  • Saatat huomata vasta kakkosasunnolle päästessäsi, että jotain on unohtunut – tähänkin on saatavissa apu Muuttomaailman kautta.

Haaveiletko kakkosasunnosta? Etuovi.comissa on tällä hetkellä myynnissä 41 300 asuntoa ja 2 300 loma-asuntoa (04/2022).

  • Jos kuitenkin päätät selviytyä ainaisesta tavaroiden siirtelystä yksin, Muuttomaailmalla on sinullekin vinkit:
  • Listaa asiat, joita tulet tarvitsemaan kakkosasunnollasi: Huonekalut, vaatteet (koko perheen, jos muuttajia on useampi), käyttötavarat, ruoantekovälineet.  Kerää listaasi viikkojen ajan, jotta kaikki tarvitsemasi asiat tulevat varmasti mieleen.
  • Jos et halua kilpailuttaa muuttoautoa tai peräkärryä, yritä selvitä mahdollisimman vähällä tavaralla.

Olipa etäisyys kahden kotisi välillä lyhyt tai pitkä, Muuttomaailman kilpailutuspalvelussa saat parhaat tarjoukset myös väliaikaiseen muuttoon ja siihen liittyviin toimintoihin. Kerro meille muuttohaaveesi – me toteutamme sen muuttamisen ammattilaisten kanssa!

Tiesithän, että Muuttomaailman sivuilta löydät juuri sinun tilanteeseesi sopivan muuttopalvelun yli 400 muuttofirman joukosta?

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä