Kalajoki on enemmän kuin vain lomakohde

Kalajoen hiekkasärkät kesällä

Kalajoki on tuttu hiekkarannoistaan, jotka ovat päässeet lauluun ja lukuisiin postikortteihin. Hiekkarantojen ja -särkkien alue onkin noin kolmen ja puolen kilometrin mittainen − ja houkuttelee matkailijoita joukoittain. Kahden miljoonan vuotuisen matkailijan lisäksi kaupunkikuvaa elävöittää noin 12 000 Kalajoen vakituista asukasta, joten ihan pieni paikka Kalajoki ei ole kotikaupunkinakaan. Kalajoen kunta perustettiin jo vuonna 1865, mutta kaupunki Kalajoki on ollut vuodesta 2002 alkaen. Kalajoen naapurikuntia ovat Kokkola, Kannus, Alavieska, Ylivieska, Pyhäjoki, Merijärvi ja Sievi.


Kaipaatko apua muuttoon? Jätä tarjouspyyntö ja saat tarjouksia sekä näet muuttofirmojen saamat arvostelut.


Kalajoella eletään maataloudesta ja metalliteollisuudesta, mutta nimenomaan matkailun ansiosta löytyy myös vakituisille asukkaille ulkoilmaharrastuksista valinnanvaraa ympäri vuoden! Suppailu, rantalentopallo, golf, avantouinti ja veneily vain esimerkkeinä mainittuna. Erilaisia seikkailupuistoja ja vesileikkejä löytyy moneen makuun, kuten lasten kestosuosikki vesipuisto JukuPark. Ruoka- ja viihderavintolapalvelut etenkin hiekkasärkillä ovat kattavia, vaikkakin vannoutuneet kalajokiset nauttivat perinneherkkunaan nahkiaisia ja maidon punaista heraa.

Kalajokiset viihtyvät rannalla, mutta asuvat keskustassa

Pariskunta tekemässä muuttopakkausta

Kalajoella on yritteliästä väkeä, sillä yrittäjiä työllisestä työvoimasta on peräti 19 %. Muutenkin asukkaiden ikäjakauma painottuu nuoriin ja työikäisiin. Valtaosa kalajokisista asuu keskustassa, josta löytyy monipuolisesti palveluita ja kauppoja. Uudehko koulu ja kaupungin pääkirjasto löytyvät keskustan alueelta. Keskustasta hiekkasärkille on matkaa noin kymmenen kilometriä.


Lue myös: Mitä kodille kannattaa tehdä ennen myyntiä? Näin saat kodistasi parhaan hinnan!


Kalajoki mainostaa itseään yhteisöllisenä kaupunkina. Etätyön aikana yhteisöllisyyttä tuo esimerkiksi toimistohotelli Luotsi, jossa voi työn ohessa nauttia maisemista ja kahviseurasta. Tai ehkä liityt harrasteseuroihin, vaikkapa kesäteatteriin? Uudelle asukkaalle ensin pieneenkin yhteisöön kuuluminen tuo sisältöä arkeen.

Hyviä päiväkohteita viikonlopun varalle

Merenrantakaupungissa asuvat saavat vastapainoa arkeen saaristoon suuntaamalla. Rahjan saaristo on maankohoamisen myötä merestä hiljalleen nouseva ainutlaatuinen retkikohde kalastajakylineen. Saarihypellä voi aina metsäisistä sisäsaarista avomeren luodoille saakka. Varaa mukaan teltta ja liiku pisteestä toiseen vaikkapa kajakilla meloen. Tämän parempaa viikonlopun ohjelmaa on vaikea keksiä!

Plassi tutustuttaa sinut Kalajoen juurille. Plassi on Kalajoen vanha kaupunki joen rannassa, jossa on aitoa puutalojen tunnelmaa. Täältä löydät myös Kalastusmuseon, jossa esitellään Kalajoen seudun kalastusperinnettä: myös niiden perinneruokaa olevien nahkiaisten!

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä