Modernikin parveke on nyt sopivasti boho

Sisustettu parveke

Parvekkeen sisustuksesta on tehty sosiaalisessa mediassa tuhansia kotimaisia aihemerkintöjä ja inspiraatiokuvasto on kattava. Instagram-kodit ovat jo siloteltu kauneuskäsite, mutta Instagram-parvekkeet ovat myös tulleet jäädäkseen! Tällä hetkellä parvekkeissa suosittua on luonnonmukainen boheemi ilme eli boho. Parveke saa olla hillitysti maailmanmatkaajan safari- tai aavikkohenkinen, vaikka koti olisi moderni ja pelkistetty!

Trendikäs parveke on sisustettu väljästi ja kevyesti

Parveke on nyt keidasmainen rentoutumisen tyyssija, jossa ei säilytetä ylimääristä tavaraa.

Harkittuja laadukkaita kalusteita on muutamia, ja materiaalit ovat ilmavia, siroja ja tunnelma keveä. Myös kasveja on harkitusti, eikä värikästä ilottelua ole.


Kaipaatko apua muuttoon? Jätä tarjouspyyntö ja saat tarjouksia sekä näet muuttofirmojen saamat arvostelut.


Trendikkäällä parvekkeella on keveitä nojatuoleja ja siirreltäviä pieniä pyöreitä pöytiä. Kookkaalla parvekkeella voi olla rottinkinen sohva, joka on pehmustettu vaaleilla tyynyillä. Sohvan tehtävää voi ajaa myös pesämäinen, puolipallon muotoinen rottinkituoli, joka kutsuu lukemaan kirjaa ja siemailemaan virvokkeita.

Kuva: Asuntomessut 2023 – Kohde 4

Parveke kuin kesäpäivän henkäys

Värimaailma parvekkeelle on nyt poimittu rannalta: valkoista, harmaata ja hiekan beigeä. Somistuksena on yksivärisiä sisustustyynyjä, tyypillisimmin vaaleita ja pellavaisia.

Parvekkeen lattialla on tänä kesänä luonnonmukainen raikas matto, vaikka parvekkeen lattia olisi muuten esimerkiksi puulaatoin vuorattu. Vaalea suuri matto kokoaa parvekkeen kalusteet yhdeksi kokonaisuudeksi. Myös erilaisista heinistä tai juutista punotut matot luovat boheemia tunnelmaa. Jollekin hyllylle sopii koristeellinen kivi, simpukka tai buddha-patsas.


Lue myös: Trendikäs piha vuonna 2024 on luonnonmukainen, mutta toimiva kesäkeidas


Kokonaissisustukseen tuodaan pitkäikäisyyttä lyhdyillä ja aurinkokennovaloilla, vaikka niitä ei keskellä kesää vielä tarvita. Suosittuja ovat riisipaperiset pyöreät varjostimet, joita ripustetaan kattoon rykelmiksi. Nojatuolin kulmalle nostetaan puolihuolimattomasti vaalea torkkupeite sadepäivän varalle.

Viherkasvit ovat vallanneet parvekkeet

Kontrastia parvekkeen värimaailmaan tuodaan rustiikkisiin ruukkuihin istutetuilla viherkasveilla, joissa on luonnetta erikoisten ja toisiinsa nähden erimuotoisten lehtien ansiosta. Välimeren kasvit, kuten oliivipuut, pitävät pintansa. Tuoksua saa muutamalla harkitulla laventelilla. 

Viherkasvit parvekkeella

Myös yrttejä parvekkeilla nähdään; jo alkukesästä kaupasta ostetut basilikat ja rosmariinit kannattaa istuttaa ruukkuihin, jolloin ne tuottavat satoa koko kesän. Kasvit sirotellaan eri puolille parveketta ja nostetaan eri korkeuksille sijoittamalla niitä pöydille ja kukkapylväisiin – riveissä kasveja ei tällä hetkellä juurikaan näe.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä