Muuttaisitko Lohjalle? Omenantuoksuinen Lohja on vehreä kotikunta!

omenapuu

Lohjalla voi ihastella runsaita omenapuuviljelmiä ja mansardikattoisia taloja upeissa järvimaisemissa, niin keväällä puiden kukkiessa kuin syksyllä niiden notkuessa omenoiden painosta. Omenapuita kasvaa Lohjalla kutakuinkin 200 000. Hyvä tapa tutustua uuteen kotikaupunkiin onkin pyöräillä omenantuoksuisia hiekkateitä! Tunnelmaan sopivasti kaupungin pitäjäruokia ovat omenakaurapuuro ja omenalimppu.


Kaipaatko apua muuttoon? Jätä tarjouspyyntö ja saat tarjouksia sekä näet muuttofirmojen saamat arvostelut.


Sujuvat kulkuyhteydet

Lohja tarjoaa myös hyvän infrastruktuurin siivittämään keskustaelämää hypermarketteineen – sijaitseehan Lohja Turun moottoritien varrella! Pääkaupunkiseudulle hurauttaa autolla puolessa tunnissa, ja moni naapuruston asukas onkin töissä nimenomaan pääkaupunkiseudulla. Jo 701-vuotias Lohjan kaupunki on yhä keskeisellä paikalla ja hyvien kulkuyhteyksien päässä Uudellamaalla.

Perhe muuttamassa Lohjalle

Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta Lohja on pärjännyt myös teollisuuden saralla; kuuluisat talousmuoviyritykset Oy Plastex Ab ja Oy Orthex Ab ovat jo pitkän linjan lohjalaisia. Teollisuuskulttuuriin on myös kuulunut Tytyrin Elämyskaivos, joka toimii nykyään Lohjan matkailun yhtenä vetonaulana sadan metrin syvyyteen vievine kaivosvierailuineen ja peikkoluolineen. Lohjalla vierailee vuosittain noin 400 000 matkailijaa.

Lohjan naapurikuntia ovat Raasepori, Inkoo, Siuntio, Somero, Salo, Karkkila, Tammela ja Vihti. Lohja on kaksikielinen kaupunki, jossa asuu reilut 45 000 asukasta.

Virkistävät vesialueet mahdollistavat lehtomaiset metsät

Lohja kutsuu itseään järvikaupungiksi, eikä suotta! Lohjan alueelta löytyy 141 järveä tai lampea. Suurin järvistä on koko Uudenmaan suurin järvi Lohjanjärvi, josta suurin osa on nimenomaan Lohjan alueella. Sen ympäristö kalkkipitoisine maaperineen on tunnettu lehtomaisesta runsaasta kasvillisuudestaan.

Paavolan tammikko Lohjalla

Yksi kuuluisimmista ulkoilureiteistä on 15:n rastin luontopolku, joka vie Paavolan tammikkoon. Polku kulkee runsaassa lehtimetsässä, jossa kasvaa metsälehmuksia, tammia ja pähkinäpensaita. Paavolan tammikossa on myös Lohjan suurin puu: 12 metriä korkea ja jykevän paksuinen Paavolan tammi. Jotta puuta voisi halata, tarvittaisiin retkelle mukaan pari kaveriakin, niin leveä se on!


Lue myös: Tupaantuliaiset juhlistavat uutta kotia – Miten järjestää onnistuneet tuparit?


Urheilumahdollisuuksia ja kulttuuria

Asuinalueet Lohjan taajamassa seuraavat Lohjanharjua, joka tarjoilee upeat maisemat. Harjun päältä löytyy myös useita urheilumahdollisuuksia, kuten sympaattinen virkistysuimala Neidonkeidas vesiliukumäkineen ja kahvion kanakoreineen.

Museo

Lohjan Saukkolasta löytyy edesmenneen tanssijavaikuttajan Aira Samulinin kuuluisa museokohde Hyrsylän Mutka, jonka uutena näyttelynä on avattu jäljitelmä Aira Samulinin Helsingissä sijainneesta Bulevardin kodista. Myös valtioneuvos Johannes Virolaisen kotimuseo nimeltään Vironperä kiinnostaa vierailijoita.

Kilpailuta oma muuttosi Lohjalle täällä.

✅ Saat keskimäärin 6 tarjousta sähköpostiin

✅ Yli 200 000 muuttoa kilpailutettu

✅ 98 % käyttäjistä suosittelee Muuttomaailman kilpailutuspalvelua

✅ Maksa Muuttorahoituksella erissä, alk. 15 € / kk.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä