Muuttaja: Kilpailuta sähkösopimus uuteen kotiisi

Sähkön hinnannousuun ja saatavuuteen liittyvät kysymykset saavat monet pohtimaan lämmityksen ja energian kulumista, sekä sitä, onko niiden tuotannolle vaihtoehtoja.

Erityisen kiinnostavaa sähkön hinta on luonnollisesti muuttoa suunnittelevalle: Lämmityskustannuksiin vaikuttaa tällä hetkellä maailman tapahtumista johtuva inflaatio, joka kohosi kesällä yli kahdeksaan prosenttiin.

Lue alla olevasta artikkelistamme, mitä muuttoa suunnitellessa pitää selvittää sähkösopimuksiin liittyen. Artikkelin lopusta löydät sähkön säästövinkkejä.

Vuokra-asuntoon muuttava: Selvitä kenen vastuulla sähkösopimuksen solmiminen on

Sähkösopimuksen tarjoajia on runsaasti ja niiden vertailuun saattaa kulua paljon aikaa. Asiakasta kiinnostaa tällä hetkellä luultavasti eniten sopimuksen tarjoama hinta, mutta myös sopimuksen kesto on asia, joka voi vaikuttaa lopulliseen valintaan.

Huom! Voit vaikuttaa vain sähkön hintaan, sähkön siirtomaksu määräytyy asuinpaikkakuntasi sähköntoimittajan puolesta.

Jos ja kun olet itse vastuussa sähkösopimuksesta, muista kilpailuttaa eri sähkön tarjoajat. Kilpailutus onnistuu helposti ja nopeasti netissä.

Kun olet etsimässä uutta vuokra-asuntoa, muista selvittää myös kenen vastuulla sähkösopimuksen solmiminen on. Yleensä vuokralainen on itse vastuussa sähkösopimuksen hankkimisesta ja sähkön maksamisesta. Luonnollisesti kun vuokrasopimuksesi päättyy, myös sähkösopimuksesi tulee lopettaa.

Joskus taloyhtiö hoitaa sähkösopimukset asukkaiden puolesta ja silloin lasku tulee suoraan kodin asukkaalle.

Omaan sähköpostiin kannattaa tilata ilmainen Muuttajan muistilista. Se muistuttaa myös sopimuksien irtisanomisesta ja uusien solmimisesta.

Vaikka sähkösopimuksen laatiminen ja sähköjen saaminen vuokra-asuntoon käy nykyään hyvin nopeasti, suosittelemme että aloitat sähkösopimuksen tarjoajien vertailun hyvissä ajoin.

Hintojen nousu vaikuttaa muuttajan uusiin sopimuksiin: uudet sähkösopimukset ovat juuri nyt lähes poikkeuksetta kalliimpia kuin vanhat

Sähköllä lämmittävät kotitaloudet joutuvat eri ennusteiden mukaan maksamaan sähköstään moninkertaisia summia tulevana talvena.

Esimerkinomaisesti:
Syyskuussa 2021 sähkön hinta oli n. 11,07 senttiä kilowattitunnilta ja 11 kuukautta myöhemmin elokuussa 2022 n. 32,43 senttiä kilowattitunnilta.
(Helsingin Uutiset)

Kun sähkön hinnat ovat korkealla, kilpailutus kannattaa hoitaa erittäin huolellisesti. Netistä löytyy useita eri sivustoja, joilla sähkön hintaa on helppo ja nopea vertailla.

Sähköllä lämmittävä: nappaa säästövinkit tästä

Sähkön säästämiseen liittyviä vinkkejä voit ottaa talteen tästä alta:

  • Huonelämpötila: Sopiva huonelämpötila on 20:n asteen paikkeilla. Makuuhuoneessa lämpötila saa olla parikin astetta alhaisempi.
  • Jääkaapin oikea lämpötila on +5 ja pakastimen -18 astetta. Jokainen lisäaste lisää sähkönkulutusta n. 5 %.
  • Lattialämmitykset ovat usein suuria sähkönkuluttajia: Tarkista voisitko alentaa niitä turvallisesti.
  • Tiivisteiden tarkistus ja korjaus: Ikkunoiden ja ovien vuotavat tiivisteet päästävät lämmön ulos ja kylmän ilman sisään.

Muuttomaailman kilpailutuspalvelun avulla muuttamisesta tulee aina nopeampaa ja vaivattomampaa – oli määränpää mikä hyvänsä. Tarjoukset saatuasi voit itse määritellä minkä yrityksen hinta, palvelut ja muut ominaisuudet sopivat muuttoosi parhaiten.

muuttomaailma.fi – kilpailuta mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä