Muutto 1960-luvun kerrostaloon −huomioi nämä!

Uusi kotitalosi on todennäköisimmin ulkoverhoukseltaan muurattu tai elementtilaattaa. Taloyhtiöstä löytyy yhteinen sauna, varastot ja pannuhuone. Naapurisi asunto on luultavasti pohjaratkaisultaan samanlainen kuin sinun kotisi.

Talon katto, putket, talotekniikka ja salaojat ovat toivottavasti jo käyneet läpi suuret kunnostukset.

Muuttaessasi 1960-luvun taloon, huolehdi siitä kuin 60-vuotiaasta kuuluukin: kunnioittaen ja huolellisesti vointia arvioiden.

Keittiö ja kylpyhuone kaipaavat huomiota

Keittiö on uuden asuntosi tärkein huone. Tarkkaile pintoja: vuotoja ja kulumia on helpompi korjata, kun ne huomataan nopeasti. Mitä tapahtuu allaskaapissa ja sen alla? Mitä tapahtuu jääkaapin takana? Toisinaan on myös hyvä vetää uuni paikoiltaan osana suursiivousta.

Ilmanvaihto uudessa kotitalossasi ei todennäköisesti toimi kuten uusissa nykyaikaisissa taloissa, sillä tuon ajan ilmanvaihdon tekniikka oli painovoimainen. Puhdista ilmanvaihtoventtiilit kostealla liinalla ja yleispesuaineella. Huomioithan erityisesti, ettei liesituulettimen poistoputkea voi kytkeä ilmanvaihtoon.


Muuttaja, näin muistat hoitaa asiat ennen muuttoa ja muuton aikana: Kaikille muuttajille sopiva, Suomen kattavin Muuttajan muistilista on ladattavissa ja tulostettavissa täältä.


Kylpyhuoneessa tulee huolehtia lattiakaivon ja pesualtaan hajulukon puhdistuksesta, sillä ne keräävät esimerkiksi hiuksia itseensä, ja näin tukkeutuvat helpommin. Viemärin ritilän alle voi nykyään laittaa myös helposti puhdistettavan verkon, roskien kerääjän, mikäli putkiston siivoaminen tuntuu ylivoimaiselta. Huolehdithan myös pesukoneen asiallisesta kiinnityksestä ja säännöllisestä puhdistuksesta.

1960-luvulla vesieristystä ei ollut tapana jatkaa kylpyhuoneen seinissä ylös asti, eikä sitä esimerkiksi laitettu ammeen alle tai taakse. Kylpyhuoneesi on kuitenkin todennäköisesti remontoitu vähintään kerran elinkaarensa aikana. Jos kylpyhuoneremontti on suhteellisen tuore, voit olettaa vesieristyksen ja kaatojen olevan kunnossa. Taloyhtiöt valvovat tänä päivänä remontit, joiden epäonnisena seurauksena voisi olla vahinkoja itse taloyhtiölle tai naapureillesi.

Lue myös: Kuka asentaisi astianpesukoneen? Lue miten pienet asennustyöt hoituvat muuton yhteydessä.

Trendikäs 60-luku ja suuret ikkunat inspiroivat sisustajaa

60 vuotta sitten asuntojen ikkunat tehtiin suuriksi ja ne olivat tyypillisesti neliskanttisia. Huoneet olivat kohtuullisen suuria ja näin valo sai tilaa vaeltaa. Asunnoista löytyi myös liukuovia: etenkin keittiö erotettiin muusta asunnosta yleensä nimenomaan liukuoven taakse. Tämä antoi myös omalta osaltaan valolle mahdollisuuden kulkea vapaammin, kun vaihtoehtona ovelle ei ollut ainoastaan olla auki tai kiinni. Suurista ikkunoista asuntoihin työntyivät sisään vehreät pihat ja puutarhat.


Kaipaatko apua muuttoon? Jätä tarjouspyyntö ja saat tarjouksia sekä näet muuttofirmojen saamat arvostelut.


1960-luvun koteja sisustetaan tällä hetkellä trendikkäästi: 60-luvun kalusteilla. Vanhaa tyyliä halutaan kunnioittaa ja se on helppoa, koska 60-luvun kalusteet olivat laadukkaita ja niitä löytyy edelleen paljon hyväkuntoisina. Vanhojen senkkien pariksi käy uusi moderni sohva tai vanhan sohvan pariksi moderni design-nojatuoli. Tyyliä päivitetään nykyaikaan myös kevyesti uusilla vetimillä.

Kuulostele kotiasi! Ennen kuin päätät pintojen ja kiintokalusteiden remonteista, tutustu kotiisi, jotta et muuta jotain sellaista pysyvästi, jota pian kaipaisit kuitenkin takaisin osaksi uuden kotisi tunnelmaa.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä