Muutto edessä? Huomioi nämä asiat kotivakuutuksessa

vakuutus ja muutto

Muuttoon liittyy aina paljon muistettavaa. Yksi niistä on kotivakuutus, joka tulee huolehtia ajantasalle uuteen asuntoon muuttaessa.

Tästä artikkelista löydät runsaasti tietoa vakuutuksiin ja muuttoon liittyvistä tärkeistä seikoista.

Hoida kotivakuutus kuntoon jo ennen muuttoa

Kotivakuutuksen uuteen osoitteeseen voi hoitaa jo hyvissä ajoin, jopa muutama viikko ennen muuttopäivää. Kotivakuutus on helppo vaihtaa uuteen osoitteeseen. Sen voit tehdä joko itse verkossa tai soittamalla vakuutusyhtiöön.

Uusi irtaimistovakuutus olisi hyvä alkaa siitä päivästä, kun saat avaimet käteen, olit sitten asunnon omistaja tai vuokralainen. Mikäli olet ostanut omakotitalon, olisi vakuutuksen hyvä alkaa kaupantekopäivästä, vaikka muutto olisikin hieman myöhemmin.

Älä turhaan maksa kahdesta vakuutuksesta! Kotivakuutus on voimassa edellisessä kohteessa kaksi kuukautta muuton alkamisesta, joten vakuutuksen voi huoletta päättää muuttopäivälle. Mikäli uutta asuntoa remontoidaan ja molemmat asunnot ovat hallussasi yli kaksi kuukautta, kannattaa vanha vakuutus päättää vasta sitten, kun asunto on luovutettu.

Hups! TV meni rikki muutossa, kuka korvaa?

Vakuutus on voimassa normaalisti myös muuton aikana, olit sitten pakkaamassa, kantamassa tai kuljettamassa irtaimistoa. Jotta muutossa rikkoutunut TV voidaan korvata vakuutuksesta, tulee kotivakuutuksessa olla laaja vakuutusturva, joka kattaa myös irtaimiston rikkoutumiset.

Kotivakuutuksessa on hyvä olla myös vastuuvakuutus. Jos rappukäytävän seinään sattuu tulemaan kolhu kuormaa kantaessa tai muutossa aiheutuu muuta vahinkoa kolmannelle osapuolelle, kattaa vastuuvakuutus tällaiset vahingot.

Jos olet tilannut muuttopalvelun, on muuttofirmalla yleensä vakuutukset sekä kuljetukseen että kantamiseen. Muuttoyhtiöltä kannattaa kuitenkin vielä tiedustella tarkemmin vakuutuksen sisällöstä ja siitä huolimatta oma irtaimistovakuutus on hyvä olla voimassa myös muuton aikana.

Henkilövahinko muutossa

Myös tapaturmavakuutus on hyvä olla voimassa muuton aikana, olit sitten hoitamassa omaa tai kaverin muuttoa. Laatikoita kantaessa tapaturman riski kasvaa ja saatat liukastua, kompastua tai kaatua. Siinä missä irtaimistovakuutus kattaa esinevahingot, tapaturmavakuutus kattaa henkilövahingot.


Huolehdi näistä asioista muutossa:

  1. Varmista riittävä turvataso. Suosituksena on aina laaja kotivakuutus, mikä sisältää rikkoutumisturvan ja vastuuvakuutuksen.
  2. Tarkista vakuutuksen alkamispäivä ja huolehdi vakuutusasiat kuntoon ennen muuttoa.
  3. Huolehdi, että vakuutuskirjaan on merkitty oikea vakuutuspaikka ja muista tehdä muuttoilmoitus.
  4. Pidä huolta suojeluohjeista. Tarkista palovaroittimen toiminta ja jätä pesukoneiden asennus ammattilaiselle.
  5. Jos muutat vuokra-asuntoon, tarkista asunnon kunto muuttaessa ja ilmoita mahdollisista havaitsemistasi virheistä vuokranantajalle.
  6. Vahingon sattuessa tee vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle mahdollisimman pian.

25 euron alennus uudesta kotivakuutuksesta!

Osta kotivakuutus POP Vakuutuksen verkkokaupassa ja hyödynnä koodilla ”MUUTTO” 25 euron alennus. Alennus koskee uusia vakuutuksia, eikä sitä voi hyödyntää jo voimassa oleviin sopimuksiin.

Yhteistyössä POP Vakuutuksen kanssa, artikkelin kirjoittanut Satu Valtonen.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä