Muutto Espooseen – katso Muuttomaailman parhaat vinkit

muutto espooseen

Suunnitteletko muuttoa Espooseen? Lue tästä blogitekstistä tärkeimmät vinkit muuttamiseen.

Espoo: Suomen toiseksi suurin kaupunki

Espoosta löytyy vireää yritystoimintaa, kasvua ja kehitystä sen ollessa Suomen toiseksi suurin kaupunki heti naapurinsa Helsingin jälkeen. Espoon väkiluku oli vuonna 2021 297 132 henkeä.

Espoossa eri kaupunginosat huokuvat luontoa, kehitystä ja kasvua, huippukoulutusta ja yritystoimintaa. Erikoisuutena Espoosta voidaan kuitenkin sanoa, että sillä ei oikeastaan ole tyypillisen kaupungin tapaan keskusta-aluetta lainkaan. Espoo on kaupunki, jossa kaupunginosat vierustavat toisiaan, mutta keskittymää ei ole.

Espoon tunnettuja kaupunginosia ovat esimerkiksi Tapiola, Leppävaara ja Matinkylä.

Lisää tietoa Espoosta löydät osoitteesta https://www.espoo.fi/fi/vaesto

Espooseen muuttajalle hyviä uutisia: vapaita vuokra- ja omistusasuntoja löytyy runsaasti

Jos sitä oikeaa kotia ei ole vielä Espoosta löytynyt, ei hätää. Blogitekstin kirjoitushetkellä lokakuussa 2022 Espoosta löytyi vapaita vuokra-asuntoja 2817 kpl ja myytäviä asuntoja 3302 kpl.

Yksi Muuttomaailman kilpailutetuimpia muuttoja on muutto pääkaupunkiseudulle. Espooseen muutetaan usein opiskeluiden ja työn perässä. Moni palveluidemme käyttäjä on todennut että on helppoa antaa itse muutto ammattilaisten hoidettavaksi – muuton aikana löytyy paljon muutakin hoidettavaa ja järjesteltävää.

Voit kilpailuttaa itsellesi sopivimman muuton avun Muuttomaailman yli 400 muuttofirman joukosta! Kaikki muuttoon liittyvä: tavaroiden pakkaus, muuttoauto, muuttotavaroiden kantaminen ja vaikka loppusiivous onnistuu kilpailutuspalvelumme kautta.

Pääkaupunkiseudulla uutta muuttajaa odottaa kehitys ja ihmiset

Pääkaupunkiseutu on vetovoimainen suur-alue, joka ”laajenee” myös kehyskuntiin ja niiden ylikin. Helsinki on muuttajien mielestä edelleen vetovoimainen, mutta vaikka Helsinki ja pääkaupunkiseutu saavat eniten uusia asukkaita vuosittain, on nettomuutto äidinkielenään suomea puhuvien osalta pudonnut. Kansainväliset kriisit, suhdannevaihtelut ja taloustilanne vaikuttavat yleisesti muuttoliikkeisiin – Korona-aikana Helsinki ja Espoo painuivat sisäisessä muuttoliikkeessä miinukselle,  vuonna 2020 Espoon muuttotappio oli jopa historiallisen suuri.

Jos et ole aiemmin asunut pääkaupunkiseudulla, yllätyksenä voi tulla esimerkiksi liikenneruuhkat, väenpaljous ja häly, jollaiseen ei välttämättä ole maakunnassa tottunut.

Muutitpa sitten pääkaupunkiseudulle tai minne muualle tahansa Suomessa, muista ladata omaan sähköpostiisi Suomen paras Muuttajan muistilista. Muistilista ohjeistaa ja auttaa suunnittelemaan  muuttoa sen jokaisessa vaiheessa. 

Espooseen muuttaja, muista tarkistaa nämä:

  1. Tutustu omaan asuinalueeseesi. Jos et pääse paikan päälle tutkimaan uuden kotisi ympäristöä, selvitä verkon välityksellä arkeasi helpottavat tiedot: Missä ruokakaupat sijaitsevat, mitä palveluita on lähellä, missä on lähimmät terveyspalvelut, mitä harrastusmahdollisuuksia löytyy, asutko katutasossa –  kotisi ympäristössä voi olla tiedossa hälinää ja vilinää?
  2. Varaudu asumisen kalliimpaan hintatasoon (jos muutat Espooseen pääkaupunkiseudun ulkopuolelta)
  3. Varaudu liikenneruuhkiin omalla autolla matkustaessa. Joukkoliikenne toimii pääkaupunkiseudulla hyvin. Ota talteen ainakin seuraava osoite ja lataa itsellesi mobiilisovellus https://www.hsl.fi/.
  4. Tee muutosta mahdollisimman mukava: Katso kaikki muuttopalvelumme ja kilpailuta itsellesi mukavampi muutto.

muuttomaailma.fi – kilpailuta mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä