Muutto Turkuun edessä? Lue tästä parhaat vinkit muuton suunnitteluun

Yksi Muuttomaailman kilpailutetuimmista kaupunkimuutoista on muutto Turkuun. Turku tunnetaan historiallisena kulttuuri- ja opiskelijakaupunkina, jonne muuttaja otetaan ilolla vastaan.

Lue alta tietoa muutosta Lounais-Suomen suurimpaan kaupunkiin.

Minkälaiselle alueelle Turussa muutat? Tutustu eri kaupunginosiin ennen Turkuun muuttoa

Turku on sopiva sekoitus historiaa, kulttuuria ja vilskettä. Se on yhdistelmä kotoisuutta ja suurta, merellistä kaupunkia. Jos haaveissa on muutto Turkuun, muuttoprojekti kannattaa aloittaa tietysti katsastamalla vapaiden asuntojen tilanne, sekä tutustua sen eri kaupunginosiin.

Turussa on artikkelin kirjoitushetkellä 860 vapaata vuokra-asuntoa ja 1755 myytävää asuntoa.

Kaikissa Suomen suurimmissa kaupungeissa on monipuolisuutta: On kuin yhden kaupungin sisällä olisi monta pientä omaa aluettaan, joilla on ominaiset piirteensä – Turussa tämä toteutuu erityisen ihanalla tavalla.

Turku on jaettu yhdeksään suuralueeseen ja kokonaisuudessaan eri kaupunginosia on 87 kpl. Eri kaupunginosiin, niiden palveluihin ja tunnelmiin voi tutustua Turun omilla sivuilla ja tietysti somen eri ryhmissä.

Muuttomaailman kilpailutuspalvelu tarjoaa sopivat muuttokumppanit ympäri Suomen.

Moni palveluidemme käyttäjä on todennut että on helppoa antaa itse muutto ammattilaisten hoidettavaksi – muuton aikana löytyy paljon muutakin hoidettavaa ja järjesteltävää. Voit kilpailuttaa itsellesi sopivimman muuton avun Muuttomaailman yli 400 muuttofirman joukosta! 

Turkuun muuttava kokee kehitystä ja kulttuuria

Turku pitää paikkaa vuoden 2022 tilastoissa Suomen kuudenneksi suurimpana kaupunkina, asukasluku on reilut 195 000. Siksi Muuttomaailmassakin kilpailutetaan Turkuun muuttoja niin paljon 🚛

Merenkulkuala, lääketeollisuus, autoteollisuus: Lounainen Suomi on täynnä innovointia ja kasvavia teollisuudenaloja.

Suurten teollisuusalojen kasvu ja kehitys tuo mukanaan myös pienempien alojen positiivisia vaikutuksia esimerkiksi työllisyyteen ja yrittäjyyteen: Lähiaikoina Turussa ja sen ympäristössä on ollut tekeillä uusien kotien rakentamisen lisäksi laaja-alaisia hotelliprojekteja. Tunnin juna-projekti Turun ja Helsingin välillä tulee yhdistämään kaksi suurta talouskasvualuetta yhteen tulevaisuudessa.

Teollisuuden ja kasvun lisäksi kulttuuri on suuri osa Turkua ja turkulaisuutta. Kesäinen Ruisrock, Kiss my Turku (sivusto, joka kertoo kaikki mitä Turun tapahtumista kannattaa tietää), sekä Suomen parhaimpia ravintoloita: Turussa riittää koettavaa ja nautittavaa muuttajalle.

Turkuun muuttaminen: Nappaa tästä ilmainen apu muuttoosi

Muuttomaailman pidetty Muuttajan muistilista on jokaisen muuttajan apuna! Listan saa automaattisesti meiltä kilpailutuksen yhteydessä omaan sähköpostiin, mutta voit ladata sen suoraan myös tästä.

Muuttajan muistilista on kuin mini-opas muuttoon: Se kertoo aikajanamaisesti, mitä missäkin muuton eri vaiheessa kannattaa tehdä käytännön tasolla. Muistilistan avulla muuttosi on taatusti helpompi ja selkeämpi.

Turkuun muuttaja, muista nämä:

  1. Tutustu huolellisesti uuden asuinympäristösi tarjontaan ja palveluihin: Missä ovat ruokakaupat, terveydenhuoltopalvelut ja harrastusmahdollisuudet
  2. Liikkuminen, miten kuljet töihin, opiskeluihin ja harrastuksiin? Turussa julkisilla liikkuminen tapahtuu bussilla, junalla ja jopa Funikulaarilla. Kaikki Turun ja sen lähiseudun julkiseen liikenteeseen liittyvät infot kertoo Föli.
  3. Tee muutosta mahdollisimman helppo ja hauska: Katso kaikki muuttopalvelumme ja kilpailuta itsellesi mukavampi muutto.

muuttomaailma.fi – kilpailuta mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä