Muutto uuteen kotiin edessä? – Muista ainakin nämä vinkit ja syksyn sisustustrendit

Kaupallinen yhteistyö: LoanScouter

Muuttoa valmistellessa ja toteutettaessa on paljon muistettavaa. Vaikka apuna olisi paras mahdollinen muuttofirma ja et olisi muuttamassa ensimmäistä kertaa, muuttaminen vaatii aina aikaa ja vaivaa.

Kuten vanha sanontakin kuuluu: minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Niinpä muuttoa tehdessä kannattaa ennakoida ja muistaa pienemmätkin asiat tehtävälistalla. Tällöin ne eivät koidu turhauttavaksi yllätykseksi muuttopäivänä.

Muuttamisesta ja uuden kodin sisustamisesta koituu usein kuluja. Jos päättää turvautua lainaan esimerkiksi takuuvuokran maksamiseksi tai muuttofirman palkkaamiseksi, LoanScouter lainavertailu auttaa löytämään halvimman vakuudettoman lainan.

Uudet tuulet sisustuksessa

Sisustustrendien sykli ei ole ihan niin nopea kuin esimerkiksi muodin. Vuonna 2021 sisustuksessa ominaista on ollut värikkyyden paluu.

Jos 2010-luku tuntui olevan pelkän mustan, valkoisen ja harmaan voittokulkua, niin tällä vuosikymmenellä on toisin. Tällä hetkellä sisustuksessa esillä ovat olleet maanläheiset ja luonnolliset värisävyt.

Monet päivittävät kliinisen valkoiset seinät esimerkiksi maltillisen ja luonnollisen pehmeillä sinisen, vihreän tai beigen väreillä. Jos seinille haluaa nimenomaan maanläheisyyttä värisävyä, voi lähtökohdaksi ottaa esimerkiksi beigen ja erityisesti sen syvemmät sävyt. Ruskea on yleisesti hieman haastava väri sisustuksessa, mutta luonnosta ja syksystä inspiroituneeseen sisustukseen sitäkin voi soveltaa.

Maanläheisten värien lisäksi luonnonläheisyys ja luonnollisuus ovat läsnä muissakin tämän vuoden sisustustrendeissä. Kenties koko ajan kasvava tietoisuus ympäristömme ja luontomme arvokkuudesta ja ainutlaatuisuudesta on saanut meidät kääntämään katseemme yhä tarkemmin kohti luontoa ja huomaamaan sen kauneuden.

Esimerkiksi luonnolliset materiaalit ovat erittäin vahvasti läsnä tämän hetken sisustustrendeissä. Olipa kyseessä sitten puu- tai kivipinnat, niin tänä vuonna autenttisen luonnonmukaisuuden sopii ja pitääkin näkyä ja tuntua.

Myös tekstiilien saralla trenditietoisen sisustajan kannattaa kääntää katse luonnonmukaisiin ja luonnollisiin materiaaleihin. Polyesteripeittojen sijaan torkkupeitoiksi kannattaakin hankkia paksu ja näyttävä peitto, joka on tehty luonnollisista materiaaleista. Jos tekstiileissä on pieniä kauneusvirheitä, niin sitä parempi. Autenttisuus on juuri nyt trendikästä, toisin kuin teollisesti luodut illuusiot virheettömyydestä.

Laina mahdollistaa sujuvan muuton ja uuden kodin remontoinnin

Jos muutto uuteen kotiin vaatii esimerkiksi pienen pintaremontin, sen rahoittamiseen on monia eri keinoja. Esimerkiksi monet rahoituslaitokset ja pankit tarjoavat nykyisin asiakkailleen joustavia remonttilainoja, joilla remonttien materiaalit, tarvikkeet ja muut kulut voi kattaa.

Remonttilainoja kannattaa kilpailuttaa ja vertailla muiden lainojen tavoin. Tämä onnistuu esimerkiksi verkosta löytyvien ilmaisten vertailupalveluiden avulla. Vertailupalvelutkaan eivät kuitenkaan kata kaikkia lainoja, joten kattavin vertailu vaatii yhä pankkien kanssa erikseen asiointia.

Vaikka sisustaminen onkin mukavaa puuhaa, pitää sitä tehdessä muistaa myös budjetointi. Unelmien olohuone ei saa suistaa kenenkään taloustilannetta ongelmiin. Siksi budjetointi kannattaa muistaa kaikissa elämänvaiheissa. Esimerkiksi Takuusäätiön ohje omien tulojen ja menojen seurantaan auttaa alkuun oman rahankäytön budjetoinnin ja suunnittelun kanssa.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä