Muutto Varsinais-Suomeen

Muutto Varsinais-Suomeen eli maamme lounaisosaan onnistuu mistä päin tahansa Muuttomaailman kilpailutuspalvelun avulla. Kilpailutuslomakkeemme kysyy kaikki tarvittavat kysymykset muutostasi ja tarjoaa sen jälkeen vain omaan muuttoosi sopivat yhteistyökumppanit. Kokeile lomakettamme ja kilpailuta muuttosi.

Muuttomaailman kilpailutuspalvelun avulla muuttamisesta tulee aina nopeampaa ja vaivattomampaa – oli määränpää mikä hyvänsä. Tarjoukset saatuasi voit itse määritellä minkä yrityksen hinta, palvelut ja muut ominaisuudet sopivat muuttoosi parhaiten.

Muuttomaailman lukuja: yli 100 000 muuttoa, yli 400 muuttofirmaa, yli 98% käyttäjistä suosittelee palvelua.

Muuttopalvelu Varsinais-Suomeen

Muuttomaailman kilpailutuspalvelun avulla löydät itsellesi sopivimman muuttoavun. Varsinais-Suomeen muuttaessasi (kuten minne tahansa muuallekin muuttaessasi) ilmoitat kilpailutuslomakkeeseen muuttopaikkakunnan kohdassa mistä mihin muutetaan. Tämän jälkeen saat tarjoukset Varsinais-Suomen muuttoihin erikoistuneilta muuttofirmoilta.

Muuttopalvelu-sivulla voit tutustua eri muuttofirmojen arvosteluihin, muuttolaskuriin ja muihin palveluihimme.

Muutto työpaikan tai opiskelupaikan perässä Varsinais-Suomeen

Varsinais-Suomi on vetovoimainen paikka yrityksille, työntekijöille ja opiskelijoille:

  • Turun yliopisto oli Suomen suosituin korkeakoulu vuoden 2022 kevään yhteishaussa.
  • Työttömyysprosentti pieneni 2,6 prosenttiyksikköä vuodesta 2021
  • Koko Varsinais-Suomen väkiluku kasvoi vuodesta 2021 vuoteen 2022 1800:lla asukkaalla.
  • Myös ns. kakkosasunnon hankkijoita kiinnostaa maakunnan kaunis saaristo: Varsinais-Suomeen tullaan myös matkailemaan, lomailemaan ja viettämään eläkepäiviä. Varsinais-Suomessa ja Pirkanmaalla on kaikista maakunnista eniten kesämökkejä.

Varsinais-Suomi: Mihin muutat?

Varsinais-Suomi sijaitsee Suomen lounaisimmassa kolkassa ja se koostuu sisämaan lisäksi saaristosta: yli puolen hehtaarin saaria on alueella yli 9800 kappaletta.

Koko Varsinais-Suomen alueella on asukkaita* n. 484 000 kpl. Asukasluvultaan suurin paikkakunta on ylivoimaisesti Turku, jossa on n. 195 500 asukasta. Seuraavina tulevat Salo 51 430 asukkaallaan ja Kaarina 35 500 asukkaalla.

Varsinais-Suomen muutto- ja työllisyyskehitys on ollut positiivinen viime vuosien ajan.

*luvut ja tiedot keväällä 2022/Lounais-Suomen aluetietopalvelu ja tilastokeskus.

Ennen muuttoa: Tutustu uuteen asuinalueeseen

Muuttaminen on jännittävää ja uudistavaa! On tärkeää tutustua uuteen asuinalueeseen ennen muuttoa – näin voit varmistua parhaasta muuttopäätöksestä.

Jos Varsinais-Suomi on sinulle täysin uusi paikka, alueeseen voi tutustua monin eri keinoin. Tässä muutama vinkki siihen, miten voit tutustua uuteen asuinalueeseesi (vinkit pätevät myös muihin maakuntiin muuttaessa):

  • Tutustu uuden alueesi virallisiin nettisivuihin ja somekanaviin.
  • Keskustele alueella asuvien ihmisten kanssa esimerkiksi somessa, kysy heidän näkemyksiään elämisestä paikkakunnalla. Mitkä ovat asuinalueen parhaat jutut, onko jotain parannettavaa? Joillakin paikkakunnilla on nykyään muuttamiseen liittyviin kysymyksiin valtuutettu henkilö.
  • Tutustu alueeseen mahdollisuuksien mukaan itse.

Muista varata muuttamiseen tarpeeksi aikaa! Jos käytettävissäsi ei ole ulkopuolisia resursseja, voisitko saada töistä tai koulusta ”muuttovapaata”? Kun saat rauhallista aikaa pakkaamiseen ja käytännön asioiden järjestämiseen ja uuteen paikkakuntaan tutustumiseen, saat vauhdikkaamman lähdön muuttopuuhille.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä