Onko pakettiauton vaihto ajankohtaista? Katso vinkit pakettiauton myyntiin!

Pakettiauton myynti on ajankohtaista monille muuttofirmoille jossain vaiheessa työuraa, mutta ajatus sen myynnistä saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että pakettiauton saa myytyä helposti ja vielä hyvään hintaan!

Pakettiauton myynti yksityiselle vs. autoliikkeeseen

Pakettiauton voi myydä joko yksityiselle ostajalle tai autoliikkeeseen. Yksityiselle ostajalle myydessä pakettiautosta on mahdollista saada korkeampi hinta, mutta se myös vaatii, että myyjä on valmis järjestämään koeajoja ja vastamaan ostajien tiedusteluihin myöhäisinäkin vuorokauden aikoina. Parhaat vinkit yksityiselle myyntiin löydät täältä.

Pakettiauton myyminen autoliikkeelle säästää myyjältä aikaa ja vaivaa, sillä autoliike hoitaa kaikki paperityöt ja auton noutamisen. Toisaalta myyntihinta voi jäädä alhaisemmaksi kuin yksityiselle myydessä.

Baanassa pakettiauton myynti tapahtuu kilpailuttamalla sen myyntihinta Suomen kaikkien autoliikkeiden kesken. Hyvin tehty myynti-ilmoituksen herättää autoliikkeiden kiinnostuksen ja voi johtaa tarjouskilpailuun. Tarjouskilpailu ei vaadi kahta kiinnostunutta autoliikettä enempää ja voi toisaalta nostaa myyntihinnan tavoitehintaa korkeammaksi.

Hyvät kuvat ovat tärkein osa pakettiauton myynti-ilmoitusta

Pakettiauto myydään parhaalla hinnalla, kun myyjä asettaa pakettiautolle realistisen tavoitehinnan ja ottaa autosta laadukkaat kuvat kaikista oleellisista kulmista. Hyvät kuvat ovat avainasemassa, kun pakettiautoa myydään autoliikkeille, sillä autoliikkeet tekevät tarjouspäätöksensä yleensä juuri kuvien perusteella. Kuvat auttavat autoliikkeitä kartoittamaan auton pituuden ja yleiskunnon.

Myynti-ilmoitus kannattaa muutenkin tehdä perusteellisesti ja läpinäkyvästi. On myös tärkeää asettaa pakettiautolle realistinen myyntihinta, sillä autoliike on kokenut ostaja ja tietää asiantuntijana myytävän auton markkinahinnan.

Henkilöauton vs pakettiauton myynti

Pakettiauton myynti ei eroa henkilöauton myynnistä perustavanlaatuisesti, mutta joitain avainasioita on syytä ottaa huomioon:

Kohderyhmä: Pakettiautot ja henkilöautot palvelevat erilaisia tarpeita. Pakettiautoja ostavat usein yritykset, kuljetusalan ammattilaiset ja yrittäjät, kun taas henkilöautoja ostavat pääasiassa yksityishenkilöt.

Kunto ja ulkonäkö: Pakettiautojen kuntoon kiinnitetään erityistä huomiota. Autoliikkeet arvioivat pakettiauton mitat (kuten tavaratilan koko), teknisen kunnon, kantavuuden ja ulkonäön henkilöautoa tarkemmin.

Verotus: Yritykset voivat vähentää ALV:n (arvonlisäveron) ostaessaan pakettiauton, kunhan pakettiautoa käytetään edes osittain ammattimaiseen henkilökuljetukseen tai muilta osin muuhun arvonlisäverolliseen liiketoimintaan. Myydessäsi auton Baanassa, muista valita ALV:n vähennyskelpoisuus Baanan myyntilomakkeessa.

Pakettiauton myynti Baanassa

Pakettiauton myynti Baanassa kannattaa, sillä pakettiautojen kysyntä autoliikkeiden keskuudessa on suurta. Tähän iso syy on aiemmin mainittu ALV-vähennyskelpoisuus, joka koskee useita pakettiautoja. Pakettiautot saavat Baanassa yleensä ison määrä ostotarjouksia, minkä ansiosta myyntihinta voi kohota alkuperäistä tavoitehintaa suuremmaksi. Myydessäsi auton Baanan kautta autoliike hoitaa paperityöt aina puolestasi. Kilpailuta pakettiautosi myyntihinta maksutta Baanassa.

Muuttomaailma ja Baana kuuluvat samaan Alma Media – konserniin.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä