Parvekelasitus uudessa kodissa tuo helppoa lisätilaa

Parvekelasitus suojaa sateilta ja tuulilta niin itse parveketta kalusteineen, kuin talon rakenteitakin. Jos uudesta kodistasi löytyy parvekelasitus, nappaa tästä talteen vinkit niiden huoltoon ja ylläpitoon!

”Muutettaessa uuteen kotiin, jossa on parvekelasitus, kannattaa ensin tarkistaa lasituksen mekanismien toimivuus ja yleisilme.

Sara Lundberg

Parvekelasien avulla parvekkeesi pysyy mukavasti siistimpänä ja kuivempana. Täysin vesitiivis parvekelasitus ei kuitenkaan ole. Se asennetaan parvekkeen kaiteen ja katon väliin, yleensä noin metrin korkeudelta ylöspäin. Oikein asennettu parvekelasitus palvelee jopa 20–30 vuotta.


Muuttopalvelu hakusessa? Jätä tarjouspyyntö ja saat tarjouksia, sekä näet muuttofirmojen saamat arvostelut.


”Muutettaessa uuteen kotiin, jossa on parvekelasitus, kannattaa ensin tarkistaa lasituksen mekanismien toimivuus ja yleisilme. Jos lasitus ei toimi moitteettomasti tai laseja on rikki, kannattaa olla yhteydessä huoltoliikkeeseen. Mikäli laseista ilmenee kenen valmistamat ne ovat, voi hyvin olla yhteydessä parvekelasien valmistajaan. Varaosia voi yhä löytyä”, tuotepäällikkö Sara Lundberg Nika Lasitus Oy:sta tietää.

Parvekelasitus mahdollistaa sisustusunelmia

Parvekelasit avataan viikkaamalla ne parvekkeen sisäpuolelle sivuseinää vasten. Ensimmäisessä lasissa on niin kutsuttu saattaja ja muut lasit liukuvat sen viereen. Lasituksia liikuttamalla voi lisätä tai vähentää ilman kiertoa parvekkeella, tai vaihtoehtoisesti lasituksen voi avata kokonaan.

On kuitenkin hyvä muistaa, että kuumana päivänä mikä tahansa parveke on kuuma. Toisaalta lasitusten väliin on saatavilla myös tiivisteitä viileneviä syysiltoja ajatellen.


Lue lisää parvekelasien asennuksista, sekä hinnoista Muuttomaailman sisarpalvelusta, Urakkamaailmasta.


Osa asukkaista varjostaa parvekkeitaan rullaverhoin ja kaihtimin, jotka voidaan asentaa aivan normaalisti lasituksen eteen parvekkeen sisäpuolelle. Parvekelasitus onkin tuonut parvekkeiden sisustamisen ja käytettävyyden aivan uudelle tasolle: parvekkeita sisustetaan trendikkäiksi kesäkeitaiksi ja lisähuoneiksi. Kalusteet ja tekstiilit pysyvät siistinä ja parveke on kokonaisuudessa huolettomampi.

Mitä jos kokeilisit parvekkeella sisustamiseen ledilyhtyjä, torkkupeittoa ja jalkarahia?

Parvekelasit pestään kuten ikkunat

”Parvekelasit ovat periaatteessa huoltovapaita. Lasit toki pestään kuten muutkin ikkunat. Parvekelasien pesussa kannattaa käyttää pitkävartista pesintä ja kuivainta, koska lasit asettuvat yleensä melko korkealle. Muuten luottaisin perinteisiin ikkunanpesun keinoihin. Tarvittaessa voi kiskojen pyörästöjen liukuvuutta lisätä rasvaamalla rullia spraylla”, terassi- ja parvekelasien asiantuntija Reijo Miettinen Alulasi 1955 Oy:stä kiteyttää.

Kuva: Naantalin Asuntomessut 2022- kohde 14

Parvekelasien pesun voi toki jättää myös ammattilaisille: parvekelasit pestään yleensä muun ikkunanpesun yhteydessä. Pesulla on parvekelasituksessakin suuri merkitys: koko koti kirkastuu puhtaiden ikkunoiden ja parvekelasien myötä. Suositeltu pesutiheys on 1–2 vuodessa tai tarpeen mukaan.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä