Pitkän matkan muutto: Miten muutto tehdään, kun muuttomatka on useita satoja kilometrejä?

Pitkän matkan muutto

Miten muutto tehdään, kun muuttomatka on useita satoja kilometrejä?

Muuttamisen suunnitteluun vaikuttaa aina muuttomatkan pituus: millä etäisyydellä uusi ja vanha koti ovat toisistaan?

Pidempien matkojen muutoissa tulee antaa erityishuomiota huolelliselle pakkaamiselle, oikeille reittivalinnoille ja Muuttomaailman laajoille palveluille.

Muuttamisen yksi tärkeimmistä tekijöistä on vanhan ja uuden kodin välimatkan pituus.

On eri asia muuttaa korttelin toiselle puolelle, kuin Suomen päästä päähän. Kun muuttomatka on satoja kilometrejä, pakkaamiseen ja sen suunnitteluun käytetään varmasti enemmän aikaa, kuin jos muuttomatka on lyhyt.

Olipa muuttosi minkä pituinen tahansa, saat kilpailutettua sen sivuillamme.

Verkostomme ansiosta pystymme tarjoamaan muuttoapua lähes jokaiseen Suomen kolkkaan. Muuttolaskurillamme voit laskea suuntaa-antavan hinnan muutollesi.

Tiesitkö, että voit muuttaa Muuttomaailman kanssa ulkomaille asti? Voit kilpailuttaa muuttosi helposti ja nopeasti etusivullamme.

Pitkän matkan muutossa korostuu hyvä etukäteissuunnittelu

Kaikenlaisissa muutoissa, niin pitkissä kuin lyhyissäkin, tavaroiden pakkaaminen ja muuton muu suunnittelu ja toteutus kannattaa tehdä huolellisesti.

Pitkän matkan muuttoon liittyy tietynlainen kerralla kuntoon-periaate: Kovin montaa erillistä tavaroidenhakukertaa ei ole aikataulullisesti tai taloudellisesti mahdollista suorittaa.

Muutto itsessään on jo iso muutos – ehkä haluaisit mielummin käyttää aikasi tutustuen uuteen kotiisi ja ympäristöösi, kuin ajella satoja kilometrejä useita kertoja edestakaisin?

Muuttomaailma suosittelee ottamaan seuraavat kolme asiaa huomioon, kun muuttomatkasi on pitkä:

 1. Pakkaaminen. Kun muuttomatka on pitkä, tavarat ja huonekalut halutaan perille mieluusti yhdellä kertaa. Tämä tarkoittaa erityisen huolellista pakkaamista tavaroiden kuljettamisen helpottamiseksi ja pienempään tilaan saamiseksi (muistathan valita pakkaamiseen sopivat muuttolaatikot). Pakkamiseen kannattaa varata runsaasti aikaa. Kun se tehdään huolellisesti, on tavaran kuljetus ja purkukin helpompaa.

  Sivuiltamme löytyy useita pakkaamiseen ja sen suunnitteluun liittyviä vinkkejä. Muuttomaailman muuttofirmoilta löytyy riittävä kalusto lähes kaikenkokoisten muuttojen suorittamiseen.

 2. Reittivalintojen teko. Kun ulkoistat muuttosi Muuttomaailmalle, sinun ei tarvitse huolehtia reittivalinnoista, me teemme sen puolestasi. Jos kuitenkin muutat itse, kannattaa reittivalinnoissa ja muuttamisen aikataulussa ottaa joitakin asioita huomioon. Esimerkiksi taukopaikkojen sijainti, kellonajat (mihin aikaan saavutte muutettavaan paikkaan, jaksatteko kantaa itse tavaroita uuteen sijaintiin jos takana on pitkä päivä pakkaamista ja ajoa) ja jopa vuodenaikojen mukaan vaihtuva keli ovat asioita, joita ei välttämättä tule huomioitua. Ehkä ajat vuokratulla, uudella ajoneuvolla, etkä osaa käsitellä ajoneuvoa yhtä hyvin kuin omaa autoasi?

  Varsinkin jos muutat ensimmäistä kertaa pidemmän matkan Suomen sisällä, nämä edellä mainitut asiat voivat joskus tulla yllätyksenä.

  Muuttomaailman kautta tilattaville ammattilaisille reittivalinnat ja muuttamiseen suunniteltujen ajoneuvojen käsittely ovat arkipäiväisiä. Siksi voimme suositella palveluitamme kaikkien etäisyyksien muuttoihin.

 3. Muuttomaailman palvelut. Jotta pitkän matkan muuttamisesi sujuisi mahdollisimman helposti, suosittelemme tutustumaan Muuttomaailman tarjoamiin palveluvaihtoehtoihin. Pidemmän matkan muutoissa apua voisi olla tavallisen muuttoavun lisäksi esimerkiksi varastotilasta, loppusiivouksesta tai muuttorahoituksesta.

  Nämä palvelumme helpottavat tavaroiden siirtoa ja hallintaa, vanhan kodin luovutusta ja tukevat muuttoasi taloudellisesti.

Luitko jo artikkelimme etuovi.com:sta? Kerromme jutussa esimerkkejä erilaisista muutoista ja niiden kustannuksista.

Pitkän matkan muuttotilanteita

Muuttomaailman kautta pyydetään viikoittain tarjouksia pitkien matkojen muutosta

Pitkien matkojen muutoissa korostuu hyvä aikataulutus ja mahdollisimman sujuva uuteen kotiin siirtyminen: Uusi arki odottaa mahdollisesti jo seuraavana arkipäivänä.

Pitkiä matkoja muutetaan erityisesti opiskelu- ja työpaikkojen perässä – uusi paikkakunta saattaa olla ennalta täysin vieras. Tällöin on mielekkäämpää keskittyä edessä oleviin uusiin asioihin tavaroiden kuljetuksen sijaan.

Muuttomaailmalta saat sujuvan siirtymän uudelle paikkakunnalle myös pitkän matkan muutossa!

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä