Sisustussuunnittelija vinkkaa: Tällainen on trendikäs koti vuonna 2024

sisustus 2024

Murretut ja pehmeät sävyt ovat pitäneet pintansa suomalaisissa kodeissa. Beige ja harmaa −ja näiden yhdistelmä eli greige −ovat olleet erityisesti skandinaavisen asumisen kulmakiviä jo kauan. Muutosta on nyt kuitenkin luvassa, lupailee sisustussuunnittelija Dima Latvalahti.

Värit, yksityiskohdat ja mänty ihastuttavat

”Koteihin halutaan nyt mausteeksi kirkkaita yksityiskohtia. Ripauksittain lisättynä esimerkiksi oranssi tai sininen näkyvät yksittäisissä huonekaluissa ja tekstiileissä”, Dima Latvalahti Interior Design Latvalahti Oy:stä kertoo.

Myös kotimaiset kalustetalot ovat tuoneet markkinoille rohkeampia vaihtoehtoja, esimerkiksi värikkäästi verhoiltujen sänkyjen muodossa. Iloisten värien ohessa pinnalle on noussut myös hieman yllättävä vanha klassikko: suomalainen mänty.


Suomen kattavimman muuttajan muistilistan avulla muuttosi on sujuvampi ja stressittömämpi.


”Mänty ei ole enää kiiltäväksi lakattua ja keltaista, vaan materiaali on tuotu tähän päivään. Mattapintainen tai valkokuullotettu mänty toimii hyvin kalusteissa. Lämpökäsitelty mänty on nostanut suosiotaan saunamateriaalina sen jälkeen, kun lämpöhaavan globaali saatavuus on laskenut”, Dima Latvalahti täsmentää.

Sisustuksen trendejä ennustetaan jo vuosiksi eteenpäin

Sisustuksen trendejä arvioidaan tyypillisesti jopa kaksi vuotta eteenpäin, sillä muuten ajantasainen tuotanto ei onnistu −on hyvin mahdollista, että nyt teetettävä trendikäs keittiö onkin äkkiä vanha, jos tyylitietoinen tilaaja ei ole vähintään yhden askeleen edellä. Aikaisemmin suositut yksiväriset ja pelkistetyt keittiöt saavat nyt väistyä: on trendikästä tehdä yksilöityjä ratkaisuja.

keittiö 2024

”Keittiöihin halutaan persoonallisuutta: yhdistellään erilaisia materiaaleja ja värejä. Kierrätetty muovikomposiitti on noussut kiinnostavaksi uutuudeksi. Muutenkin ekologinen ajattelu on voimistunut ja esimerkiksi materiaalien alkuperä ja kierrätys käytön jälkeen kiinnostavat asiakkaita”, Dima Latvalahti kuvailee.


Muuttomaailma on apuna koko muuttosi ajan! Tavoita alueesi muuttofirmat kätevästi yhdellä tarjouspyynnöllä.


Historiallisesti on nähtävissä, että yleismaailmallisesti vaikeammat ajat nostavat sisustamisen kontrastia: värit tuovat iloa ja voimaa elämään. Tämän päivän ilmiö on myös se, että kotiin ollaan valmiita käyttämään enemmän rahaa kuin ennen.

”Kotona ollaan nykyään enemmän, joten kodista halutaan oman näköinen ja viihtyisä. Halutaan toimia kestävästi, ja kuluttaa vain harkitusti ja harvoin. Laatuun panostaminen näkyy esimerkiksi design-huonekaluihin investointina. Niitä löytää hyväkuntoisina myös käytettynä”, Dima Latvalahti vinkkaa.

Dima Latvalahden 5 suosikkia oman kodin piristämiseksi vuonna 2024

  1. Edelleen suomalaisilla on liikaa tavaraa, joten tavaran karsimisesta on hyvä aloittaa. Kannattaa valita jatkoon oman näköisiä ja tilaan sopivia tavaroita −perityt ja lahjaksi saadut tavarat eivät usein täytä näitä kriteereitä. Lue myös: Ammattijärjestäjä Laura Holmströmin vinkit muuttoon: Älä anna kaaoksen tapahtua!
  2. Unohdetaan heräteostokset. Valitse ajattomia, huollettavia, ympäristöystävällisiä ja laadukkaita tavaroita, joiden hankintaa punnitset niin kauan, kuin hankintaan tarvittavan rahan säästämiseen kuluu aikaa.
  3. Tehosteseinä on yllättävän tehokas kodin ilmeen nostaja. Maalaa rohkeasti ja kokeile! Voit myös kokeilla koko huoneen maalaamista samalla värillä kattoa myöten: tunnelma on hyvin pesämäinen ja mukava. Älä tee tätä kuitenkaan kovin kirkkailla väreillä.
  4. Biofiilinen sisustaminen tuo sisätiloihin raikkautta ja luonnon osaksi arkea. Panosta kasveihin, puupintoihin ja tuo luonto sisälle! Luonnon tuominen osaksi kodin sisustusta lisää luovuutta ja lievittää stressiä.
  5. Valoa tarvitaan oikea määrä oikeisiin paikkoihin. Himmennettävät yleisvalot ovat monikäyttöisimpiä. Uudeksi trendiksi ovat nousseet tunnelmaa tuovat erilaiset ladattavat pöytävalaisimet.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä