Suomimuutto: Muuttaja, huolehdi pakkaus kuntoon ajoissa

Suomimuutto on muuttamisen ammattilainen, joka on auttanut muuttajia jo vuodesta 2008. Vuosittain muuttoja kertyy jopa 1000–1300 kpl. Kokeneet muuttajat kertovat nyt Muuttomaailmalle, millaista muuttofirman arki on. Artikkelin lopusta löydät parhaat vinkit pakkaamiseen.

Suomimuutolta kilpailutetaan muiden muuttofirmojen tapaan kaikenlaista muuttamiseen liittyvää apua Muuttomaailman kilpailutuspalvelun avulla.

Suurin osa tarjouspyynnöistä koskee perusmuuttoja, joissa asiakas pakkaa tavarat valmiiksi ja Suomimuuton väki hoitaa tavaroiden kantamisen ja siirron uuteen kotiin.

Nykyään tulee ehkä hieman enemmän kyselyjä ja toteutuukin muuttoja lähinnä pakkauksen kanssa, asiakkaalle jää muuttotavaroiden purku. Myös ihan täyden palvelun pakettia kysytään, sisältäen myös tavaroiden purun meidän hoitamana, Suomimuuton Ari Peltonen kertoo.

Muuttajien yleisimmäksi huolenaiheeksi Suomimuutosta arvioidaan tavaroiden käsittelyä muuton aikana. Asiakkaat pohtivat saadaanko tavarat varmasti ehjänä ja puhtaana perille esimerkiksi kovan lumi- tai vesisateen sattuessa.

Yleensä kantomatkat ovat kuitenkin sen verran lyhyitä ulkosallakin, että tavaroiden kastumisen riskiä ei ole.

Oikeanlaiset muuttolaatikot auttavat tietysti tässä: kun laatikot ovat kunnollisilla kansilla varustettu, eikä niitä ole pakattu liian täyteen, muuttotavarat säilyvät puhtaana ja kuivina koko muuton ajan.

Huolellinen pakkaus on avain mukavampaan muuttoon

Muutto kannattaa kilpailuttaa hyvissä ajoin

Muuttoajankohdista kiireellisimpiä ovat tunnetusti kuukauden viimeiset päivät. Vuokrasopimukset päättyvät yleensä kuun loppuun, tällöin muuttajat ovat liikkeellä.

Pääsääntöisesti muutot kilpailutetaan kuukautta ennen muuttotarvetta. Toki paljon kysytään ihan parin päivän varoitusajalla tai jopa samalle päivällekin muuttoa. Näitä hoidamme mahdollisuuksien mukaan, jos kalustoa ja henkilökuntaa on vapaana. Otamme muuttoja vastaan varausjärjestyksessä ja kuunvaihteet täyttyvät yleensä ensimmäisenä.

Mitä pidempi muuttomatka on, sitä pidempään siihen luonnollisesti varataan muuton ammattilaistenkin aikaa. Pisimpiä muuttokohteita Suomimuutolla ovat kotimaassa olleet Levi, Ivalo ja Enontekiö, Rovaniemellä käydään suhteellisen useinkin. Ulkomaisista muutoista pisimmät kohteet ovat sijainneet Wienissä ja Münchenissä.

Tavaramäärä ja sen oikeanlainen pakkaus vaikuttavat muuton mukavuuteen

Suurempia kommelluksia ei Suomimuuton matkoilla ole tapahtunut. Kaikki muutot ovat omanlaisiaan ja muuton huolellinen suunnittelu, riittävä aikataulu ja oikeanlainen pakkaaminen ovat tärkeimmät tekijät onnistuneessa muutossa.

Mitä neuvoja Suomimuutolta annettaisiin muuttoa suunnittelevalle pakkaamisen suhteen?

Tietysti ensimmäinen asia on hoitaa pakkaus ajoissa niin, että kun muuttopalvelu saapuu kohteeseen, olisi kaikki valmiina. Tämä on oikeastaan ainoa ohje minkä muuttoliikkeen puolesta voi antaa.

Muuttoauton pakkaaminen on helpompaa kun tavarat saadaan kannettua oikeassa järjestyksessä autoon. Yleinen muuttajan virhe on, että ei ehkä tiedosteta kauanko pakkaus vaatii aikaa: Kaikki kaapit kun tyhjennetään, tavaraa onkin yllättävän paljon.

Ei ole harvinaista että asiakkaalla on mennyt muuttoa edeltävä yö nukkumatta tavaroita pakatessa.

Muuttolaatikoiden määrässä ei kannata pihistellä – kustannuksissa ei tule euromääräistä säästöä kymppejä enempää ja pienen pakkaamattoman irtotavaran kantaminen on eniten aikaa vievää hommaa. Tietysti tässä muuttamiseen käytetty aikakin pidentyy, joka taas lisää kustannuksia.

Jos muuttolaatikot on ylitäytettynä, riski tavaroiden vaurioitumiseen kasvaa suuresti, jonka lisäksi autoa ei ehkä saada optimaalisesti pakattua. Tavarat ei välttämättä mahdu yhteen kuormaan kerralla, kun taas hyvin pakattuna ne olisivat helposti mahtuneet autoon.

Ammattilaisen vinkit: Muista nämä muuttokuorman pakkaamisessa

  1. Varaa pakkaamiseen tarpeeksi aikaa
  2. Käytä ennemmin enemmän muuttolaatikoita, kuin että yrittäisit saada tavarat mahtumaan liian pieneen tilaan
  3. Käytä muuttolaatikoita – kauppakassit tai avonaiset korit eivät ole parhaita vaihtoehtoja muuttotavaroiden kuljettamiseen.
Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä