Trendikäs sisustustyyli japandi miellyttää suomalaisia

japandi -sisustus

Japandi on sekoitus japanilaisen sisustuksen harmoniaa ja skandinaavista selkeyttä, sekä kodikkuutta. Tiloihin haetaan rauhoittavaa ja seesteistä zen-tunnelmaa.

”Sekä japanilaiselle että skandinaaviselle tyylille on ominaista runsas puun ja luonnonmateriaalien käyttö, maanläheiset ja neutraalit sävyt, sekä käytännöllisyys”, sisustusarkkitehti ja muotoilija Pauliina Kanninen selkiyttää. Design Pauliina Kannisen yrittäjä tunnistaa japandin nousevaksi trendiksi:

”Monet asiakkaat osaavat jo suoraan toivoa esimerkiksi japandityylistä kylpyhuonetta. Sisustustyylinä japandi on vielä varsin tuore, mutta se on herättänyt paljon mielenkiintoa suomalaisissa sisustamisen ystävissä.”

Sisustussuunnittelija Pauliina Kanninen, Design Pauliina Kanninen.
Sisustusarkkitehti ja muotoilija Pauliina Kanninen / Design Pauliina Kanninen

Japandissa luonnonmukainen sävymaailma napataan maanläheisistä väreistä – hiekan sävyistä, metsän vihreistä ja kallioiden pinnoilta. Sekä vaaleat että tummemmat luonnonmukaiset sävyt ovat tyyliin sopivia, mutta japanilaisittain kontrastia tuodaan harkituilla mustilla yksityiskohdilla, kuten mustalla sohvapöydällä, mustilla valaisimilla tai valokuvakehyksillä.


Kaipaatko apua muuttoon? Jätä tarjouspyyntö ja saat tarjouksia sekä näet muuttofirmojen saamat arvostelut.


japandi-sisustus

”Puupaneelit ja rimoitukset sopivat japandi-tyyliseen kotiin. Puu saa näkyä sekä pinnoilla että kalusteissa. Eri puumateriaaleja yhdistellään myös rohkeasti. Puun syyt, oksat ja luonnonmukaiset sävyt halutaan esille”, Pauliina Kanninen kertoo.

Puumateriaaleissa luonnolliset lakkaamattomat ja karheat pinnat tuovat sisustukseen luonnetta.

Harkittua laatua, ei turhuuksia

Laadukkaat ja harkitut huonekalut ovat japandin kulmakiviä. Turhia kalusteita ei ole, eikä myöskään ylimääräisiä koriste-esineitä. Kaikilla tavaroilla on käytännöllinen merkitys, ja ne luovat omistajalleen iloa ja hyvää mieltä.

”Käsityötä japandissa arvostetaan: keramiikkaa, rottinkia ja bambua tuodaan pehmentämään yleisilmettä. Erilaisia pintoja ja materiaaleja yhdistellään kiehtoviksi ja yllättäviksi elementeiksi, jotka korvaavat perinteiset värien ilottelut. Muotokielessä ilahduttavat harkittu pyöreys ja kaarevuus”, Pauliina Kanninen vinkkaa.

japandi-sisustus

Kasvit ovat toki osa luonnonläheistä sisustusta. Runsaatkin vihreät kasvit, oksat ja heinät sopivat japandin tyyliin: värikkäitä kukkasia tyyli ei suosi.

Myös epätäydellisyys on japandissa sallittua, wabi-sabia, jossa yllättävätkin asiat voivat olla kauniita, vioistaan huolimatta.

Näin pääset alkuun harmonisen sisustuksen luomisessa

  • Koska japandissa selkeys ja harmonia ratkaisevat, aloita karsimalla tavaraa. Valitse luonnonläheisiä, hyvää mieltä tuovia esineitä, jotka kestävät aikaa – ja anna niille tilaa. Asettele esineet väljästi.  
  • Hae rannasta maljakkoon heiniä, tai puistikosta kauniita oksia.
  • Maalaa jo aikansa eläneet värikkäät tehosteseinät piiloon, ja suosi verhoissa ja sohvatyynyissä pellavaa ja puuvillaa.
  • Muista, että japandissa vähemmän on enemmän.
  • Harkitse tulevat hankintasi tarkoin, ja varmista, että sopusointu kotisi uuden ja vanhan tarpeiston välillä säilyy.

Lue myös: Muutto kotiin, jossa on liian vähän säilytystilaa? Lue vinkit tilaratkaisuihin!


Heinä maljakossa

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä