Tutustu Pälkäneeseen! Olisiko Pälkäneellä uusi kotisi?

Pälkäne

Pirkanmaan maakunnassa sijaitseva Pälkäneen kunta on melko tasan tarkkaan Hämeenlinnan ja Tampereen välissä Valtatie 12 varrella. Matkaa esimerkiksi Tampereelle on puolisen tuntia, joten vaikkapa työmatka myös suurempaan kaupunkiin on vielä melko sopivan mittainen. Pälkäneellä vakituisia asukkaita on reilut 6000, mutta suosittu mökkikunta houkuttaa luokseen myös 4200 vapaa-ajan asunnon asukkaat. Pälkäne on yhdistynyt naapurikuntansa Luopioisen kanssa vuonna 2007. Pälkäneen naapurikuntia ovat Hämeenlinna, Kangasala, Padasjoki, Valkeakoski ja Hattula.


Lue myös: Viime hetken muuttajan vinkit ja linkit


Aktiivista elämää Pälkäneellä on eletty jo kivikaudella ja rautakaudella, mistä kertovat useat arkeologiset löydökset. Pälkäneen raunioitunut ja romanttinen kivikirkko rakennettiin 1400–1500-luvuilla, mutta nykyisin kirkkona on Engelin suunnittelema tiilikirkko, joka valmistui 1800-luvun lopulla. 1800-luvulta alkaen on myös säilynyt perinne Kukkolan kyläkeinusta, joka on ollut suosittu kokoontumispaikka alueen nuorille. Mikset kokeilisi perinnekeinua jonakin mukavana kesäiltana?

Talvisin Pälkäne houkuttaa aktiivista hiihtokansaa Hiihtokeskus Sappeeseen Luopioisissa. Sappee on toki myös kesäisin suosittu kohde alamäkipyöräilyn ja seikkailupuistonsa ansiosta.

Muuttoauton pakkaaminen l

Pälkäne on luontouimarin unelma

Kesäisin Pälkäneeltä ei uimapaikkoja puutu: voit pulahtaa vaikkapa Luopioisissa Kukkiaan tai Onkkaalan taajaman kyljessä Mallasveteen tai Pälkäneveteen. Kunnan pinta-alasta neljäsosa on järvien peitossa.

Järvet ja harjumainen luonto avaavat myös retkeilijöille upeita maisemia. Tutustumisretkelle uudessa kotikunnassa kannattaa varata kesällä mukaan vaikkapa paikallisia mansikoita, joita voi käydä itsepoimimassa Niitty-Seppälän tilalta: mansikoista voi nauttia myös paikan päällä kesäkahvilassa. Tuhdimpaan nälkään uutta asukasta ilahduttavat Pälkäneen pitäjäruokina imelletty perunalaatikko eli tuuvinki ja palviliha – ja juomaksi sopii tietenkin perinteinen Pälkäneen makea sahti.

Järvimaisema ja laituri

Pälkäne houkuttaa kaikenikäisiä vierailijoita

Juhliminen Pälkäneellä osataan: Aitoon kirkastusjuhlat ovat Pälkäneen suuri rockfestivaali, joka on parhaimmillaan houkutellut 15 000 päisen yleisön Aitoon Honkalaan. Kirkkareilla esiintyy yleensä suomalaisen rock- ja popmusiikin kuumimpia tähtiä, ja festivaali kestää kolme päivää. Festareille voi osallistua myös telttaillen tai työntekijänä!

Juhlijoiden ja mökkeilijöiden lisäksi Pälkäneellä liikkuu usein paljon koululaisia. Luopioisten Aitoossa sijaitsee yläkouluikäisten yksityinen sisäoppilaitos Anna Tapion koulu, jossa oppilaat ympäri Suomea asuvat aina viikot. Viikonloppuisin nämä reilut 200 koululaista matkustavat kotipaikkakunnilleen.

Kilpailuta oma muuttosi Pälkäneelle täällä.

✅ Saat keskimäärin 6 tarjousta sähköpostiin

✅ Yli 200 000 muuttoa kilpailutettu

✅ 98 % käyttäjistä suosittelee Muuttomaailman kilpailutuspalvelua

✅ Maksa Muuttorahoituksella erissä, alk. 15 € / kk.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä