Vanha koti myytiinkin nopeasti – Miten muutan mahdollisimman nopealla aikataululla?

Vanha koti myytiinkin nopeasti

Muuttaminen oli tiedossa, mutta nopea aikataulu tuli yllätyksenä! Miten teet muuttoaikataulusta ja muuttamisesta tehokkaan ja nopean?

Kodin myynti tuli eteen. Uusikin koti oli jo katsottuna ja vapaana.

Ajattelit että ”nyt on aikaa pakata rauhassa ja suunnitella tulevaa”. Mutta, vanhan koti myytiinkin ennätysnopeasti – Mitä nyt? Lue tästä Muuttomaailman jutusta, miten toimit jos nopea muuttamisaikataulu yllättää. Kerromme myös miten muuttamisen ja kodin myymisen epäselviin aikatauluihin voisi valmistautua etukäteen.

Jutun lopussa kerromme kolme tärkeintä vinkkiä, jotka sopivat jokaiselle asunnon vaihtajalle eli muuttajalle.

Vanhan ja uuden kodin välillä on joskus liian vähän aikaa – Miten nopeasti asuntoja nyt myydään?

Itse muuttaminen tulee harvoin kenellekään yllätyksenä. Muuttamisen aikataulu saattaa silti olla hyvin elävä. Koska asunnon myyntiaika ei ole etukäteen tiedossa, pitääkin olla varautunut monenlaiseen skenaarioon: Asunto saatetaan myydä päivässä tai siihen voi mennä useita kuukausia.

Asuntojen myyntiajat vaihtelevat huomattavasti paikkakunnittain. Jos haluat jonkinlaista osviittaa tämän hetken yleisestä asuntojen myyntiajoista, käy katsomassa etuovi.com:n tilastot:

Etuovi.com:n sivuilla on runsaasti tietoa asuntojen myyntiajoista. Voit etsiä sivuilta keskimääräisiä myyntiaikoja esimerkiksi paikkakunnittain.

Sivuilta löytyvästä grafiikasta selviää, että keskimääräisesti kaikkien kotien myyntiaika on pienentynyt vuoden takaiseen verrattuna. Asunto myytiin lokakuussa 2021 19 päivää nopeammin verrattuna vuoteen 2020.

Kaikista suurin muutos on ollut omakotitalojen kohdalla: keskimääräinen myyntiaika omakotitalolle oli 79 päivää, joka on 29 päivää vähemmän kuin vuosi sitten.

Vaikka tilastot antavatkin keskiarvoisia myyntiaikoja, on jokainen asunnon myynti tietysti yksiöllinen tapahtumansa. Siksi kehotammekin mahdollisuuksien mukaan varautumaan erilaisiin myyntiaikoihin.

Miten selvitä mahdollisimman nopeasti muutosta? → Muuttomaailma.fi

Jos muuttamisessa tuli yhtäkkiä kiire, kannattaa tehdä seuraavat asiat:

 • Osoite Muuttomaailma.fi antaa mahdollisuuden kilpailuttaa muutto nopeallakin aikataululla. Tarvitset kilpailutusta varten perustiedot muutosta: Mistä minne muutetaan, minä päivänä muutetaan, tarvittavien apuvoimien määrä. Saat myös lisätä toivomuksia ja yksityiskohtia esimerkiksi loppusiivouksesta itse tarjouspyyntöön.
 • Odota tarjouksia. Saat tunneissa Muuttomaailman tarjoukset suoraan sähköpostiisi.
 • Valitse itsellesi sopivin muuttofirma ja toimi!
 • Kysy työnantajaltasi: Voisitko saada töistä tai opiskeluistasi vapaapäivän tai päiviä muuton ajaksi?

Muista myös nämä käytännön asiat:

 • Nopean aikataulun muutossa pitää olla tehokas, mutta muista, että huolellisella pakkaamisen suunnittelulla saat tavarat mahtumaan pienempään tilaan, jolloin muuttokuormakin pienee.
 • Hyvät muuttolaatikot! Hyvillä, kestävillä, pinottavilla muuttolaatikoilla säästät aikaa. Voit vuokrata muuttolaatikoita useimmilta Muuttomaailman muuttofirmoilta.

Kolme vinkkiä kaikille muuttajille

 1. Vaikka muuttoaikataulu ei olisikaan tiedossa, muuttaminen on joka tapauksessa tiedossa. Vaikka et tiedä muuton tarkkaa päivää, voit silti alkaa suunnitella pakkausta ja tavaramäärän hallintaa. Pohdi esimerkiksi seuraavaa: Mitä kotisi tavaroita tulet tarvitsemaan lähiviikkoina ja kuukausina, mitä tavaroita taas et käytä ollenkaan seuraavaan puoleen vuoteen?

  Lue aikaisempi myös artikkelimme muuttajan pakkausaikataulusta :” Varaa muuttoon ja siihen liittyvään pakkaamiseen ehdottomasti aikaa ennemmin viikkoja, mieluiten jopa kuukausia, kuin päiviä. Asuntosi, tavaramääräsi ja perheesi koko määrittävät sen, kuinka kauan muuttoon kannattaa varata aikaa.”
 • Muuttomaailma.fi:n kautta voit kilpailuttaa muuttosi juuri sinulle sopivalla aikataululla. Saat sähköpostiisi tarjouksia eri muuttofirmoilta tarjouspyynnön lähettämisen jälkeen ja voit valita itsellesi sopivimman kumppanin.
 • Muuttamisessa päällimmäisenä on usein mielessä pakkaaminen ja tavaranhallinta. Muistathan kuitenkin huolehtia kaikki muuttamiseen liittyvät sopimukset kuntoon? Niihin vinkit löydät ladattavasta ja tulostettavasta muuttajan muistilistasta.
Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä