Asunto myynnissä? Näin stailaat kodin asuntonäyttöjä varten!

Asunnon myynti on erityisen stressaavaa asuntoesittelyiden takia: siivoaminen ja viimeistely päivästä ja viikosta toiseen on helposti rasittavaa. Asunnon myynnin venyessä jatkuva valmistelu ja siivous stressaavat kokenuttakin asunnon myyjää.


Kaikkia muuttajia avustaa Suomen kattavin muuttajan muistilista. Ladattava ja tulostettava apu kertoo muuton jokaisen vaiheen tarvittavista tehtävistä.


Katso tästä viisi vinkkiä asunnon stailaukseen asuntonäyttöjä varten!

1. Karsi tavaraa: jos sisustusmakusi on runsas, saattaa ostajan mieli lähteä harhailemaan. Harkituilla esineillä ja tyhjemmillä pinnoilla viestit hyvistä säilytystiloista ja -ratkaisuista. Asunnossasi on näin ehkä hieman kevyempi hengittää, ja ostajan mielikuvitukselle jää tilaa luoda omia visioita.

Tasoilla pyörivät kynät ja klemmarit, tai sadannet kenkäparit kannattaa laittaa esimerkiksi kestokassiin ja esimerkiksi auton takaluukkuun esittelyjen ajaksi, jos tilanpuute asunnossa on oikeasti todellinen ja et raaski karsia tavaroita jo muuttoakin ennakoiden. Jos mahdollista, älä varastoi tavaraa sellaiseen paikkaan mihin se ei kuulu, kuten saunaan.

2. Tee perussiivous ja keskity siivouksessa rakenteisiin ja myynnissä oleviin pintoihin ja kodinkoneisiin. Asuntoesittelyssä toki tunnelma merkitsee, mutta huomio kiinnitetään kiintokalusteisiin, kiinteisiin kodinkoneisiin ja pintoihin irtonaisten vaatekaappien tai nojatuolien sijaan. Pyyhi väliovet, lattialistat ja tasot. Kiillota peilit ja hanat.

Siisti jääkaapista tuoksahtavat yllätykset pois ja tuuleta astianpesukone hyvissä ajoin. Pese vessa, jottei sieltä tule outoja tuoksuja. Vie roskat ja pullot. Tee omakotitalossa talvella lumityöt ja hiekoita piha turvalliseksi kulkea. Vie lemmikit pois kotoa asuntoesittelyjen ajaksi.


Lue myös: Apua muuttosiivoukseen


3. Tuuleta kotisi ennen asuntoesittelyä. Vaatehuoneet, makuuhuoneet ja pesutilat saattavat tuoksua ummehtuneelle, mahdollinen lemmikki allergisoida tai muuten vain happi loppua, jollet raikasta sisäilmaa ennen asuntoesittelyä.

4. Stailaa halutessasi kukin ja kynttilöin. Asettele sohvatyynyt nätisti, suorista matot, hae kukkakimppu piristämään kotia. Ehkä laittaisit ulos ulkotulen kutsumaan kotoisasti tervetulleeksi? Älä kuitenkaan tee sellaisia stailauksia, jotka eivät istu kotisi tunnelmaan tai sinun tyyliisi kodissa. Piparkakkujen leipominen ennen esittelyä saattaa olla jo yliampuvaa. Älä myöskään peitä kodin tuoksuja tuoksukynttilöin tai hajustein.

5. Avaa kaihtimet ja verhot kokonaan. Sytytä kaikki valot. Tee kodistasi mahdollisimman valoisa ja näytä ostajille, miten kaunis kotisi on ja mitä sen ikkunoista näkee.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä