Etsitkö muuttoautoa? Toimi näin!

Muuttoauto

Muuttoauto on yksi yleisimpiä apuja, joita Muuttomaailman kautta vuokrataan. Muuttoauton valinnassa huomiota kiinnitetään erityisesti muutettavaan tavaramäärään ja siihen, tarvitsetko kuskin tai muita apuvoimia tavaroiden kuljettamiseen ja kantamiseen.

Muuttomaailmasta vuokraat kätevästi joko kaiken muutossa tarvittavan avun tai vain osan siitä.

Muuttoauton vuokraus tulee monelle muuttajalle eteen: Tavallisilla henkilöautoilla tai peräkärryillä ei muuttoa ehkä voi tehdä, tai ainakin se on kovin vaivalloista – edestakaisia ajokertoja uuden ja vanhan kodin välillä kertyy monia ja suurimpia huonekaluja on mahdotonta saada mahtumaan tavalliseen autoon.

Kun muutettava tavaramäärä on selvillä, on aika alkaa etsiä sopivaa muuttoautoa. Muuttomaailman muuttofirmojen vuokra-autovalikoimasta löydät ajoneuvot ja tilat kaikenkokoisiin muuttoihin.

Muuttomaailman sivuilla on paljon muuttoa helpottavia ohjeita, kokemuksia ja oppaita. Jos haluat lisää tietoa vuokrattavista ajoneuvoista, luethan juttumme muuttoautoista.

Miten valitsen sopivan muuttoauton?

Muuttoauton valintaan vaikuttaa eniten muutettava tavaramäärä.

Jos et itse osaa arvioida muutettavaa tavaramäärää, useat muuttofirmat voivat tulla tekemään arviointikäynnin ennen muuttoa. He osaavat arvioida sen, kuinka tilava auto muuton avuksi kannattaa vuokrata.

Ajatko itse muuttokuorman?

Muista tarkistaa, että ajokorttiluokituksesi on vaaditun mukainen. Yleisimmät Muuttomaailman kautta vuokrattavat muuttoautot ovat luokitukseltaan B = henkilöautot ja pakettiautot, joiden kokonaismassa enintään 3500 kg. Kyseessä on ns. tavanomainen henkilöauto-ajokortti.

Kokemus ison pakettiauton ajamisesta on muuttokuormaa ajaessa hyödyksi. Jos sinulla ei ole kokemusta ison auton ajamisesta, suosittelemme, että ulkoistat muuttoauton ajamisen ammattilaiselle. Jos haluat kuitenkin itse ajaa muuttoauton, tutustu auton ominaisuuksiin ja käyttöön mahdollisuuksien mukaan hyvissä ajoin ennen muuttoa.

Kaikki ajokorttiluokat ja niiden kuvaukset löytyvät tästä.

Pienempien kotien muutoista selvitään usein pakettiautoilla, useamman huoneen tavaroiden muuttoon sopii kaikista parhaiten iso, erilliskorinen pakettiauto tai kuorma-auto.

Jos käytät Muuttomaailman pakkaajia, kantajia ja kuskeja muuton apuna, vältyt ylimääräisiltä ajokierroksilta. Ammattilaisemme osaavat arvioida tarvittavan henkilökunnan, mutta myös tarvittavan muuttokuorman tilan määrän heti ensimmäisellä kerralla.

Muuttomaailman ammattilaiset ovat paitsi tottuneita muuttoauton kuljettajia, myös tottuneita muutettavien tavaroiden pakkaajia ja autoon kantajia. Huonekalut ja muuttolaatikot kannattaa pakata autoon niin, että ne vievät mahdollisimman vähän tilaa. Myös se, missä järjestyksessä tavarat ja huonekalut on kannattavaa kantaa uuteen kotiin, tulee ottaa pakkausvaiheessa huomioon.

Mitä muuttoautoja Muuttomaailma tarjoaa?

Muuttomaailman muuttofirmat tarjoavat muuttoautoja vuokratarkoituksessa erilaisin tiloin ja ominaisuuksin. Vuokraehtoihin kannattaa tutustua tarkoin: vaikka tila olisikin tärkein kriteeri muuttoautossa, vahinkotilanteiden omavastuut, nouto- ja palautusehdot sekä lopullinen tunti- tai vuorokausihinta saattavat erota toisistaan paljonkin.

Muuttomaailman kilpailutuspalvelu tarjoaa erilaisia tarjouksia muuttoautoista. Pyydä tarjous: saat tarjoukset omaan sähköpostiisi vuorokaudessa – valitse paras kumppani ja sovi vuokrauksen yksityiskohdista!

Muuttoauton etsijä, toimi näin:

1. Aikatauluta muuttosi
Tämä on tärkein ohje, jota Muuttomaailma tarjoaa muuttajille. Huolellinen muuton suunnittelu ja riittävä aika pakkaamiseen ja tavaroiden kantamiseen (taukoineen) on erityisen tärkeää onnistuneessa muutossa. Kun tiedät halutun muuttoajankohdan, voit kilpailuttaa sen.

Luethan myös aikaisemman juttumme siitä, miten Muuttomaailma mukavoittaa muuttosi? Jutussa kerromme Muuttomaailman eri palveluista, jotka tekevät muutostasi mahdollisimman mukavat.

2. Arvioi tarvittava muuttoauton tilavuus
Muutatko yksiöstä vai kolmiosta? Mitkä ovat suurimpia huonekalujasi ja muutettavia tavaroitasi? Muutatko koko perheen tavarat, parisänkyineen ja divaanisohvineen vai muutetaanko vain yhden ihmisen tavarat yksiöstä?

3. Pohdi mitä lisäpalveluja tarvitset muuttoauton vuokraamisen lisäksi. Mieti etukäteen ainakin:

  • Kuka kantaa tavarat?
  • Kuka ajaa muuttoautoa?
  • Kuka hoitaa vanhan asunnon loppusiivouksen?

Kaikki kilpailutettavat muuton palvelut muuttoautoineen saat yhdestä osoitteesta: muuttomaailma.fi

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä