Helppo muutto: lue Muuttomaailman 3 vinkkiä


Muuttamisen pitää olla helppoa! Tässä jutussa kerromme kolme parasta vinkkiä siihen, miten teet muuttamisesta mahdollisimman helpon: kartoita muuttoavun tarve, personoi muutto ja unohda liian tiukka muuttoaikataulu.

1. Kartoita muuttoavun tarpeesi

Muutto ja muuttaminen on aina iso asia. Kodin neliöt tai tavaramäärä eivät välttämättä määritä sitä, kuinka monimutkainen muuton järjestely on tai kuinka pitkä aika muuttoon menee. Pienenkin kodin muutto voi olla hankala, jos et tiedä mihin kaikkeen voit saada apua ja mitä voit tehdä itse.

Kartoitus, eli suunnitteluvaihe on kaikista tärkein asia muutossa. Muuton suunnittelu tarkoittaa sitä, että otat huomioon kaikki muuton vaiheet:

 • Tavaramäärän mahdollinen karsiminen
 • Pakkaustarvikkeet ja itse pakkaaminen
 • Mahdollinen lisävaraston vuokraaminen, jos tarvitset väliaikaista tilaa
 • Muuttosiivous
 • Muuttoauton lainaaminen tai vuokraaminen
 • Pakattujen tavaroiden ja huonekalujen siirto muuttoautoon
 • Muuttokuorman kuljetus
 • Muuttokuorman purku uuteen kotiin
 • Järjestelyapu

Pohdi jokaisen yllä olevan kohdalla: onko sinulla itselläsi tarvittavat apuvoimat ja välineet hoitaa asia itse VAI kilpailuttaisitko jonkin muuton osa-alueen Muuttomaailmassa?

Lue aiheeseen liittyvä aikaisempi artikkelimme: Tee muuttamisesta mukavaa Muuttomaailman avulla.

Nämä yllä mainitut kohdat määrittävät suurelta osin sen, kuinka paljon voit itse hoitaa muutosta ja mihin osa-alueeseen kannattaa hankkia ulkopuolista apua.

2. Personoi muuttosi ja pyydä siihen apua

Oma muuttosi saa olla juuri sellainen kuin itse haluat. Aikataulu, se mitä muuton osa-alueita haluat kilpailuttaa ja ulkopuolisen avun hinta ovat kaikki asioita, joihin sinulla on mahdollisuus vaikuttaa.

Kun olet kartoittanut avun tarpeesi, on aika kilpailuttaa muutto Muuttomaailman sivuilla. Muuttomaailman lomake on yksinkertainen täyttää ja se selvittää kaikki muuton yksityiskohdat, jotta voimme tarjota sopivia helpon muuton mahdollistajia kumppaniksesi. 

Mahdollisimman helppo muutto tarkoittaa kilpailutuspalvelun kautta ostettua apua, jolloin voit itse keskittyä vaikka tutustumaan uuteen asuinalueeseesi tai viettää muuten vain omaa aikaa.

Myytti, jossa muuttaminen olisi raskasta ja stressaavaa saa unohtua Muuttomaailman avulla 🚛

3. Älä tee muuttamisen aikataulusta liian tiukkaa

Olemme todenneet yhdessä asiakkaiden kanssa, että usein hankalin asia muutossa on aikataulujen suunnittelu:

 • Milloin voit irtisanoa vanhan vuokrasopimuksen?
 • Miten saat aikataulut sovittua valitsemasi muuttofirman kanssa?
 • Kaikki muistettavat asiat vievät yllättävän paljon aikaa: aloita siis aikataulujesi suunnittelu ajoissa.

Yksi hyvä perusohje tähän ongelmaan on se, että älä aikatauluta muuttoasi liian tiukaksi. Jos kuitenkin käy niin, että et voi itse vaikuttaa muuton aikatauluun niin paljon kuin haluaisit, kannattaa muuton hoidettavia asioita nopeuttaa ulkoistamalla ne muuttamisen ammattilaisille.

Muuttomaailman kautta on tehty jo yli 100 000 muuttoa. Kumppaniverkostomme kattaa kaikenlaisten muuttojen ammattilaiset: kauttamme onnistuvat pienet muutot, suuret muutot, yritysmuutot ja väliaikaiset muutot.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä