Kuinka pakata astiat ja keittiön tarvikkeet muuttoa varten?

astioiden pakkaaminen

Keittiöstä löytyy muuttoa ajatellen erikoisia ja hankalasti pakattavia esineitä. Harva säilyttää ostamiensa astioiden alkuperäisiä pakkauksia, jotka toki sellaisenaan ovat oivia pakkauslaatikoita omille tuotteilleen. Alkuperäisten pakkausten puuttuessa pakkaaminen saa luovia piirteitä.

Hyödynnä kotoa löytyviä pakkausmateriaaleja

Yksi hankala pakattava ovat jalalliset viinilasit, jotka napsahtavat helposti jalasta poikki. Viinilaseille on saatavilla lokerollisia pakkauslaatikoita, mutta tehokasta on myös kääriä jokaisen viinilasin ympärille erillinen pehmuste –miksei sujauttaa viinilasi villasukkaan! Kotoa löytyvien pakkausmateriaalien kuten pyyhkeiden ja lakanoiden käyttö muutettavien tavaroiden suojaamiseksi on ympäristöystävällistä.


Lue myös: Näin muutat ekologisemmin– Poimi 5 vinkkiä!


Tärkeää särkyvien astioiden osalta on myös se, etteivät esimerkiksi viinilasit pääse yhtään liikkumaan muuttolaatikossa. Asettelemalla lasit niin, että joka toinen lasi on toisinpäin, saat lasit tukevasti lähekkäin ja laseja mahtuu laatikkoon useampia.

Viinilasit voi myös pakata muuttolaatikkoon pienemmissä pakkauksissa, kuten kenkälaatikoissa, jolloin astioiden liikkumattomuus toteutuu hyvin. Muista merkitä muuttolaatikko ”särkyväksi” tai kuljeta särkyvät esineet henkilöautossa ihmisten mukana.

Keittiön aterimet, astiat ja kodinkoneet ovat yllättävän painavia, tarkkaile pakatessasi laatikon painoa! Kannattaa käyttää suosiolla keittiössä pienempiä laatikoita, jotta ne on helppo pakata tukeviksi ja täyteen −samalla kuitenkin helposti nostettavan painoisina!

Sanomalehti ei ole paras pakkausmateriaali astioille

Syvään juurtuneiden uskomusten mukaan sanomalehti on edullinen ja helppo pakkausmateriaali astioille: sanomalehti saattaa kuitenkin musteellaan värjätä astioita, eikä ohuesti aseteltu sanomalehti toimi pehmusteena.

Jos kuitenkin käytät sanomalehtiä pakkaamisen pehmusteena, irrota lehdestä aukeama ja tee siitä löysä rulla, jonka rypytät. Rypytetty rulla on kuin ilmava croissant; ilmavuus tekee sanomalehdestä tehokkaamman pehmusteen.

Jos käytät astioiden välissä talouspaperia, muista säilyttää paperit, kun purat muuttolaatikoita. Puhtaiden astioiden kuten vaikkapa lautasten, välissä käyneet talouspaperiarkit voit aivan hyvin käyttää vielä normaaliin tapaan. Pakkaa lautaset tiiviisti pystyyn muuttolaatikoihin.

Mausteet ja veitset kannellisiin laatikoihin

Avatut ja pölisevät ruoka-aineet kannattaa pakata kannellisiin laatikoihin. Pese laatikot ennen täyttöä, jotta ruoka-aineet pysyvät puhtaina ja käyttökelpoisina.

Älä muuta vanhentuneita ruokia: tarkista päivämäärät pakkauksen yhteydessä ja hävitä sellaiset, joita ei ole tullut käytettyä.


Muuttostressiä? Paras muuttoapu löytyy Muuttomaailman kilpailutuspalvelusta.


Kannattaa myös sulkea esimerkiksi makaronit ja mausteet erityisillä pussinsulkijoilla: niitä voi käyttää jatkuvasti keittiössä sen siistinä pitämiseen, jotteivat avoimet pussit leviä laatikoiden pohjalle.

Yksi muutossa helposti vaarallinenkin esineistö ovat yleensä terävistä terävimmät kokkausveitset: jos veitset pääsevät valumaan laatikosta tai painumaan muuttolaatikon läpi, ne ovat vaarallisia.

Veitset ja yleisesti aterimet suositellaan pakkaamaan esimerkiksi käärimällä astiapyyhkeisiin ja laittamalla sen jälkeen muuttolaatikkoon -ehkä näille kannattaa uhrata yksi kannellinen säilytyslaatikko muuton ajaksi, jolloin terävät veitset pysyvät turvallisesti säilössä, vaikka laatikko kaatuisi.

Pidä huoli kylmäketjusta

Tyhjennä jääkaappi ja pakastin, kun pystyt kuljettamaan kylmää vaativat tuotteet nopeasti uudelleen kylmään. Sulanutta pakastetta ei voi pakastaa uudestaan.

Käytä kylmäkalleja ja kylmälaukkuja, äläkä suotta osta vanhan kodin jääkaappia täyteen aivan muuton alla. Muista sulattaa vanhan kodin pakastin ja jääkaappi. Vedä kodinkoneet ulos koloistaan puhdistaaksesi ne sekä sisältä että niiden takaa.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä