Kuopioon muuttava tarvitsee karvalakin ja rupattelun taitoa

Kuopio on tullut kauas ajoista, jolloin se tunnettiin vain kalakukoistaan. Tämän päivän Kuopiossa pidetään viinijuhlia, ulkoillaan, eletään omannäköistä elämää ja tutkitaan mualiman napaa. Kuopioon muuttava saa opetella uuden murteen lisäksi uuden tavan kommunikoida: lupsakkuuden.

Kuopion kaupunki on ihannekuvissaan hyvän elämän pääkaupunki. Perusteita toki on: jokaista kuopiolaista kohti riittää tällä hetkellä 40 metriä rantaviivaa ja kaupungin ilmapiiriä kuvataan kaupungin verkkosivuilla suvaitsevaksi.

Kuopio onkin Suomen kolmanneksi muuttovetoisin kunta. Vuoden 2010 alusta Kuopion ja Joensuun yliopistot on tunnettu yhtenä Itä-Suomen yliopistona.


Pääsitkö opiskelemaan Kuopioon? Lue vinkit opiskelijamuuttoon.


Kuopion tori kulkee paikallisten keskuudessa nimellä muailman napa eli selkosuomeksi maailman napa. Kuopion torille saa kesästä 2023 alkaen mennä vierailulle myös koiraystävän kanssa. Siinä missä tori on Kuopion keskipiste, löytyy Kuopion ympäriltä sata järveä.

Korkein kohta on Kuopion maamerkkinä tunnettu Puijon torni, josta maisemia voi ihailla 75 metrin korkeudesta -joka kuitenkin tuntuu paljon enemmältä, sillä torni on korkealla mäessä. Puijoon voi piipahtaa, vaikka lounaalle!


Kilpailuta onnistunut muutto jättämällä tarjouspyyntö ja pääset nopeammin nauttimaan uudesta kotikaupungistasi ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.


Jos viihdyt korkeuksissa, löytyy Kuopion alueelta myös toinen huippu: Tahkovuori. Tahkon hiihtokeskus on Suomen neljänneksi suurin.

Ulkoiluun löytyy mahdollisuuksia myös useilta luonnonsuojelualueilta nuotiopaikkoineen ja vaikkapa suuren Kallaveden Väinölänniemestä järveen pulahdellen. Yleisiä uimarantoja löytyy Kuopiosta peräti 32! Talvisin uimaan pääsee Suomen toiseksi suurimpaan uimahalliin, ja luonnon vesien jäätyessä järvien jäät valtaavat retkiluistelijat.

Miksipä et innostuisi myös penkkiurheilusta? Kuopion Palloseura KuPS takaa jännitystä jalkapallossa ja Kalevan Pallo KalPa jääkiekossa.

Lupsakkuus on sosiaalinen tapa

Kuopiossa paikalliset ovat kaupungin oman kuvauksen mukaan lempeän uteliaita, sutkauttelevia ja toisista välittäviä −tätä kutsutaan savolaiseksi lupsakkuudeksi. Jokainen saa olla oma itsensä ja kaupungin tunnelma on välitön. Aina on aikaa rupatella!

Sosiaalisia kohtaamisia ovat esimerkiksi Kuopio Tanssii ja Soi ja Kuopio Wine Festival. Ja ihan vain torin kesäiset kirppikset aina keskiviikkoisin!

Kuopiossa asuu noin 123 000 asukasta ja ainakin yksi museoitunut mammutti. Lehmiä alueella on paljon, sillä Kuopio on Suomen suurin maidontuottaja. Ja se kalakukko −perinneherkun leipomisen SM-kilpailut järjestetään toki vuosittain.


Millaiset muuttolaatikot ovat paras ratkaisu? Katso Muuttomaailman vinkit muuttolaatikoiden valintaan tästä.


Ja täällä kylmään talveenkin suhtaudutaan hyvällä asenteella: talvisin julistetaan karvalakkikausi, jonka ajatellaan symboloivan hyvää elämää. Muista siis pakata karvalakkisi mukaan muuttokuormaan!

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä