Kuukausi muuttoon – mitä sinun kannattaa tehdä nyt?

Tämä kirjoitus sai inspiraation Muuttomaailman suositusta Muuttajan muistilistasta. Tulostettava, ladattava ja omaan sähköpostiin tilattava, jokaiselle muuttajalle sopiva apu kertoo mm. mitä muuttajan tulee huomoida ja tehdä kun muutto on

  • kuukauden kuluttua
  • viikon kuluttua, ja
  • mitä tehdä muuttopäivänä.

Muuttamisen asiantuntijoiden laatima opas antaa käytännön vinkkejä ja tarpeellista tietoa asioista, joita muuttaja ei aina muista huomoida.

Muuttaminen on aina mukavampaa, kun se on suunniteltu hyvin! Lue alta Muuttomaailman vinkit siihen, mitä muuttajan tai muuttajan avustajan kannattaa tehdä ja muistaa, kun muuttoon on aikaa kuukausi.

Muuttoon aikaa kuukausi: toimi näin

Kun muuttoon on aikaa kuukausi: irtisano ja uusi sopimukset, aloita tavaroiden läpikäynti ja siivous, kilpailuta muuttosi ja muista hankkia tärkeimmät muuttamiseen tarvittavat tavarat ja avut.

1. Sopimusten irtisanominen ja uusiminen

Jos asut vuokrakodissa, irtisano nykyinen asuntosi kuukautta ennen muuttoa. Yleinen irtisanomisaika vuokralaisen irtisanoutuessa on yksi kuukausi. Voit lukea lisää vuokrasopimuksesta esimerkiksi tästä.

Muista irtisanoa myös muut mahdolliset asuntoosi liittyvät sopimukset (voit lukea näistä lisää Muuttajan muistilistasta).

2. Tavaroiden läpikäynti

Kuukaudessa ehdit järjestellä ja tarvittaessa karsiakin omaisuuttasi tulevan muuton helpottamiseksi. Monet muuttajat ovat sitä mieltä, että pakkaaminen ja tavaroiden purku on kaikista työläin vaihe muutossa – mitä vähemmän muutettavaa tavaraa on ja mitä paremmassa järjestyksessä ne ovat, sitä nopeammin itse muutto sujuu.

Tavaramäärän karsimiseen annoimme ohjeistusta aiemmassa kirjoituksessamme Muuttajan pakkausaikataulu.

3. Muuton kilpailutus ja muuttopäivän suunnittelu

Kuukausi ennen muuttoa on hyvä hetki kilpailuttaa muutto ja suunnitella itselleen sopivin muuttopäivä. Muuton ajankohtaa suunnitellessa kannattaa muistaa, että viikonloppuisin ja pitkinä pyhinä muuttofirmoilla on eniten kysyntää. Muuttopäivään ladataan paljon odotuksia ja se onkin usein jännittävä tai jopa stressaava päivä. Sen takia siihen on hyvä valmistautua kunnollisella suunnittelulla (saatko apua muuttamiseen esimerkiksi ystäviltäsi tai tutuiltasi, kuka hoitaa mitäkin, mitä reittejä ajetaan ja milloin pidetään tauot).

4. Hanki nämä kuukausi ennen muuttoa

  • Muuttolaatikot, muuttokalusto ja muut tarvittavat välineet (nämä voit myös halutessasi kilpailuttaa Muuttomaailman kautta).
  • Suojausmateriaalit pintojen suojaamiseen
  • Muista pyytää vara-avaimet takaisin

Muuton yhteydessä on paras hetki kilpailuttaa edullisempi kotivakuutus. Näitkö jo yhteistyökumppanimme rahanarvoisen edun kotivakuutuksesta? Lue Miksi kotivakuutus kannattaa kilpailuttaa? 3 syytä

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä