Lappeenrannassa asut keskellä historiaa ja luontoa – Vinkit Lappeenrantaan muuttavalle!

Lappeenranta sijaitsee Itä-Suomessa ja kaupunginoikeudet se sai vuonna 1649. Lappeenrannan keskustasta on 25 kilometriä Suomen ja Venäjän väliselle rajalle, ja Lappeenrantaan kuuluu nykyään myös Nuijamaan rajanylityspaikka.

Lappeenrannan naapurikuntia ovat Imatra, Lemi ja Taipalsaari. Kaupungissa näkyy paljon vaikutteita sekä ruotsalaisen että venäläisen vallan ajoilta. Lappeenrannassa asuu tällä hetkellä 72650 asukasta.

Lappeenranta on ilmasto- ja opiskelijakaupunki

Lappeenranta on valittu Suomen ilmastopääkaupungiksi pari kertaa ja nyt viimeksi vuonna 2021 yhdeksi Euroopan vihreimmistä kaupungeista. Taustalla on pitkään tehty ilmastotyö, vesien kunnostus, kierrätyksen kehittäminen ja yhteistyö oppilaitosten ja yritysten kanssa.

Opiskelijoita Lappeenrannasta löytyy runsaasti: Lappeenrannan teknillinen yliopisto LUT ja Saimaan ammattikorkeakoulu Saimia löytyvät Skinnarilan kampukselta. Opiskelijayhteisö on aktiivinen ja pidetty.


Kilpailuta oma muuttosi Lappeenrantaan täällä.                     

✅ Saat keskimäärin 6 tarjousta sähköpostiin

✅ Yli 100 000 muuttoa kilpailutettu

✅ 98 % käyttäjistä suosittelee Muuttomaailman kilpailutuspalvelua

✅ Maksa Muuttorahoituksella erissä, alk. 15 € / kk.


Historia ja nykyisyys kohtaavat Lappeenrannan arkkitehtuurissa

Lappeenrannan keskustassa on uutta ja vanhaa rinta rinnan: vanha linnoitus on nykyään aktiivinen matkailukohde ja tapahtumapaikka. Linnoituksen rakennuksista vanhimmat ovat 1700-luvun lopulta ja uusimmat tiiliset kasarmit 1900-luvun alusta. Alueelta löytyy museoita, gallerioita ja puoteja.

Myös Suomen vanhin ortodoksinen kirkko löytyy Linnoituksen kaupunginosan alueelta. Jouluisin Katariinan torilla järjestetään joulumarkkinat. Keskustassa on myös useampia kauppakeskuksia, elokuvateatteri, kahviloita ja terasseja. Lappeenrannan kauppatorilla on säännöllisesti kuukausimarkkinat ja kausimarkkinoita teemoittain.

Muutto Lappeenrantaan

Rantaraitti on Lappeenrannan ylpeys

Lappeenrannan luontoon on hyvä tutustua vaikkapa rantaraittia kierrellen: opastettu rantaraitti on yli 20 kilometriä pitkä katsaus Saimaan rannoille. Reitiltä löytyy myös ulkokuntoiluvälineitä ja kuntoportaat. Rantaraitin erikoisuutena on soutuveneellä ylitettävä 150 metriä pitkä vesiosuus, johon on avattu maksuton venevuokraus.

Veneilyä on tarjolla myös Saimaan kanavassa, joka on Suomen merkittävin historiallinen kanava.  Pari tuntisilla kanavaristeilyillä pääsee tutustumaan kanavaan Saimaan järvialueella: kokonaisuudessaan kanava jatkuu Viipuriin ja sieltä Suomenlahdelle. Pituutta kanavalla on 43 kilometriä.


Lue täältä Lappeenrantaan muuttaneiden jättämiä arvosteluita!


Uimaan kannattaa piipahtaa luonnonhelmaan Myllysaareen, josta löytyy hiekkaranta, Myllysaareen uimala ja leikkipaikkoja. Myös avantouintia on tarjolla. Varsinainen uimahalli löytyy urheilutalolta tai Lauritsalasta. Myllysaaren niemen toiselta puolelta löytyy koirien uimaranta karvaisten ystävien iloksi.

Talviurheilun ystävät pukeutuvat Lappeenrannassa keltaiseen ja mustaan: Lappeenrannan SaiPa pelaa jääkiekkoa SM-liigassa ja kotiotteluita voi seurata Kisapuistossa.

Lopuksi, selvitä uudesta kaupungistasi ja asuinalueesta ainakin nämä:

  • Kulku työpaikalle, päiväkoteihin ja opiskeluihin: mitkä ovat parhaita reittejä?
  • Jos sinulla ei ole omaa autoa käytössäsi, selvitä asuinalueen julkisen liikenteen lähimmät pysäkit sekä aikataulut
  • Terveyspalvelut
  • Lähimmät kaupat
  • Harrastusmahdollisuudet.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä