Lapsiperheen muutto vs. sinkun muutto – Näin erilaisten muuttajien tarpeet huomioidaan Muuttomaailmassa

Muuttoja on olemassa yhtä monenlaisia, kuin on muuttajiakin! Muuttomaailman muuttoautojen ja kantajien kautta on kulkenut erilaisten kotien tavaroita: suurperheiden omakotitalojen useammista muuttokuormista yksinasuvien opiskelijoiden yksittäisiin muuttolaatikoihin. Kokemuksemme on osoittanut, että Muuttomaailman palvelut skaalautuvat jokaisen muuttajan tarpeisiin.

Katso alta esimerkit siitä, miten kaksi täysin erityyppistä muuttajaa, lapsiperhe ja sinkku, voisivat hyödyntää palveluitamme!

Lapsiperheen muutto: tavarakaaoksen kesyttämistä ja vilinää

Kun lapsiperhe muuttaa, muutettavaa on poikkeuksetta paljon. Muutettava tavaramäärä korreloi tietysti vanhan ja uuden kodin neliömäärien lisäksi muuttavien perheenjäsenten lukumäärään.

Suuri tavaramäärä edellyttää automaattisesti paremmin suunniteltua ja pidempikestoista pakkausoperaatiota.

Luitko jo juttumme siitä, mitä huomioitavaa on, kun lapsiperhe muuttaa?

Ensiksi kannattaa tutustua Muuttomaailman oppaisiin ja löytää sieltä omaan muuttotilanteeseen sopivaa luettavaa. Pakkaamisen liittyvä uusin oppaamme ohjeistaa, missä järjestyksessä ja millaisella aikataululla pakkaamista voisi tehdä: Muuttajan pakkausaikataulu.

Ota lapsiperheen omaisuuden pakkausaikataulua suunnitellessasi huomioon ainakin:

  • Kuinka monta henkilöä lapsiperheessä asustaa?
  • Minkä ikäisiä lapset ovat?

Nämä kaksi huomiota antavat myös osviittaa tulevan muuton aikataulutarpeisiin. Sekä pienillä lapsilla, että teini-iän saavuttaneilla saattaa olla yllättävän paljon pakattavaa. Pienillä lapsilla ja vauvoilla on tilaavieviä hoitopöytiä, ja lastenrattaita, vanhemmilla lapsilla taas mahdollisesti harrastuksiin tai muihin mielenkiinnon kohteisiin liittyviä muuttokuorman kokoon vaikuttavia tavaroita.

Koska lapsiperheeseen kuuluu aina vilinää, menoa ja tekemistä, suosittelemme, että kilpailutat Muuttomaailman kautta mahdollisimman suuren osan muuttoon liittyvistä palveluista.

Lapsiperhe: Näin Muuttomaailma suosittelee toimimaan muuttotilanteessa

  1. Muuttajan muistilista. Ilman tätä ei kannata tehdä enää yhtäkään muuttoa ✅.
  2. Kilpailuta muutosta mahdollisimman moni osa-alue. Tiesitkö, että kauttamme voit pyytää tarjouksia itse muuttokuorman viemisen lisäksi kantoavusta, loppusiivouksesta ja muuttamiseen liittyvistä rahoitusratkaisuista? Pyydät muuttamiseen liittyvät tarjoukset anonyymisti ja saat valita lukuisista palveluntarjoajista itsellesi sopivimman kumppanin.
  3. Jos lapsesi ovat pieniä ja et syystä tai toisesta voi ulkoistaa muuttosi suurimpia kokonaisuuksia, koita etsiä lapsenvahtiapua. Jos perheessä asuu toinen aikuinen, kannattaa pakkauksessa ja käytännön järjestelyissä vaikka vuorotella toisen hoitaessa lapsia, niin että toinen saa hoitaa muuttoon liittyviä asioita rauhassa.

Sinkkutalouden muutto: apukädet olisivat tarpeen

Äkkiseltään voisi ajatella, että yksinasuvan tavaroiden muuttaminen on helppoa! Sen kun pakkaat nopeasti vain omat tavarasi (joita ei tietenkään voi olla paljoa) ja kannat ne itse uuteen asuntoon? Ei sittenkään.

Ikävin juttu sinkun muutossa on se, että taloudessa ei asu muutossa auttavia käsiä. Perheeellisillä ja pariskunnilla on aina olkapää tukemassa muuton jokaisessa vaiheessa, mutta sinkun vastuulla on hoitaa kaikki asiat itse.

Tähän ongelmaan vastaa Muuttomaailma: Meillä on mahdollista kilpailuttaa myös kuinka pieni muutto tahansa!

On huomattavasti mukavampaa kantaa pieneksikin miellettävä tavaramäärä jonkun kanssa yhdessä. Sitä paitsi sängyt, kirjahyllyt ja pöydät – tarvitset luultavasti monen huonekalun ja kokonaisuuden kanssa purku- tai kantoapua.

Sinkkutalous: Näin Muuttomaailma suosittelee toimimaan muuttotilanteessa:

  1. Lue ja lataa Muuttajan muistilista. Ilman tätä ei kannata tehdä enää yhtäkään muuttoa ✅.
  2. Koska huolehdit suuresta osasta muuttossa yksin, suosittelemme kilpailuttamaan muuton osat, jotka ainakin vaativat useamman käsiparin: Muuttoauton hankkiminen, sekä tavaroiden kuljetus ja kantaminen vanhan ja uuden kodin välillä.
  3. Jos et syystä tai toisesta voi ulkoistaa haluamiasi muuttoon liittyviä asioita, voisitko pyytää ystäväsi, perheenjäsenensi tai naapurisi avuksesi?

Muutto alkaa Muuttomaailmasta. Se on helpoin tapa löytää muuttopalvelu olipa kyseessä kotimuutto, yritysmuutto tai ulkomaanmuutto. Palvelusta löytyy kaikki tarvittava tieto siitä mitä muuttaminen vaatii. Jätä tarjouspyyntö, saat tarjouksia ja näet muuttofirmojen saamat arvostelut.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä