Mikä on paras muuttofirma? Muuttomaailman viisi vinkkiä

Miten aloittaa parhaan muuttofirman etsintä? Alla viisi tärkeää vinkkiä onnistuneen muuton takaamiseksi ja parhaan muuttofirman löytämiseksi.

Kaikki muutot ovat erilaisia – siksi tarjolla pitää olla erilaisia muuttofirmojakin. Muuttomaailman palvelussa on yli 400 muuttofirmaa, joista löytyy jokaiselle sopiva. Muuton suunnittelu kannattaa siis aloittaa juuri täältä. Paras muuttofirma löytyy toteuttamalla nämä viisi steppiä!

1. Muuttofirma haussa? Tiedä aikataulusi

Muuttomaailman kilpailutuspalvelua käyttäessäsi yksi tärkeimmistä muuttoon liittyvistä tekijöistä on aikataulusi. Kaikilla muuttofirmoillamme on kattava kalusto ja osaava henkilökunta, mutta aikataulujen yhteensopiminen vaikuttaa suuresti lopullisen muuttoavun valintaan.

Muuttofirmoilla saattaa olla jonkin verran jonoa, joten OLE AJOISSA, JOS MAHDOLLISTA, kun alat kilpailuttaa muuttoasi. Jotta voit suunnitella muuton ja sen kilpailutuksen ajallisesti, sinun tulisi tietää ainakin summittaiset päivämäärät, joille toivot muuttoa.

Kilpailutuspalvelumme ei tarjoa sinulle päivämääriisi epäsopivia muuttofirmoja, joten voit huoletta laittaa juuri toivomasi päivämäärät – palvelumme löytää varmasti sopivan muuttokumppanin, jonka kanssa voit jatkaa keskusteluja.

Lue aikaisempi artikkelimme Tee muuttamisesta mukavaa Muuttomaailman avulla

2. Muuttofirma haussa? Muutettavan tavaran määrä

Muuttofirmat henkilökuntineen ja kalustoineen on tehty liikkumaan, joten välimatkalla ei ainakaan Suomen sisällä ole kovin suurta merkitystä siihen, kuinka paljon sopivia muutofirmoja muutollesi löytyy.

Kun olet pohtinut ykköskohdan eli muuttosi aikataulun, on seuraavaksi aika arvioida muutettavan tavaran määrä nykyisen ja tulevan kotisi neliömäärien mukaisesti. Tarkemmat yksityiskohdat esimerkiksi erikoisen suurista huonekaluista tai särkyvästä muutettavasta voi sopia myöhemmässä vaiheessa muuttofirman kanssa.

Muuttofirma tarvitsee summittaisen tiedon muutettavan tavaran määrästä, koska muuttoavun ja kuljetuskaluston määrä suunnitellaan sen mukaan.

3. Muuttofirma haussa? Kerro muuton erikoistoiveesi

Ennen muuton varsinaista kilpailutusta, kerro vielä muuttosi erikoistoiveet ja mahdolliset lisäpalvelut. Kuinka paljon tarvitset apua tavaroiden pakkaamisessa ja purkamisessa? Tarvitsetko muuttosiivousapua? Jos haluat erikoisnopean muuton tai muutollesi käy vain tietty päivämäärä, sen voi myös kertoa erikoisoiveissa.

4. Muuttofirma haussa? Kilpailuta muuttosi

Kolme ensimmäistä kohtaa ratkaistuasi, voit siirtyä kilpailuttamaan muuttosi. Jotta Muuttomaailma voi tarjota parhaan mahdollisen muuttoavun, huolehdi, että muuton yksityiskohdat on syötetty oikein. Kun olet kilpailuttanut muuton, saat tarjouksia eri muuttofirmoilta tunneissa omaan sähköpostiisi.

Muistitko muuttorahoituksen? Edullinen tapa maksaa muutto erissä. Katso myös muuttolaskuri, joka arvioi muuttosi hinnan ennen muuttoavun tilaamista.

5. Muuttofirma haussa? Lue arvostelut ja valitse paras muuttoapu

Kun saat tarjouksia eri muuttofirmoilta, pääset lukemaan heistä tehtyjä arvosteluja. Saat keskimäärin kuusi muuttofirman tarjousta muuttoa kohden.

Kun olet tehnyt valinnan ja löytänyt parhaan mahdollisen muutofirman omalle muutollesi, pääset keskustelemaan tarkemmista aikatauluista ja yksityiskohdista suoraan muuttofirman kanssa.

Muuton jälkeen pääset myös itse jättämään arvostelun muuttofirmasta ja auttamaan seuraavia muuttajia parhaan muuttofirman valinnassa.


Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä