Montako muuttolaatikkoa Volkswagen Poloon mahtuu?

Muutto lähestyy, ja tarttis tavarat pakata?

Olet ehkä harkinnut vuokrata muuttolaatikoita?

Muuttolaatikoita saa vuokrattua varsin edullisesti. Ne ovat kestäviä, siistejä ja näppäriä käsitellä.

Niiden nouto kotiin on hankalin vaihe, ellei sinulla satu olemaan pakettiautoa tms. Laatikot kyllä menevät nätisti sisäkkäin, mutta vievät toki paljon tilaa silti. Ei ne voi aivan pieniäkään olla, jotta niihin mahtuu isommatkin astiat, kattilat ja pannut.

Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: tilaa muuttolaatikoille kuljetus tai hae itse. Tilattu kuljetus maksaa yleensä 15-40 euroa per suunta, riippuen sijainnista. Tuo 15 euroa on sen verran edullista, että tilaisin kuljetuksen, etenkin jos laatikoita on sanotaanko yli 30 kpl.

Jos haet muuttolaatikot itse, niin herää kysymys: montako muuttolaatikkoa mahtuu tavalliseen henkilöautoon?

Kokeillaan.

Muuttolaatikkoa mä metsästän

Hyppäsin vuosimallia 2010 olevan Volkswagen Polon rattiin ja kurvasin muuttolaatikoita vuokraavan firman pihaan. Annoin ystävälliselle nuorelle herralle yhteystietoni vuokrausta varten, ja pian pääsin sovittelemaan muuttolaatikoita Poloon.

Mainittakoon, että VW Polo on pienen kokoluokan automalli. Kansankielellä kauppakassi. Todellakin väärä auto muuttohommiin, mutta en anna sen häiritä kokeiluani.

Taktiikkani on kaataa takapenkit, heivata hattuhylly ja täyttää auto takaluukusta käsin niin täyteen muuttolaatikoita kuin rööri vetää.

Takaluukku auki, ja laatikoita pyörittelemään.

Muutaman empiirisen kokeen jälkeen olen määrittänyt tavaratilan korkeuden muuttolaatikoissa mitattuna. Takaluukusta mahtuu kerralla korkeintaan viisi (5) muuttolaatikkoa käsittävä pino.

Muuttolaatikkopino pitää viedä luukun läpi poikittain, ja sen jälkeen kääntää pitkittäin auton suuntaiseksi. Pitkittäin autoon mahtuu kaksi pinoa vierekkäin.

10 muuttolaatikkoa onnistuneesti lastattu

Vielä yksi neljän muuttolaatikon pino mahtui kyytiin.

Kahden pitkittäisen pinon perään sopii vielä yksi pino. Tästä pinosta täytyy vähentää yksi muuttolaatikko (5-1=4), koska muuten se osuu takaluukun lasiin, eikä luukku mahdu kiinni.

Autossa on nyt kolme pinoa (5 + 5 + 4), eli yhteensä 14 muuttolaatikkoa.

Mahtuuko etupenkille vielä istumaan?

Kuskin penkkitilaa, tai liikenneturvallisuutta, ei ole vaarannettu. Tilaa on täsmälleen sen verran, että 180 cm kuskin on miellyttävä ohjastaa tätä pihasta pian laukaistavaa muuttolaatikko-ohjusta. Apukuskin paikka on myös inhimillinen, eli kantokaveri mahtuu kyytiin.

Onko 14 muuttolaatikkoa maksimi?

Mielestäni kyllä. Polon etupenkille muuttolaatikkoja ei mahdu ilman, että kuskin näkyvyys heikkenee pelottavan paljon. Suosittelenkin pitämään muuttolaatikot tavaratilan ja takapenkkien puolella.

Tavaratilaan saa varmasti yhden lisälaatikon, jos etupenkkejä siirtää hieman edemmäs. Se mahdollistaa viidennen muuttolaatikon siihen takaluukun lasia hipovaan pinoon. Kokonaismääräksi nousee silloin 15 muuttolaatikkoa.

Olemme saavuttaneet absoluuttisen ML/VP -maksimin. Eli muuttolaatikkoa per Volkswagen Polo (vuoden 2009-2017 korimalli).

ML/VP = 15

MOT

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä