Muuttamassa Nurmijärvelle? Olet tehnyt ilmiömäisen valinnan!

Nurmijärven kunta kutsuu itseään leikkisästi lähilandeksi: nimitys on oivaltava, sillä juuri tästä Nurmijärvessä on kyse! Nurmijärvi on melkein pääkaupunkiseutua, mutta taajamineen ja kyläkeskuksineen Nurmijärvi tarjoaa asukkailleen maaseudun rauhaa ja luonnonläheisyyttä. Ja asukkaita Nurmijärvellä riittää: Nurmijärvi on asukasluvultaan Suomen suurin kunta 44 000 asukkaansa ansiosta.


Kilpailuta onnistunut muutto jättämällä tarjouspyyntö ja pääset nopeammin nauttimaan uudesta kotikunnastasi ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.


Kuuluisin nurmijärveläinen on kirjailija Aleksis Kivi, vaikka poliitikko Matti Vanhanen onkin kaapannut paljon palstatilaa ykkösnurmijärveläisenä. Aleksis Kiven syntymäkoti Palojoen kylässä toimii nykyään museona. Kiven perintö näkyy vahvasti alueen historiassa ja muisteloissa, eli viimeistään nyt kannattaa ottaa seitsemän veljestä haltuun. Opuksen voit löytää jostakin kunnan kolmesta kirjastosta tai ehkäpä piipahdat maalaisklassikossa: kirjastoautossa.

Nurmijärvi on lapsiperheiden suosikki

Muinoin Nurmijärven keskellä oli Nurmijärvi: alkuperäisestä Nurmijärvestä kertoo enää kunnan nimi, sillä järvi itse on jo aikaa sitten kuivatettu pois.

Nyt Nurmijärven pohjaa asuttavat erityisesti lukuisat lapsiperheet: koulujakin kunnasta löytyy jopa 24. Eniten nurmijärveläisiä asuu Klaukkalassa, joka sijaitsee lähimpänä pääkaupunkia, ja hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Muut suuremmat taajamat ovat Nurmijärven Kirkonkylä ja pohjoisen Rajamäki ja Röykkä.


Kilpailuta oma muuttosi Nurmijärvelle täällä.

✅ Saat keskimäärin 6 tarjousta sähköpostiin

✅ Yli 100 000 muuttoa kilpailutettu

✅ 98 % käyttäjistä suosittelee Muuttomaailman kilpailutuspalvelua

✅ Maksa Muuttorahoituksella erissä, alk. 15 € / kk.


Nurmijärveläiset viettävät kesäpäiviään Sääksjärven rannalla: oikeasti Sääksi on Suomen suurin lähde, ja sen vesi on erityisen puhdasta ja kirkasta. Tänne kannattaa tulla kauempaakin! Jätä kuitenkin vesiskootteri kotiin, sillä Sääksjärvellä on moottorikäyttöisten vesikulkuvälineiden käyttö kielletty. Osittain varmasti myös siksi, että Sääksen kupeesta löytyvät Rajamäen Altian tehtaat, jotka käyttävät Sääksen syvyyksistä pumpattua vettä sellaisenaan tuotteidensa valmistukseen. Tehdas- ja alkoholimuseo Rajamäen Ryyppi kertoo alueen menneisyydestä, työstä ja kotimaisen alkoholin historiasta.

Luonto tarjoilee muutenkin kauneintaan: koskimaisemat Nurmijärvellä houkuttelevat päiväretkeilijöitä pitkospuineen ja nuotiopaikkoineen. Koskia on useita, ja löytyypä Nurmijärveltä vesiputouskin Kuhakoskesta. Lintubongareille sopii erityisesti Koskikaran luontopolku.

Nurmijärvi-ilmiöstä tuli korona-ajan luksusta

Toisinaan kuulee puhuttavan Nurmijärvi-ilmiöstä. Nurmijärvi-ilmiö sai nimensä Nurmijärven mukaan 2000-luvun alussa: ilmiö kuvasti muuttoliikettä kaupungista maaseutumaisiin kehyskuntiin, kuten Nurmijärvelle. Ajateltiin, että kehyskunnissa saavutettiin puutarhakaupunkimaisia etuja asumisen väljyydessä, eikä erityisiä keskustoja kaivattu. Alkuperäistä Nurmijärvi-ilmiötä kannattelivat myös esimerkiksi Nurmijärven asuntojen halvempi hinta ja pääkaupunkiseutua tuoreempi asuntokanta.

Jo unohduksiin jäänyt Nurmijärvi-ilmiö on saanut taas tuulta alleen koronan myötä − tilaa halutaan etätyön ja siten ekologisemman elintavan mahdollistamiseksi.

Lue myös: Muutto talvella – mitä vaihtelevissa sääolosuhteissa pitää muistaa?

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä