Muutto talvella – mitä vaihtelevissa sääolosuhteissa pitää muistaa?

muutto talvella

Talvimuutto vaatii muuttajalta hieman enemmän järjestelyä ja varotoimenpiteitä kuin esimerkiksi kesällä suoritettu muutto. Muuttomaailman yhteistyökumppanit eli sadat muuttofirmat ympäri Suomen ovat avustaneet jo satoja asiakkaita talvisissa muutoissa. Yhteistyökumppaneiltamme löytyy kokemusta niin huonosta ajokelistä selviämiseen kuin kasvien suojaamisesta kylmältä.

Lue alta Muuttomaailman blogista, mitä kaikkea talvella kotia vaihtavalla voi olla edessään.

Talvella muuttaminen

Talvinen muutto saattaa olla yllätyksiä täynnä sääolosuhteiden puolesta. Siksi muuton huolellinen suunnittelu ja varautuminen säätilan muutoksiin kannattaa! Koska säätilaa ei voi tietää etukäteen, muuttamisen ammattilaisten apuun luottaminen on varma ratkaisu.

  • Muuttofirmat tarjoavat lämmintä kuljetustilaa, kaikki muuttokuormasi tavarat huomioon ottaen.
  • Muuttokalusto on turvallinen ja kuljettajat ammattilaisia: tavarat toimitetaan varmasti ehjänä ja turvassa uuteen kotiin.
  • Painavien muuttolaatikoiden ja huonekalujen kantajaa voi odottaa liukas piha tai muutoin vaikeat olosuhteet – kokeneet muuttajat kantavat halutessasi kaikki muuttotavarat vanhasta kodista muuttoautoon ja sieltä jälleen uuteen kotiin.

Muuttaja: muistathan tehdä muutostasi muuttoilmoituksen? Kaikki muutkin muuton muistettavat asiat löydät Suomen kattavimmasta Muuttajan muistilistasta. Lataa se omaan sähköpostiisi ja tulosta lista näkyvälle paikalle, jotta pysyt kärryillä mitä asioita on hoidettu ja mitä muuttoon liittyvää pitää muistaa vielä hoitaa.

Talvinen muutto tarkoittaa varautumista monenlaisiin sääolosuhteisiin.

Talvella muuttaja: muista muuton ammattilaisten tarjoama apu

Koska muuttaminen talvella on sääolosuhteista riippuen joskus hankalaa, huolet liukkaasta ajokelistä tai kasvien suojaamisesta voi unohtaa. Voit kokeilla ilmaista muuton kilpailutuspalvelua tästä.

Täytä lomakkeeseen jo valmiiksi toiveesi talviseen muuttoon liittyen: Onko kodissasi paljon kylmältä tai kosteudelta suojattavia huonekaluja, kodinkoneita tai kasveja? Haluaisitko ehkä ulkoistaa koko muuton avaimet käteen-periaatteella, jolloin sinun ja muiden muuttajien ei tarvitse pohtia sääolosuhteita lainkaan, vaan voitte käyttää aikanne vaikka juhlistaen uutta kotianne.

Kun olet valinnut sopivimman muuttofirman saamiesi tarjousten joukosta, voit kertoa vielä yksityiskohtaisia toiveita muuttoosi liittyen ja keskustella muuttamisen kaluston parhaista vaihtoehdoista muuton ammattilaisten kanssa.

Jos kuitenkin haluat suunnitella talvisen muuton hoitamista itsenäisesti, muista seuraavat:

  • Suomen talven sääolosuhteet voivat olla talvella hyvin monenlaiset. Kun valitset muuttopäivää, et luonnollisesti voi tietää tulevan muuttopäiväsi säätä. Siksi kaikenlaiseen säähän pitää varautua: Hurjat paukkupakkaset, lumipyry, kaiken kastava räntäsade tai jäätävä tihku. Varaudu suojaamaan muuttotavarasi suljettaviin muuttolaatikoihin.
  • Viherkasveja harrastavalla talvimuuttajalla tärkeä huolehdittava: huonekasvien suojaus. Jos kodista löytyy paljon viherkasveja, ota selvää niiden kylmyyden kestävyydestä. Jotkut kasvit eivät kestä kylmää tai pakkasta lainkaan – varaudu siis suojaamaan kasvit huolellisesti.
  • Jos haluat suojata kasvit itse, voit tehdä sen esimerkiksi makuupusseilla tai pussilakanoilla. Muista kuljettaa kasvit lämpimässä tavaratilassa hyvin tuettuna. Älä avaa suojattuja kasveja heti uudessa kodissa, vaan anna niiden lämmetä ennen suojauksen avaamista.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä