Muuttaminen haastavassa elämäntilanteessa – Mistä löydät voimavarat muuttoon?

Muuttamista kutsutaan jo itsessään stressinaiheeksi. Miten toimit jos muukin elämä muuttamisen ympärillä on kuormittavaa? Lue Muuttomaailman vinkit vaikeassa tilanteessa muuttamiseen.

Vaikka me Muuttomaailmassa pidämmekin muuttamista vaivattomana ja haluamme tehdä siitä mukavampaa, tiedämme että muuttamiseen voi johtaa moni ikäväkin asia: Esimerkiksi avioero tai työttömyys. Nämä tilanteet ovat kriisejä, joissa ei välttämättä ole voimavaroja tehdä kaikkea muuttoon liittyvää itse.

Muuttoon sisältyy poikkeuksetta välttämättömiä asioita, joista on huolehdittava. Suosittelemme aloittamaan muuttamiseen liityvät toimet joka tapauksessa sivustoltamme: Muuttaminen onnistuu näillä vinkeillä.  

Kun elämäntilanne itsessään tuottaa stressiä ja mahdollisesti surua, muuttaminen kannattaa tehdä mahdollisimman vaivattomaksi.

Kerromme seuraavassa kahdesta hyvin tavallisesta ja useampia meistä tai lähimmäisiämme koskettavasta elämäntilanteesta, jotka saattavat kuormittaa edessä olevaa muuttoa.

Muuttaminen avioeron kohdatessa

Avioero on usein tilanne, jossa toinen tai avioeron molemmat osapuolet joutuvat luopumaan yhteisestä kodista ja muuttamaan uuteen kotiin. Yhteisestä kodista luopumiseen liittyy tietysti surua – onhan se ollut eron molempien osapuolien yhteinen koti.

Joskus eropäätös kypsyy pitkän ajan saatossa, toisissa tapauksissa nopeastikin. Uusien asuntojen etsiminen tulee luonnollisesti kyseeseen ennen muuttoasioiden hoitoa. Jos ex-avioparilla on lapsia ja muita yhdessä eron jälkeenkin huollettavia ja huolehdittavia asioita, olisi luontevaa, jos uudet kodit olisivat lähellä toisiaan.

Etuovi.com auttaa kaikkia löytämään uuden kodin jokaiseen elämäntilanteeseen.

Muistathan, että avioeron kohdatessa asumiseen liittyvät etuudet voivat muuttua, joista saa tietoa Kelan sivuilta.

Erotilanteissa muuttamiseen liittyvien asioiden halutaan yleensä hoituvan nopealla aikataululla. Henkiset voimavarat saattavat ehtyä, koska tilanteeseen liittyy lähes poikkeuksetta surua ja murhetta.

Muuttomaailman missio on tehdä muuttamisesta vaivatonta ja nopeaa: Kilpailuttaessasi muuton Muuttomaailmassa saat ensimmäinen tarjouksenkin jo tunnissa. Sivujemme kautta onkin kilpailutettu nyt yli 100 000 muuttoa (tilanne lokakuussa 2021). Kun ulkoistat muuton, ammattilaiset hoitavat sen tarvittaessa alusta loppuun nopeasti ja ammattitaidolla.

Muuttaminen työttömyyden vuoksi

Työttömyys on kriisi, joka saattaa kohdata yllättäen. Uuden työn löytäminen ei välttämättä onnistu hetkessä. Joissain tapauksissa työttömyys saattaa tarkoittaa muuttoa toiselle paikkakunnalle tai pienempään asuntoon pakon sanelemana. Jos vanhan ja uuden kodin välillä on pitempi matka, hyödyt kilpailuttamalla muuton. Tällöin tavarat siirtyvät vaivatta tilavan kaluston ja ammattitaitoisen henkilökunnan toimesta.

Kun ammattilainen hoitaa muuttosi, voit itse keskittyä vaikka uuden työn etsimiseen tai käytännön asioiden hoitamiseen.

Työttömyys tarkoittaa myös väistämättä taloudellisen tilanteen muuttumista. Muuttomaailmasta löydät edullisen muuttorahoituksen ja tiedon muuttoavustuksesta ja muuttotuesta. Muuttoavustukseen ja tukeen vaikuttavat taloudellinen tilanteesi ja jo saamasi avustukset.

Voimavaroja muuttoon: Ulkoista muuttaminen ammattilaisille ja keskity omaan hyvinvointiisi

Muuttaminen ei ole jokaisessa elämäntilanteessa mukavaa. Muuton voi kuitenkin ulkoistaa ammattilaisille ja tehdä siitä vaivattomampaa.

Jotta muuttaminen ei kuormittaisi sinua enempää, ota avuksesi kaikki Muuttomaailman palvelut. Tässä esimerkkejä omaa tilannettasi helpottavista sisällöistä ja palveluista sivuillamme:

  • Katso helppo tapa kilpailuttaa muuttosi asuinpaikkakunnan mukaan
  • Muistilista, johon on koottu kaikki muuttamisessa muistettavat ja hoidettavat asiat
  • Apu muuttosiivoukseen
  • Muuttolaskuri arvioi muuttosi hinnan ennen muuttoavun hankkimista. Voit vaihdella muuton avun tarpeen yksityiskohtia ja nähdä niiden vaikutuksen lopulliseen hinta-arvioon.
Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä