Muutto Rovaniemelle tuo mukanaan Lapin taikaa

muutto rovaniemelle

Rovaniemi on 64 000 ihmisen kotikaupunki, joka muodostuu kaupungin keskustasta ja sitä ympäröivistä noin 30 kylästä. Tässä jutussa pääset sukeltamaan kaikkeen siihen, mitä Rovaniemi asukkailleen tarjoaa.

Nähtävyyksiä ja upeaa luontoa

Kaupungista löytyy ainutlaatuinen jokisuisto, jossa Ounasjoki ja Kemijoki liittyvät toisiinsa. Jokisuistoon voit tutustua suppailen, tervantuoksuisella saunalautalla tai Lapin Yliopiston ylläpitämässä arktisessa puutarhassa kävellen.

Näkemisen arvoinen on myös komea Jätkänkynttilä-silta, joka ylittää Kemijoen. Yläilmoista Rovaniemen näkee kapuamalla Ounasvaaraan, josta lähtee kesäisin 750 metriä pitkä kesäkelkkarata. Kesäinen Rovaniemi voi yllättää uuden asukkaansa positiivisesti!


Muistitko muuttorahoituksen? Pitkän välimatkan muutossa saattaa ilmetä yllättäviä kuluja. Muuttorahoitus on edullinen tapa maksaa muutto erissä.


Toki Rovaniemi on myös joulupukin virallinen kotikaupunki ja erityisesti talvinen matkailukohde. Rovaniemen palveluista nauttii vuosittain 600 000 ulkomaalaista turistia, joista erityisesti kiinalaiset, ranskalaiset ja englantilaiset ovat mieltyneet tähän arktiseen kaupunkiin. Palvelut, elämykset ja luovat alat menestyvät Rovaniemellä turismin ansiosta. Maantieteellisesti mitattuna Rovaniemi on 8017 km2 kokoinen ja siten pinta-alaltaan koko Euroopan suurin kaupunki.

Luontoelämyksiä Rovaniemellä tarjoilee esimerkiksi Ranuan Eläinpuisto, Rautiosaaren kylässä sijaitsevat Suomen suurimmat hiidenkirnut tai miksei lähteä koiravaljakkoajelulle tai poroajelulle napapiirille! Ajelut ovat ainakin kerran elämässä koettavia pohjoisen elämyksiä niin paikallisille rovaniemeläisille kuin turisteillekin.

Rovaniemi tuo sinut napapiirin tunnelmaan

Rovaniemi on saanut nimensä sanan ”rova” lainaan saamen kielestä, jossa sana ”roavvi” tarkoittaa metsäistä harjua tai vanhaa paloaluetta. Rovaniemi onkin Lapin kulttuuripääkaupunki ja kuuluu Lapin hyvinvointialueeseen.


Lue myös: Muutto Lappiin haaveissa? Muuttomaailman vinkit muuttajalle


Ja kuten Lapissa kuuluukin, Rovaniemeltäkin löytyy poroja: jopa yli 12 000 kappaletta. Poronhoito on Lapin vanhimpia ja tärkeimpiä elinkeinoja, ja yhä edelleen poro on tärkeä osa pohjoista ruokakulttuuria. Joka kevät Rovaniemellä etsitäänkin Vuoden Porokokkia, ja titteli kiinnostaa kokkeja ympäri Suomen. Perinteisen poronkäristyksen lisäksi kannattaa kokeilla poroa myös vaikkapa kuivalihana!

Rovaniemellä riittää kulttuuritarjontaa moneen nälkään

Rovaniemen ylpeys on ympäröivä luonto ja sijainti porttina Suomen Lappiin. Kaamos, revontulet ja lumi saivat rinnalleen uuden ylpeyden aiheen vuonna 2006, kun Rovaniemeltä ponnistanut rock-yhtye Lordi voitti Euroviisut ensimmäisenä suomalaisena. Lordin voiton kunniaksi Rovaniemen vanha Sammon aukio sai nimekseen Lordin aukio. Aukiolla pidetään runsaasti tapahtumia.

Rovaniemellä on myös useita kulttuurinähtävyyksiä, esimerkiksi Lapin maakuntamuseo Arktikum, Metsätiedekeskus Pilke, Lapin metsämuseo sekä Kulttuuritalo Korundi, jossa pidetään erilaisia taidenäyttelyitä ja konsertteja.

Muuttomaailma.fi – Kilpailuta itsellesi mukavampi muutto

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä