Muuttoilmoitus

Muuttaessa pitää muista kaikenlaista tärkeää ja muuttoilmoitus on yksi niistä asioista. Tehdäksemme muuttamisesta mukavampaa ja sujuvampaa, kokosimme sinua varten yhdelle sivulle kaiken oleellisen muuttoilmoituksen tekemisestä ja muistilistan kaikista niistä paikoista, joihin uusi osoite on hyvä muistaa ilmoittaa.

Ainoa pakollinen on Maistraattiin muuttoilmoitus. Kaikki muut ilmoitukset ovat vapaaehtoisia, mutta helpottavat lähetysten perilletuloa.

Muuttoilmoitus Postiin ja Maistraattiin

Moni luulee että muuttoilmoitus on pakollista tehdä sekä Postiin että Maistraattiin. Tämä on kuitenkin yleinen väärinkäsitys sillä ainoa pakollinen ilmoitus on vain Maistraattiin. Postiin muuttoilmoituksen tekeminen ainoastaan edesauttaa lähetysten perilletuloa varsinkin jos vastaanottajatiedot on kirjoitettu epäselvästi tai ne eivät ole ajantasalla.

Maistraattiin muuttoilmoitus on tehtävä viimeistään viikon kuluttua muutosta ja sen voi tehdä aikaisintaan kuukautta ennen muuttoa. Postiin muuttoilmoituksen voi tehdä aikaisintaan kaksi kuukautta ennen muuttoa.

Siirry tekemään Postiin ja Maistraattiin muuttoilmoitus »

Apua muuttoon? Jätä tarjouspyyntö 500 muuttofirmalle

Mihin uusi osoite päivittyy automaattisesti muuttoilmoituksella?

Kun teet muuttoilmoituksen Postiin ja Maistraattiin päivittyvät tietosi useille tahoille automaattisesti. Tiettyjen toimijoiden kohdalla tämä on erittäin kätevää ja kuluttajan eduksi. Jos et halua että tietosi luovutetaan väestötietojärjestelmästä yksityisten yritysten markkinointi- tai muihin tarkoituksiin niin jokaisella on oikeus kieltää henkilö- ja osoitetietojensa luovutus (lisätietoja dvv.fi).

Täydellisen listan viranomaisista, yrityksistä ja yhteisöistä, jotka saavat tietosi automaattisesti löydät seuraavilta sivuilta:

Minne kaikkialle pitää itse muistaa ilmoittaa uusi osoite?

Jos et ole varma että samalla kun muuttoilmoitus tulee tehtyä, muistat kerralla myös päivittää uuden osoitteesi kaikkialle, suosittelemme käyttämään Postin Muuttopostipalvelua. Sen avulla Posti kääntää vanhaan osoitteesi tulevan postin automaattisesti uuteen osoitteeseen. Ilmaiseksi tämän kääntämisen saa kuukaudeksi ja vuoden ajaksi maksua vastaan. Ohessa kattava lista tahoista joihin kannattaa olla yhteydessä osoitteen muuttuessa:

  • Ystävät ja sukulaiset
  • Yhdistykset ja järjestöt
  • Työnantaja ja opiskelupaikka
  • Pankki, kirjasto ja vakuutusyhtiö
  • Internet-, sähkö- ja puhelinoperaattori
  • Sanomalehtien ja aikakausilehtien tilaukset
  • Taloyhtiö, huoltoyhtiö, isännöitsijä tai kiinteistöhuolto
  • Erilaiset nettipalvelut jotka voivat laskuttaa tai lähettää tavaraa
  • Kannattaa myös vilkaista muuttajan muistilista, jossa on muuta tärkeää muistettavaa

Psst! Älä tee pakkaamisesta hankalaa

Muuttomaailma.fi:ssä on pilvin pimein muuttostressiä helpottavia tarkistuslistoja ja neuvoja. Yli 250 000 kilpailutettua muuttoa on opettanut monia käytännöllisiä vinkkejä, ja haluamme jakaa ne kanssasi.

Helpotus muuttostressiin
Kiristääkö hermoa? Tästä neuvoja sinulle
Vinkkejä pakkaamiseen – 5 yleisintä kysymystä
Kotivakuutus ja muutto – 6 vinkkiä turvattuun muuttoon

Pyydä tarjoukset kaikilta muuttofirmoilta, yhdellä lomakkeella

Miksi saan soittoja yrityksiltä muuttoilmoituksen jälkeen?

Posti ja Maistraatti luovuttavat tietosi eteenpäin kun muuttoilmoitus on tehty. Perusteluna tietojen luovutukselle on se että yrityksillä on aina ajantasainen osoitetieto käytettävissä asiakkaastaan mutta näitä tietoja käytetään myös markkinointiin ja uusasiakashankintaan. Jos et halua että tietojasi luovutetaan Postin ja Maistraatin toimesta eteenpäin niin voit kieltää ne. Postin osoitteen päivityskiellosta lisätietoja löydät täältä ja Maistraatin tietojen luovutuskiellosta löydät lisätietoja täältä.

Hyväksi havaitut vinkit

Vanhaan asuntoon muuttajalle voi jättää lapulla omat yhteystiedot, jotta hän voi olla yhteydessä, jos jotain tärkeää toimitetaan vielä vanhaan osoitteeseen. Tällöin tärkeä posti tavoittaa sinut nopeammin.

Jos muutto on vielä edessä, siitä kannattaa tehdä mukavampi Muuttomaailman avulla. Meiltä löydät neuvot, vinkit ja oppaat mukavamman muuton suunnitteluun sekä yli 500 muuttopalvelua tarjoavaa kotimaista muuttofirmaa arvosteluineen. Helpoiten löydät sopivimman muuttoavun jättämällä tarjouspyynnön. Saat tarjouksia suoraan muuttofirmoilta. Palvelun käyttö on täysin ilmaista ja riskitöntä.

Miksi käyttäisin Muuttomaailma.fi -palvelua?

Suunnittele ja kilpailuta muuttosi ilmaiseksi
Tavoita kaikki muuttofirmat kerralla, kilpailutus ei sido sinua mihinkään
Saat tarjoukset jopa vuorokaudessa
Paras tarjous voi tulla odottamattomasta paikasta
Arvostelut helpottavat luotettavan yrityksen löytämistä
Tutustu Muuttorahoitukseen, maksa muutto sopivissa erissä, alk. 15 € / kk

Tutustu arvosteluihin ja luota muuttoosi

Muuttomaailma.fi:ssä on jo tuhansia muuttofirmojen arvosteluja, joiden avulla löydät sinulle parhaan muuttopalvelun. Jätä tarjouspyyntö, saat tarjouksia, joiden yhteydessä näet muuttofirmojen keskiarvot, suosittelut ja sanalliset arvioinnit.

Todella helppo, kohtelias ja hyvä palvelu - muuttaminen on helppoa ja stressitöntä 🙂

Muutto Turku - Helsinki

Täsmällinen, järjestelmällinen ja asiantunteva muuttopalvelu! Painavan lasiterraarionkin kuljetus sujui ongelmitta.

Muutto Pirkkala - Lempäälä

suosittelen, oikein hyvä

Muutto Karkkila - Helsinki

Kilpailuta muutto tänään ja säästä rahaa!

Kilpailuta muuttopalvelu »