Muutto yksin uuteen kaupunkiin

Muuttaminen on lähes poikkeuksetta suuri ja jännittävä elämänmuutos. Jos muutat yksin – ja vielä täysin vieraaseen kaupunkiin, se vaatii luultavasti paljon enemmän suunnittelua ja ulkopuolista apua, kuin jos muutat perheen kanssa tai jo ennestään tuttuun paikkaan.

Keneltä saat apua muuttotavaroiden kuljettamiseen ja purkuun? Oletko ottanut selvää uuden asuinpaikkakuntasi palveluista?

Jos muutat yksin ja uuteen kaupunkiin, lue alta parhaat vinkit muuton järjestelyihin.

Yksin muuttavaa voi huolestuttaa ja jännittää

Muutto on jo itsessään valtava elämänmuutos, mutta jos sen tekee yksin ja täysin uudelle paikkakunnalle, se on vieläkin jännittävämpää.

Mistä saan muuttoapua?

Kuka kantaa muuttotavarat?

En osaa käyttää julkisia kulkuvälineitä

En tunne ketään uudelta paikkakunnalta

Nämä ajatukset ovat tuttuja melkein jokaiselle yksin ja uuteen kaupunkiin muuttavalle. Usein huolehditaan sosiaalisten suhteiden puutteita, mutta myös käytännön asioita. Tämä kaikki on normaalia uudessa elämäntilanteessa! Muuttomaailma on auttanut monia yksinmuuttajia ja tunnemme muuttajan murheet, huolet ja jännityksen.

Muuttomaailman kilpailutuspalvelu auttaa yksin muuttavaa

Yksin muuttava, oletko muuttoapua vailla?

Jos edellisestä muutosta on vierähtänyt jo aikaa tai muutat ensimmäistä kertaa, ihan kaikkia muuttamiseen liittyviä asioita ei välttämättä muista tai tiedä. Aikataulun suunnittelu, pakkaaminen, sopimusten irtisanominen ja uusiminen – muistettavaa ja tehtävää on paljon.

Muista Muuttomaailman ladattava opas KAIKILLE MUUTTAJILLE! Suomen kattavin muutto-opas pitää sinut muutossasi ajan tasalla: Mitä kannattaa hoitaa viikkoja ennen muuttoa, muuton aikana ja muuton jälkeen.

Muuttomaailman muuttofirmat auttavat mielellään kaikessa käytännön asioissa, mutta paras apu asioiden hoitamiseen on ladattava Muuttajan muistilista.

Muuttomaailman kautta voi kilpailuttaa koko muuton, kun muutat yksin

Yksin asuvana apukädet voivat olla kaukana tai harvassa. Siksi Muuttomaailman kilpailutuspalvelu sopii kaikenlaisille muuttajille. Muuttomaailma on saanut olla mukana suomalaisten muutossa jo vuosien ajan ja kauttamme on kilpailutettu jo yli 100 000 muuttoa! Pienet muutot, suuret muutot, pitkien ja lyhyiden välimatkojen muutot – kaikenlaisiin muuttoihin löytyy tekijä etusivultamme.

Muuttaja: Edessä uusi kaupunki tai paikkakunta – muista selvittää nämä

Uusi koti vieraalla paikkakunnalla odottaa uutta asukastaan eli sinua: Huolehdi että tiedät ainakin seuraavat asiat uudesta asuinpaikkakunnastasi. Näitä asioita kannattaa tarkastella jo ennen, kuin solmit vuokrasopimuksen tai ostat asunnon:

  • Opiskeluun ja työhön liittyvät paikat ja välimatkat: kuinka pitkä matka uudesta kodista on työpaikalle ja millä pääset kulkemaan matkat?
  • Julkisen liikenteen mahdollisuudet: Millä kulkuvälineillä pääset kulkemaan, jos et omista autoa
  • Terveyspalveluiden sijainti
  • Hyvinvointiin ja harrastuksiin liittyvät asiat

Lue aikaisempi yksinmuuttajalle sopiva juttumme ja poimi vinkit talteen:

Lapsiperheen muutto vs. sinkun muutto

Yksin muuttava: kilpailuta muuttosi tästä 🚛

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä