Muuttolaatikot

Kunnon muuttolaatikot ja niiden oikeaoppinen pakkaaminen antavat muuton onnistumiselle hyvän pohjan. Satsaus asianmukaisiin muuttolaatikoihin on edullinen vakuutus tavaroiden ehjänä pysymiselle ja sen myötä muuttaminen on sujuvampaa.

Muoviset vai pahviset muuttolaatikot?

Ei ole olemassa selkeää vastausta ovatko muoviset vai pahviset muuttolaatikot parempia. Vertailtaessa pitää ottaa huomioon oman muuton erityistarpeet ja sen pohjalta miettiä kummat muuttolaatikot soveltuvat omaan tilanteeseen paremmin.
Muuttolaatikot
Pahviset muuttolaatikot ovat yleensä ottaen kalliimmat kertakustannuksena koska niitä ei pysty vuokraamaan, toisin kuin muovisia muuttolaatikoita. Pahviset muuttolaatikot ovat erittäin hyvä vaihtoehto, jos haluat jättää osan muuttotavaroista sellaisenaan varastoon tai joudut muuttamaan hetken päästä uudestaan. Muovisia muuttolaatikoitakin on myynnissä, mutta silloin niiden kustannukset nousevat huomattavasti isommaksi kuin pahvisten.

Sekä pahviset että muoviset muuttolaatikot ovat helposti pinottavissa päällekkäin sekä tyhjinä että täysinä. Lähtökohtaisesti muoviset muuttolaatikot ovat aina tukevampia kuin pahviset muuttolaatikot mutta pahvisetkin vaihtoehdot ovat nykypäivänä yllättävän tukevia kehittyneiden materiaaliensa vuoksi. Verrattuna banaanilaatikoihin, pahviset muuttolaatikot ovat huomattavasti tukevampia, pinottavia ja niiden kantaminen on helppoa ja turvallista.

On syytä huomata, että pahviset muuttolaatikot eivät kestä kosteutta. Jos muutto vaatii muuttolaatikoiden väliaikaisen laskemisen esimerkiksi kostealle alustalle kannattaa ehdottomasti valita muoviset muuttolaatikot.

Eikö banaanilaatikot ja jätesäkit riitä?

Muuttaessa syntyy aina kustannuksia, joten kiusaus muuttolaatikoissa säästämiseen voi olla suuri. Kaupasta ilmaiseksi saatavat banaanilaatikot tai edulliset jätesäkit voivat vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta, mutta yleensä niiden käyttö kostautuu viimeistään muuttopäivänä. Banaanilaatikoita ja jätesäkkejä on hankala pinota, ne eivät välttämättä kestä niihin pakattujen tavaroiden painoa eikä niiden kantaminen ole yhtä sujuvaa kuin kunnollisten muuttolaatikoiden.

Muuttopäivänä aikaa kuluu hukkaan jos vaihtoehtoiset pakkaamisratkaisut rikkoutuvat, niitä ei pysty kantamaan useampia kerralla tai ne vievät muuttokuormasta suunniteltua enemmän tilaa.

Blogi: Kunnon muuttolaatikot? 9 syytä miksi oikeat muuttolaatikot ovat hintansa väärti

Harkitsetko muuttopalvelua? Kilpailuta muuttofirmat ilmaiseksi:

Muuttolaatikoiden pakkaaminen

Jotta kodin muutto sujuisi ripeästi, kannattaa varmistaa, että kaikki tavarat ovat huolellisesti pakattu jo ennen muuttomiesten saapumista. Muuttolaatikoita on syytä varata reilusti kodin muuttoa varten, koska muuttolaatikoita ei saa pakata liian täyteen. Täytä laatikko vain sen kantokahva-aukkoon asti ja pinoa niitä korkeintaan 4 kpl päällekkäin.

Muuttolaatikoita ei saa pakata myöskään liian painaviksi, sillä muuttolaatikoiden pitäisi olla aina yhden miehen kannettavissa. Muuttolaatikko kannattaa pakata siten, että puolet sisällöstä on painavaa tavaraa ja puolet pehmeitä, esimerkiksi vaatteita tai pehmoleluja. Osa vaatteista ja tekstiileistä on hyvä pakata jätesäkkeihin. Tällöin niitä voidaan käyttää muuttokuorman välien tilkitsemiseen, jotta muuttokuormasta saadaan tiivis ja kuljetusta kestävä.

Lue asiantuntijan vinkit: Vinkkejä pakkaamiseen – 5 yleisintä kysymystä

Muuttolaatikoiden pakkaaminen jotta ne on helppo kantaa

Muuttolaatikoita ei voi pinota, jos ne pakataan liian täyteen. On kuitenkin syytä huomata, että päällimmäistäkään laatikkoa ei kannata pakata liian täyteen, jotta tavarat eivät tipu sieltä ulos laatikkoa kallistettaessa. Näin tapahtuu esimerkiksi, kun laatikoita liikutellaan nokkakärryillä kodin muuton aikana. Ylimpään muuttolaatikkoon ei myöskään kannata laittaa irtopaperia tai vastaavaa kevyttä tavaraa, joka voi lähteä tuulen mukaan.

Muuttolaatikoihin kannattaa merkitä mitä laatikko sisältää, kenen tavaroita ne ovat ja mihin ne sijoitetaan tulevassa asunnossa. Erittäin tärkeää on myös mainita, jos muuttolaatikko sisältää särkyvää tavaraa.

Kodin muutto on hyvä hetki päästä eroon turhasta tavarasta. Arvioi tavaroita pakatessa, onko niille vielä tarvetta vai olisiko ne syytä laittaa myyntiin, kierrätykseen tai lahjoittaa mahdollisesti hyväntekeväisyyteen.

Muuttolaatikoiden hinta

Muutto vaatii suurin piirtein yhden muuttolaatikon jokaista asuin neliötä kohden (esim. 50m2 = 50 laatikkoa).

Pahvisia muuttolaatikoita on myynnissä useissa eri kaupoissa ja netissä. Mm. Ikea, Biltema, Bauhaus, Clas Ohlson, K-Rauta, AJ Tuotteet ja Tokmanni myyvät pahvisia muuttolaatikoita. Kuningaskuluttajan 2016 tekemässä vertailussa pahviset muuttolaatikot maksoivat 1,75 € – 3,20 € per kpl. Vertailu kuitenkin osoitti, ettei kallein ole välttämättä paras ja itse asiassa edullisimmat vaihtoehdot pärjäsivät vertailussa parhaiten.

Muovisten muuttolaatikoiden vuokraus tapahtuu useimmiten suoraan muuton suorittavalta muuttofirmalta mutta vuokraus onnistuu myös muuttolaatikoiden vuokraukseen erikoistuneiden firmojen kautta. Hintaan vaikuttaa muuttolaatikon vuokrauksen päivähinta, johon lisätään mahdollinen toimituskustannus, jos haluaa että muuttolaatikot kuljetetaan kotia asti ja myös haetaan muuton jälkeen kotoa.

Katso hinta-arvio heti: Avaa muuttolaskuri

Tyypillinen muovisen muuttolaatikon vuokrauksen hinta on joitain kymmeniä senttejä per laatikko per päivä. Toimituskulut puolestaan ovat joitain kymppejä, riippuen täysin välimatkasta. Jos muuttolaatikot vuokraa samalla kun tilaa muuttofirmalta muuttopalvelun, kannattaa näille kysyä sopivaa pakettihintaa, joka voi olla edullisempi ja vaivattomampi kuin molemmat eri firmoilta tilattuna.

Kilpailuta muutto ja hanki samalla muuttolaatikot!