Omatoimimuutto vai Muuttomaailman muutto?

Omatoimimuuton järjestely vai avun hankkiminen Muuttomaailmasta?

Nämä kaksi muuton tapaa antavat erilaiset puitteet muutollesi. Jos haluat hoitaa muuton itse, muista hankkia omasta lähipiiristäsi tarvittavat apuvoimat: pakkaus, tavaroiden kuljetus ja purku vaativat lähes poikkeuksetta lisäkäsiä. Jos taas haluat päästä itse mahdollisimman helpolla, kilpailuta muuttosi etusivullamme.

Muuttamisessa tarvitaan apua

Muuttaminen on aina iso projekti, jonka toteutus vaatii apua. Jos apua ei ole saatavilla omasta lähipiiristä, Muuttomaailman kilpailutus-palvelun avulla voit saada avun juuri tarvitsemiisi muuton osa-alueisiin: kilpailuta koko muutto tai halutessasi pelkkä tavaroiden kantaminen ja kuljetus.

Mitä kaikkea Muuttomaailman kautta voi kilpailuttaa? Kurkista kilpailutukseen etusivultamme ja lue edellinen artikkelimme aiheesta: Tee muuttamisesta mukavaa Muuttomaailman avulla.

Kun pohdit valintaa omatoimisen muuton ja Muuttomaailman palveluiden välillä, kannattaa pohtia seuraavia asioita:

  • Kuinka paljon pystyt itse panostamaan ajallisesti muuttoon ja siihen liittyviin toimiin? Entä kuinka paljon saat apua lähipiiristäsi?
  • Kuinka paljon muutettavaa tavaraa on?
  • Millainen aikataulu muutolla on? Mitä tiukempi aikataulu, sitä parempi on pohtia muuton kilpailuttamista.

Nämä yllä mainitut kohdat määrittävät suurelta osin sen, kuinka paljon voit itse hoitaa muutosta ja mihin osa-alueeseen kannattaa hankkia ulkopuolista apua.

Omatoimimuutto

Omatoimimuutolla tarkoitetaan muuttoa, jossa et hanki ulkopuolista apua (muuttamiseen erikoistuneelta yritykseltä) muuttamiseen. Omatoimimuuttamisessakin tosin  tarvitset apua lähes poikkeuksetta: Huonekalujen kantaminen, muuttokuorman ajaminen tai vaikka apu uuden sähkösopimuksen laatimisessa ovat toimia, joita et välttämättä voi tai osaa hoitaa itse.

Omatoimimuuttajalla on hyvä olla reilusti aikaa ja lisäkäsiä muuttamiseen. Jos viimeisimmästä muutosta on jo jonkin aikaa, kannattaa selata Muuttomaailman Muutto-oppaat ja vinkit -artikkeleita: Löydät artikkeleista apua esimerkiksi pakkaamiseen liittyvissä asioissa.

Jos haluat muuttaa omatoimisesti, kannattaa muuton suunnittelu aloittaa pohtimalla seuraavia:

  • Muuton aikataulutus: Tee aikataulu mahdollisimman monelle osa-alueelle: pakkaamiselle, muutolle, loppusiivoukselle. Suurimmat raamit muuttamisen aikataululle antaa vuokra-tai myyntisopimus, joka kertoo, milloin vanhan kodin tulee olla tyhjillään.
  • Varaa pakkaamiseen ja tavaran kuljettamiseen reilusti aikaa. Koska teet tämän ilman muuttamisen ammattilaista, varaudu yllättäviin tilanteisiin: Onko sinulla varasuunnitelma tilanteisiin, jossa muutettava tavara ei mahdukaan itse hankkimaasi muuttoautoon tai joku apureistasi sairastuu tai peruuttaa avun antamisen viime hetkellä.
  • Kuka ajaa muuttokuorman ja mistä saat tarvittavan kaluston tavaroiden kuljetukseen?

Muuttaminen Muuttomaailman avulla

Muuttomaailman kilpailutus-palvelun suurin apu muuttajille on muuttamisen taakan pienentäminen ja oman ajan lisääminen.

Muuttomaailma antaa muuttajalle mahdollisuuden rakentaa muutosta helpompi. Muuttomaailman mottokin kuuluu ”kilpailuta mukavampi muutto”: kun ulkoistat osan muutostasi tai koko muuton, saat itsellesi ja/tai perheellesi enemmän aikaa esimerkiksi uuteen ympäristöön tutustumiseen.

Muuttomaailman kautta on tehty jo yli 100 000 muuttoa. Kumppaniverkostomme kattaa kaikenlaisten muuttojen ammattilaiset: kauttamme onnistuvat pienet muutot, suuret muutot, yritysmuutot ja väliaikaiset muutot.

Mikä Muuttomaailma?

Muuttomaailma on Suomen suurin muuttojen kilpailutuspalvelu, jota jopa 98 % käyttäjistä suosittelee! Kaikki muuttamiseen liittyvät avut kannattaa pyytää meiltä: saat ensimmäisen tarjouksen sähköpostiisi tunneissa. Pääset lukemaan tarjouksen tehneiden muuttofirmojen arvosteluja ja voit valita parhaimman kumppanin muuttoosi.

Kerro kaverillekin

Poimintoja muutto-oppaista ja vinkeistä